Er waren gisteren een hoop KCC'ers te vinden in Sporthal De Kleine Vink. Niet verrassend aangezien liefst drie duels tussen Nieuwerkerk en KCC/SO natural werden gespeeld. In Capelle aan den IJssel ontvingen KCC/SO natural A3, A4, en B4 hun tegenstanders uit Nieuwerkerk. De eerste ontmoeting tussen KCC/SO natural en Nieuwerkerk, beide A3's speelden tegen elkaar, werd gewonnen door KCC/SO natural A3 (16-12). Hierna deelden KCC/SO natural B4 en Nieuwerkerk B2 de punten na een 9-9 eindstand.

In De Kleine Vink was Nieuwerkerk 4 tegen Nikantes 2, toevallig gefloten door een KCC'er, geëindigd en was het de beurt aan KCC/SO natural 4. Zij speelden tegen Nieuwerkerk 3, dat op het veld in de Overgangsklasse speelt en toen met 19-22 verloor van KCC/SO natural 3. De al aanwezige KCC'ers zagen een spannende en intensieve wedstrijd tussen twee teams die tot het uiterste gingen voor de winst. KCC/SO natural had vrijwel de hele wedstrijd de voorsprong in handen en breidde die zelfs uit tot een gat van 5. Na een aantal felle duels begonnen beide teams zich te ergeren aan sommige arbitraire beslissingen. Waar KCC het toen even kwijt was, kwam Nieuwerkerk nog terug tot een gat van 2. Daar bleef het echter bij en ook ex-KCC'er Bobby van der Weide kon niet voorkomen dat KCC/SO natural 4 met een 21-23 zege naar huis ging.

Daarna kwamen in Nieuwerkerk nog de A1 en 2 in actie. Daarover later meer. In Capelle aan den IJssel won KCC/SO natural A4 met 8-7 van Nieuwerkerk A4. Verder won KCC/SO natural 6 met liefst 27-15 van RWA 5 en was KCC/SO natural 7 met 14-11 te sterk voor De Voltreffers 2. Verder was er nog een mooie overwinning van KCC/SO natural F2 op KOAG F2 (10-9).

Sporting Delta - KCC/SO natural
Sporting Delta is terug in de Hoofdklasse en dat wilden ze weten ook. De speaker en de supporters hadden er zin in en het hele publiek werd nog eens opgezweept door de energieke muziek. Ook waren er veel KCC'ers naar Dordrecht gereisd om rustig een lekker wedstrijdje te bekijken.

KCC, dat zonder de geschorste Christian Dekkers en Gertjan Meerkerk speelde, draaide een uitstekende voorbereiding en begon vol vertrouwen aan de wedstrijd. Het was Sporting Delta echter dat brutaal de leiding nam. Ook na de 1-3 kwam Delta verrassend terug tot 5-4, maar daarna was het Dordtse verzet wel gebroken. Sporting Delta scoorde nog een keer in de eerste helft, KCC/SO natural twaalf keer. Ruststand 6-15.

In de tweede helft scoorde KCC/SO natural 5 minuten niet, maar de Capelse verdediging stond als een huis waardoor Sporting Delta niet echt dichterbij kon komen. Delta kwam nog terug tot 8-15, maar daarna gingen de Capellenaren weer vrolijk verder met scoren en werd er met liefst 15-30 gewonnen.

Een keurige zege van KCC/SO natural, dat nu de koppositie neemt op basis van doelsaldo. Volgende week speelt het de eerste thuiswedstrijd tegen Avanti.

Nieuwerkerk 2 - KCC/SO natural 2
De Kleine Vink (zowel de zaal als het veld) is eigenlijk al lange tijd een onneembare vesting geweest voor KCC/SO natural 2 en daar kwam ook dit zaalseizoen helaas geen verandering in, ondanks dat KCC/SO natural 2 Nieuwerkerk nog met 10-25 versloeg in een oefenwedstrijd.

Het was echter Nieuwerkerk 2 dat afgelopen zaterdag de sterkste bleek in de ontmoeting tussen beide teams. De thuisploeg won met 25-20 van KCC/SO natural 2 en sloeg de eerste slag. KCC/SO natural blijft na de eerste speelronde nog op nul en zal zich volgende week moeten herpakken tegen Nic./Alfa College 3, dat in eigen huis met 27-35 van GKV/Enomics 2 verloor.

Nieuwerkerk A1 - KCC/SO natural A1
Het jonge KCC/SO natural A1 speelt in de zaal in de Hoofdklasse en merkte gisteren dat dat een ander niveau is dan de Overgangsklasse. Nieuwerkerk A1, dat in de Hoofdklasse op het veld de tweede plaats bezet, was in eigen huis met 24-17 te sterk voor de ploeg van Henk-Jan Schippers en Sander Jacob. Verder weinig verdere informatie weten te bemachtigen.

De A1 is na de eerste ronde nog puntloos. Volgende week ontvangt KCC/SO natural A1 het sterke PKC/SWKGroep A1, dat TOP/Quoratio A1 met liefst 32-18 versloeg.

Sporting Delta B1 - KCC/SO natural B1
Eindelijk! KCC/SO natural B1 wint weer, en dat zal ongetwijfeld heerlijk voelen. Ook hier helaas de wedstrijd niet met eigen ogen kunnen zien maar gelukkig kwam ik B1-speelsters Merel Schneider en Anne Dorsman nog tegen, die nog wat konden vertellen over de wedstrijd.

Het was alweer lang geleden dat de B1 een officiële wedstrijd won. De laatste keer won het nog van Fortis B1 op het veld, maar daarna volgde een reeks waarin de B1 de punten steeds nét aan de tegenstander af moest staan. Het draaide echter wel een goede voorbereiding op de zaalcompetitie, en dit heeft de B1 waarschijnlijk goed gedaan.

Want het won met 23-24 van Sporting Delta B1. Nipt, maar de punten zijn wel binnen. En dat terwijl de B1 tien minuten voor tijd nog tegen een achterstand van twee doelpunten aankeek. Anne en Merel zeiden dat de B1 echt eens als een team is gaan spelen, dat positief probeerde te blijven. En met resultaat, want de achterstand van twee doelpunten werd omgebogen in een voorsprong. Uiteindelijk floot de scheidsrechter af bij een 23-24 eindstand. Volgende week DSC-thuis.

Die Haghe C1 - KCC/SO natural C1
Helaas wist KCC/SO natural C1 ditmaal niet te winnen van Die Haghe C1. In Den Haag eindigde de wedstrijd in een 9-9 eindstand, waardoor de ploeg van Wilco Knops en Yvar van Hijum een punt moest afstaan aan de ploeg uit Den Haag. Volgende week speelt de C1 wederom tegen een bekende tegenstander: KCR C1. Hier werd op het veld ook al van gewonnen. Weet de C1 volgende week weer te winnen van KCR C1?

Die Haghe D1 - KCC/SO natural D1
Afgelopen dinsdag had KCC/SO natural D1 nog alle moeite aan eersteklasser HKC D1 (7-10 winst), maar afgelopen zaterdag speelde afgelopen zaterdag de schroom van zich af tegen Die Haghe D1. De ploeg van Ilona de Lange en Steven Verhoeff versloeg Die Haghe met 6-14.

Volgende week speelt de D1 thuis tegen Fortuna/Delta Logistiek D1 uit Delft. Dit is alweer de derde ontmoeting tussen beide ploegen en KCC/SO natural D1 heeft nog wel een appeltje te schillen met Fortuna, al weet de D1 dat het moeilijk gaat worden tegen Fortuna. Tegen Tempo boekte Fortuna een overtuigende zege: 15-2.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 1 oktober 2022 tegen PKC/Vertom 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

fanshop banner 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties