Op 13 februari 2016 zijn KCC/SO Natural en Stichting Breath een unieke samenwerking aangegaan, waarbij KCC/ SO natural Stichting Breath zal steunen in haar mooie activiteiten. De meeste kinderen in Nederland hebben het goed, krijgen een liefdevolle opvoeding, zijn veilig en kunnen sporten wanneer zij willen. Helaas zijn er te veel kinderen op deze wereld die dit niet hebben en daar zet Stichting Breath zich voor in.

De missie van deze stichting is:

Structuur brengen in het leven van (straat)kinderen zonder ouderlijke zorg.

Dat houdt in dat kwetsbare kinderen ongeacht religie, huidskleur, afkomst of overtuiging een verzorgd, veilig en goed onderdak geboden moet worden. Tevens biedt Stichting Breath deze kinderen door persoonlijke aandacht een liefdevolle opvoeding, waar de "professionele" ouders een belangrijke plaats innemen, om zo samen met hen een zelfstandig bestaan op te bouwen en daarmee de leefsituatie van deze straatkinderen te verbeteren.

Sport is in dit traject een geweldig middel om structuur aan te brengen in het leven en is daardoor ontzettend belangrijk. Sport is gezond en betekent veel voor de mentale ontwikkeling en sociale vaardigheden van kinderen. Via sport leren zij omgaan met winst en verlies, leren zij hun emoties te beheersen, leren zij samen te werken en leren zij omgaan met elkaar en met autoriteit. De korfbalsport, en zo ook KCC/SO natural, heeft deze sportieve normen hoog in het vaandel. Kortom sport is geen doel op zich, maar is wel een prima middel om deze structuur weer in het leven van deze kwetsbare kinderen te brengen. De krachten bundelen is belangrijk om deze doelen te kunnen bewerkstelligen.

Om deze redenen is KCC/SO natural een samenwerking met stichting Breath aangegaan. Tijdens dit zaalseizoen en in de loop van het veldseizoen gaan wij enkele activiteiten doen om stichting Breath te ondersteunen. De eerste actie zal plaatsvinden op 11 februari 2017 tijdens de topper tegen TOP Arnemuiden. De voorbereidingen van deze actie zullen op vrijdag 10 februari worden uitgevoerd door de jeugd van onze vereniging. We gaan nog niet vertellen wat dit zal zijn, maar zet het in jullie agenda, kom naar de wedstrijd en eet niet teveel vooraf.

Meer weten over het mooie werk van Stichting Breath, kijk op: www.stichtingbreath.nl

Lees ook: www.stichtingbreath.nl/nieuws/samenwerking-tussen-stichting-breath-en-kccso-natural-een-feit

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 4 februari 2023 tegen DVO/Transus 1 om 20:00 uur in sporthal Schenkel.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties