Na een relatief warme(re) periode zag bijna heel Nederland zowaar een beetje sneeuw. De sneeuw en ijzel zorgden wel voor wat hinder, want er werden aardig wat wedstrijden afgelast. Toch kon het grootste deel van de KCC-wedstrijden doorgaan en dus hebben we weer genoeg informatie voor een nieuwe nabeschouwing.

KCC/SO natural C2 reisde af naar Hardinxveld-Giessendam voor een ontmoeting met HKC C1 en speelde daar met 6-6 gelijk. KCC/SO natural 10 won wederom van Olympia 5 en stijgt naar de derde plaats. KCC/SO natural 9 hoefde gelukkig niet zo ver te rijden en won in Nieuwerkerk aan den IJssel met 8-10 van Nieuwerkerk 10. In Capelle aan den IJssel zagen we een doelpuntrijke wedstrijd tussen KCC/SO natural 6 en Nexus 2, die eindigde in 26-12, en in de late avond zagen we KCC/SO natural 4 hele goede zaken doen. Zij wisten met 19-18 te winnen van Avanti 3, waardoor zij nu alleen bovenaan staan. Wat gaat er nog gebeuren in de komende 7 wedstrijden van het vierde?

KCC/SO natural - KVS/Maritiem
Het aanwezige publiek keek toch enigszins verbaasd naar de wedstrijd. Was dit het KVS/Maritiem dat een paar weken geleden nog verrassend van TOP (A) won? Al snel bleek duidelijk dat de bezoekers niet opgewassen waren tegen de Capellenaren, tot ergernis van KVS-coach Jelle den Dekker, die zichtbaar en hoorbaar aanwezig was. De Vissen wisten na een 4-1 voorsprong van KCC/SO natural nog wel terug te komen tot 5-3 en 7-5, maar daarna kwam de ploeg van Richard van Vloten en Marc Verberk op gang, wat resulteerde in een comfortabele 12-5 ruststand. 

In de tweede helft drukten de zwart-witten door. Het was KVS dat de score in de tweede helft opende (12-6), maar daarna liep KCC/SO natural uit naar 16-8 en 18-9. De aanwezige supporters werden in de laatste 10 minuten nog getrakteerd op 8 Capelse doelpunten, waaronder een prachtige combinatie tussen Eliza Roest en Gertjan Meerkerk. Na dat doelpunt was het showkorfbal geblazen in Capelle aan den IJssel, en daardoor haalde KCC/SO natural de dertig niet. Maar daar maalde niemand in Capelle aan den IJssel om, want KCC/SO natural scoorde er 28, hield KVS/Maritiem op 10 doelpunten, en pakt wederom 2 punten. 

Al voor het begin van de wedstrijd kreeg KCC/SO natural goed nieuws uit Arnemuiden, want TOP verloor voor de tweede keer op rij. Ditmaal was DeetosSnel te sterk en won met liefst 31-36. Door de nederlaag van TOP staat KCC/SO natural nu met drie punten voorsprong op de nummers 2 bovenaan. Volgende week speelt KCC/SO natural tegen Sporting Delta. 

De wedstrijd terugkijken kunt u hier

KCC/SO natural 2 - KVS/Maritiem 2
KVS/Maritiem 2 nam in Sporthal Schenkel brutaal de leiding, maar daarna nam KCC/SO natural de leiding en gaf deze de gehele wedstrijd niet meer uit handen, al maakte KCC/SO natural het zich in de tweede helft onnodig lastig. In de slotfase liep de ploeg van Robin Diepenhorst uit, om uiteindelijk met 26-17 te winnen van de nummer zeven uit de poule. Door de overwinning van KCC/SO natural 2 behoudt het de eerste plaats in de poule en houdt naaste belager TOP (A) 2 achter zich. Volgende week speelt KCC/SO natural tegen Nieuwerkerk 2, dat momenteel de vierde plaats bezet. 

KCC/SO natural A1 - Fortuna/Delta Logistiek A1
Trainer Sander Jacob gaf voor de wedstrijd al aan dat KCC/SO natural A1 tot op het bot gemotiveerd was. Dat was ook goed terug te zien in de wedstrijd. Fortuna/Delta Logistiek nam een 1-3 leiding, maar KCC/SO natural boog de achterstand om tot een 4-3 voorsprong. Na de 4-4 van Fortuna zorgde Thom Nagtegaal eigenhandig voor de 6-4. KCC/SO natural A1 speelde uitstekend en dat had Fortuna/Delta Logistiek niet verwacht, wat leidde tot frustratie en een vroege time out. Met 8 minuten tot de rust breidde KCC/SO natural de voorsprong uit tot 12-8, om vervolgens met 16-13 de rust in te gaan. 29 doelpunten in een helft. Het publiek werd vermaakt, maar de bezoekers uit Delft hadden toch een iets andere ruststand verwacht. 

De peptalk van Fortuna-coaches Niels van der Steuijt en Ed van der Steen (ex-speler en -coach KCC) leek niet te helpen, want KCC/SO natural A1 bracht al snel na de rust de stand op 21-13. Daarna slopen de slordigheden in het spel van de thuisploeg en Fortuna A1 rook bloed. Langzaam aan kwam de ploeg uit Delft terug, en KCC/SO natural A1 wist niet mee te scoren. Met 4 minuten te gaan kwam Fortuna/Delta Logistiek A1 dan toch op gelijke hoogte (23-23) om vervolgens de voorsprong te nemen. Invaller Willem Slappendel wist KCC/SO natural nog op 24-24 te brengen, maar het slotoffensief kwam van de uitploeg. 24-25 werd uiteindelijk de eindstand. 

Een gestolen overwinning van de uitploeg, dat in het spoor blijft van nummer 1 PKC/SWKGroep. KCC/SO natural A1 zal ontzettend balen van de nederlaag, maar als het zo blijft spelen, dan komen die punten echt wel. Volgende week ontvangt de A1 Nieuwerkerk A1, dat met 27-21 verloor van PKC/SWKGroep A1. 

KCC/SO natural B1 - KCR B1
De B1 van Wouter Schippers en Remon Brands was een maatje te groot voor de gasten uit Ridderkerk. Het wist zich tegen de nummer laatst te herstellen van de nederlaag op DeetosSnel B1 en won met 21-5 van KCR B1. Door de overwinning stijgt KCC/SO natural B1 naar de derde plaats, doordat PKC/SWKGroep B1 verloor van DeetosSnel B1. Volgende week speelt KCC/SO natural B1 tegen Sporting Delta B1. Weet KCC/SO natural B1 dan ook te winnen? 

KCC/SO natural C1 - ONDO C1
Ook KCC/SO natural C1 maakte een goede start in het nieuwe jaar en versloeg ONDO C1 uit 's-Gravenzande met 16-8. Door de ruime overwinning stijgt de ploeg van Wilco Knops en Yvar van Hijum naar de derde plaats en hijgt het in de nek van Fortuna/Delta Logistiek C1. Koploper de Meervogels C1 verspeelde een punt tegen HKV/Ons Eibernest C1 en ziet haar concurrenten naderen. Volgende week speelt KCC/SO natural C1 thuis tegen Die Haghe C1, waartegen in Den Haag nog gelijkgespeeld werd.

KCC/SO natural D1 - TOP/Quoratio D1 werd wegens weersomstandigheden afgelast. 

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 2 maart 2024 tegen LDODK/Rinsma Modeplein 1 om 19:00 uur in sporthal Schenkel.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties