Afgelopen zaterdag mocht ook KCC/SO natural 2 het veld weer op tegen TOP/Quoratio 2. In de voorbereidingen liet KCC/SO natural haar kwaliteiten zien door met ruime cijfers van Oranje Wit 2 en Fortuna/Delta Logistiek te winnen. In de eerste helft tegen TOP/Quoratio was weinig van die kwaliteiten terug te zien, en die helft bleek KCC/SO natural uiteindelijk fataal.

20170422   KCC 2   TOP 2

Wegens enkele blessures en afwezigen trad KCC/SO natural 2 aan in een iets gewijzigde opstelling, waar onder andere A1-speler en jeugdinternational Annick van der Kooij in de basis stond. Het speelde tegen nummer 5 TOP/Quoratio 2, dat in de Reserve Korfbal League vierde eindigde en deelnam aan de play-offs. Het was voor beide ploegen weer wennen afgelopen zaterdag: van de warme zaal naar het koude veld met een straf windje en van 10 minuten te laat beginnen naar 5 minuten te vroeg beginnen. De beginfase van de wedstrijd beloofde nog veel goeds KCC/SO natural, toen het na 6 minuten spelen 2-1 stond voor de ploeg van Robin Diepenhorst. Hierna stokte de productie aan de Capelse zijde en kon TOP/Quoratio 2 het heft in handen nemen. Het liep niet lekker bij de zwart-witten, die korte aanvallen speelden en pech hadden in de afronding. Verdedigend liet de ploeg van Robin Diepenhorst te veel toe, waardoor TOP 2 via snelle, eenvoudige combinaties makkelijk uit kon lopen. Via 3-6 en 4-8 tussenstanden ging KCC/SO natural met een 5-10 achterstand de rust in. Een van de weinige uitblinkers in de eerste helft was Wouter Schippers, die liefst 4 goals voor zijn rekening nam en ijzersterk was onder de rebound.

In het begin van de tweede helft ging TOP/Quoratio 2 verder en zette KCC/SO natural op een 5-12 achterstand. Robin Diepenhorst greep hierna in met een wissel, waar A1-speler Anouk Edens in het veld kwam voor Renate van der Kooij. Edens liet zich vrijwel direct gelden door te scoren en mede door haar doelpunt en goals van Stefan Dekkers en Stephan Groeneweg kwam KCC/SO natural terug tot 8-12. TOP wist het gaatje van 4 echter lange tijd vast te houden, en wanneer KCC/SO natural 2 TOP naderde tot 2 punten (12-14), liepen de gasten weer uit naar 12-16. Na de 16-19 aan de kant van TOP/Quoratio 2 leek KCC nog terug te komen via Stefan Dekkers en Mark Behrens (18-19), maar een gelijkmaker zat er niet meer in.

Een zure nederlaag voor de ploeg van Robin Diepenhorst, zeker gezien het in de tweede helft een aantal keer goed terugkwam. Een matige eerste helft en begin van de tweede helft bleken uiteindelijk de nekslag voor de Capellenaren. Aanstaande zaterdag speelt KCC/SO natural 2 wederom thuis tegen KVS/Maritiem 2, waartegen het een belangrijke stap kan zetten in de strijd tegen degradatie.

Peter van Dieren was ook bij deze wedstrijd aanwezig en maakte weer veel foto's.

 

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 4 februari 2023 tegen DVO/Transus 1 om 20:00 uur in sporthal Schenkel.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties