Zo, speelronde 2 is voorbij en het zaalseizoen komt ook weer dichterbij. Althans, daar verlang je wel naar met het huidige weer. Dat was afgelopen zaterdag ook zo, toen zo rond 13:00 uur de spreekwoordelijke hel boven Capelle aan den IJssel losbarstte. Het resulteerde in een afgelaste wedstrijd voor de E2 en een gestaakte wedstrijd voor de A1 (4-5 stand tegen Groen Geel A1). De overige teams hadden gelukkig minder last van het weer en zorgden weer voor mooie resultaten. Tijd daarom voor de tweede nabeschouwing van het jaar.

Op 29 september organiseert het vernieuwde aKCCie een Pannenkoekenavond voor de E t/m Kangoeroes Schrijf je in en nodig je vriendjes/vriendinnetjes uit!
Ben jij 4 t/m 11 jaar oud? Kom dan a.s. zaterdag naar de Kangoeroeochtend (3 t/m 7) of naar de Kennismakingsochtend (6-11)

Nederlagen bij E- en F-jeugd
Voor de E- en F jeugd was het helaas een minder succesvol speelweekend. KCC/SO natural F1 verloor met nipte cijfers van KOAG F1, en KCC/SO natural F2 verloor met 17-1 van Nieuwerkerk F1. De trouwe lezers hebben vorige week al vernomen dat de F1 gelijkspeelde tegen Nieuwerkerk F2. Toch interessant, die nieuwe poule indelingen. Komende zaterdag komt SDO/BlijWerkt F1 uit Kamerik (iets uit de buurt) op bezoek in Capelle aan den IJssel. De ploeg uit de regio Woerden/Utrecht speelt dan haar eerste uitwedstrijd en zij mogen twee keer naar de regio Rotterdam afreizen. 

De wedstrijd tussen KCC/SO natural E2 en IJsselvogels E3 ging zoals eerder gezegd niet door en wordt op een later moment ingehaald. Aanstaande zaterdag gaat de E2 van Martin van Dieren en Anne Dorsman op bezoek in Bodegraven met de poging om de eerste punten te pakken tegen Vriendenschaar E2. KCC/SO natural E1 verloor helaas met 13-4 van Twist E1 en moet aanstaande zaterdag aantreden tegen Sperwers E1. 

Verrassende overwinning KCC/SO natural C1 
Bij de D-teams speelde KCC/SO natural D2 haar eerste wedstrijd van het seizoen. RWA D2 bleek met 4-11 te sterk voor de ploeg. KCC/SO natural D1 won ook haar tweede wedstrijd met ruime cijfers (10-0 zege tegen WION D1) en lijkt met Korbis D1 te gaan strijden om de eerste plaats.

Ook KCC/SO natural C3 blijft aan kop na de 5-11 overwinning op Reeuwijk C1. Aanstaande zaterdag komt buur Nieuwerkerk C2 op bezoek, ook zij hebben hun eerste twee wedstrijden gewonnen. KCC/SO natural C2 en IJsselvogels C2 deelden de punten na een 5-5 eindstand, waardoor de ploeg van Ewuout Buckmann samen met de Moordrechtse ploeg op kop blijft staan. KCC/SO natural C1 verraste in Den Haag door met 8-10 te winnen van HKV/Ons Eibernest C1. De ploeg van Remon Brands en Thom Brandse staat door de zege op de gedeelde eerste plaats samen met Fortuna/Delta Logistiek C1 en speelt aanstaande zaterdag tegen DVO/Accountor C1 uit Bennekom.

A2 en A3 winnen ook hun 2e wedstrijd
KCC/SO natural B2 kon na afgelopen weekend de eerste twee punten bijschrijven, De ploeg van Niels de Gelder en Sophie Dijkxhoorn was met 10-3 te sterk voor NIO B2. KCC/SO natural B1 wist dit keer helaas niet te winnen van PKC/SWKGroep B1. De ploeg uit Capelle aan den IJssel wist de Papendrechters tot de 5-5 bij te houden, maar daarna liep PKC uit naar 10-7. Na een 16-11 tussenstand wist KCC nog iets terug te komen, maar de inhaalrace werd te laat ingezet, waardoor er met 16-14 verloren werd. 

KCC/SO natural A5 hield na de zege op Ventura Sport A2 het Dordrechtse DeetosSnel A4 op 9-9, maar behoudt wel de koppositie. KCC/SO natural A4 verloor helaas met 15-12 en is nog puntloos. KCC/SO natural A3 won met 12-7 van Weideevogels A2 en staat gedeeld bovenaan in de A-junioren 2e klasse. Geen slecht begin! KCC/SO natural A2 was met 8-24 te sterk voor buur Nieuwerkerk A2 en staat op de gedeelde eeerste positie. De wedstrijd van KCC/SO natural A1 tegen Groen Geel A1 werd gestaakt. 

KCC/SO natural 3 en 5 blijven ongeslagen. 
KCC/SO natural 10
heeft de eerste twee punten binnen. Na de eerdere nederlaag op Dijkvogels wist het met 10-4 te winnen van Futura 6. KCC/SO natural 9 leed een nipte 7-8 nederlaag tegen KCR 6. KCC/SO natural 5 deed na de 16-14 zege op Vriendenschaar 3 wederom goede zaken door Fortis 4 met 19-25 te verslaan. Doordat andere ploegen punten lieten liggen, staat het vijfde momenteel alleen aan kop. KCC/SO natural 4 wist ook de tweede wedstrijd niet te winnen. Blauw Wit 3 was met 22-18 te sterk. KCC/SO natural 3 won met 9-10 bij TOP/Solar Compleet 3 en deelt de eerste plek met Tweemaal Zes 2 en KVS/Maritiem 3. Laatstgenoemde is de tegenstander van aanstaande zaterdag. KCC/SO natural 2 maakte het zichzelf in de slotfase onnodig spannend, maar won wel met 20-23 van Fortuna/Delta Logistiek 2. KCC/SO natural 1 ging met ruime cijfers ten onder tegen Fortuna/Delta Logistiek 1. 

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 10 juni 2023 tegen KZ/Thermo4U 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties