Afgelopen zaterdag 26 augustus vond het jaarlijkse Alsem Jeugd League toernooi plaats op de velden van HKV Achilles. Namens KCC/SO natural waren de A1, B1 en C1 hierbij aanwezig. In elke leeftijdsklasse streden 4 topteams uit de hoofdklasse om de winst, in wedstrijden van 2 x 20 minuten. Tussendoor vond ook nog het één-tegen-één toernooi plaats.

Om half tien 's ochtends trapte de C1 in een stralende zon af. In een poule met DSC, DVO en Fortuna bleken de onderlinge verschillen zeer klein. Met twee keer nipt verlies (DSC en Fortuna), en een keer nipte winst (DVO) resteerde voor de C1 uiteindelijk de 3e plaats. KCC-speelster Lotte Larooij werd verkozen tot beste C-speelster van het toernooi. Na de winst op het NK Beachkorfbal en een zeer makkelijke oefenwedstrijd tegen Kinderdijk was dit toernooi voor de C1 uitermate nuttig om de krachten te meten met gelijkwaardige tegenstanders. In de competitie nemen zij het opnieuw op tegen DVO en Fortuna. Dat het spannend gaat worden is wel duidelijk!

Ook de B1 trof sterke tegenstanders, met Fortuna, Achilles en DSC. Met winst op Fortuna, verlies tegen DSC, en een gelijkspel tegen Achilles wist de B1 beslag te leggen op de tweede plaats. De B1 krijgt nog een kans op revanche tegen DSC, want deze ploeg treffen zij ook weer in de competitie.

De A1 tot slot kruiste de degens met Achilles, DSC en Fortuna, en moest alleen haar meerdere erkennen in laatstgenoemde. DSC werd aan de zegekar gebonden, en de wedstrijd tegen Achilles eindigde in een gelijkspel. Op doelsaldo resulteerde dit in een derde plaats in dit sterke veld. Annick van der Kooij werd bovendien verkozen tot beste A-speelster. DSC en Fortuna nemen het in de veldcompetitie wederom op tegen onze A1.

Terwijl de zonnebrand rijkelijk vloeide, was er tussendoor ook nog tijd voor het één-tegen-éen toernooi. In de B en C weerden Rick Stans en Koen Bückmann zich kranig, onder luide aanmoedigingen van de talrijke en luidruchtige KCC'ers. In de A-categorie legde Timo van Dieren beslag op de eerste plaats, en verzekerde zich zo van een startbewijs voor het NK één-tegen-éen toernooi bij ONDO in juni.

Na afloop van het toernooi maakten we van de gelegenheid gebruik om teamfoto's te maken van de A1 en B1, samen met hun nieuwe rugsponsor BAC.

We kijken terug op een goed georganiseerde en zonovergoten dag met heel veel topkorfbal. Er resteren nog een paar dagen om te herstellen van 120 minuten korfbal in de hitte op het scherpst van de snede. Zowel de A1, B1 als C1 zijn klaar voor de eerste competitiewedstrijd a.s. zaterdag.

Kijk hier voor meer foto's van dit jeugdtoernooi.

 

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 20 april 2024 tegen Blauw-Wit (A) 1 om 17:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties