Aan het begin van het seizoen is het altijd weer een pittig plaatje van verplichtingen die we als KCC moeten wegwerken. Ten eerste om te zorgen dat onze wedstrijdteams geen punten in mindering krijgen het volgende seizoen en ten tweede om het lopende seizoen er voor te zorgen dat we bij voorkeur geen boetes krijgen van de KNKV voor niet ingevulde verplichtingen. Nog steeds is me niet helemaal duidelijk hoe de bond de berekeningen maakt en gedurende het seizoen komt er vaak nog wat bij en soms gaat er ook nog weer wat af, maar met de hoeveelheid teams die we op dit moment in het wedstrijdkorfbal hebben rondlopen komen we toch elk jaar weer zo rond de 225 externe verplichtingen uit die we op het veld en in de zaal moeten wegwerken. Daarnaast moeten we als vereniging dan ook nog de breedtekorfbal wedstrijden bij KCC thuis fluiten. Puzzelen, stimuleren en proberen de arbitrage groep (scheidsrechters, beoordelaars, waarnemers en begeleiders) voor in- en externe wedstrijden te vergroten.

De laatste jaren hebben we ingezet op vergroting van ons externe arbitrage groep en geprobeerd om intern de wedstrijden zoveel mogelijk te laten fluiten door vrijwillige scheidsrechters, scheidsrechters in opleiding en scheidsrechters van teams die worden aangewezen op wedstrijden. Vorig seizoen ging dat al aardig en dit seizoen heeft dit beleid geleid tot de fantastische statistieken dat we met KCC alle verplichtingen hebben weggewerkt en zelf extra verplichtingen hebben aangenomen en hierdoor in de BONUS geëindigd zijn.
Ik hoor jullie denken bonus dat is verdienen en dat is ten dele natuurlijk zo want geen boetes is natuurlijk een verdienste. Het geld dat we aan boetes besparen kan door de vereniging aan andere zaken worden uitgegeven. Het is daarom van belang dat we dit beleid ook in de komende seizoenen kunnen doorzetten.

Geen punten in mindering voor wedstrijdteams en geen boetes voor KCC zijn FANTASTISCHE STATISTIEKEN VOOR KCC en goed voor iedereen die een warm plekje in zijn/haar hart heeft voor KCC.

Hieronder nog even de externe cijfers op een rijtje:
veld  /  zaal   competitie
109  /  124    verplichtingen
98    /  96       gefloten
42    /  38       beoordeeld/begeleid/waargenomen
31    /  10       bonus

Iedereen die dit seizoen de fluit heeft opgepakt en heeft gefloten bij KCC of extern wil ik daarvoor heel hartelijk bedanken.
KCC hoopt volgend seizoen weer een beroep op je te mogen doen.

Iedereen die (nog meer) wil gaan fluiten of als (ex-)fluiter zijn / haar skills wil uitbreiden met een opleiding tot waarnemer of beoordelaar kan zich melden bij ondergetekende (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06 41 386 387). Dit geldt zowel voor thuiswedstrijden bij KCC als voor externe verplichtingen.
Komend seizoen zullen we ook inzetten om de begeleiding van de scheidsrechters die bij KCC fluiten uit te breiden.

Voor nu fijne vakantie en bedankt voor jullie tomeloze inzet.

met vriendelijke groet,
Saskia van Vlaanderen-Kanij
scheidsrechterscoördinator KCC

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 16 december 2023 tegen DOS '46/VDK Groep 1 om 18:45 uur in sporthal Schenkel.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties