Afgelopen dinsdag speelden zowel KCC/SO natural B1 als KCC/SO natural A1 in de kwartfinale van de beker tegen Maassluis. Beide ploegen stromen na hun overwinning door naar de halve finale. Bij de B1 ging het iets gemakkelijker dan bij de A1.

KCC/SO natural A1 - Maassluis A1
De A1 van Wilrik Wassink en Anton van der Heiden nam het afgelopen dinsdag op tegen Maassluis A1, de ploeg waartegen KCC/SO natural A2 nog in de zaal speelde. Maassluis speelt in de A-junioren eerste klasse en daarmee trof de A1 een ploeg die twee klasses hoger speelde dan vorige tegenstander Gemini A1. Waar de basis van de A1 vooral uit A2-spelers bestond, speelde A1 ditmaal vrijwel met haar eigen spelers. Wel stonden verder Zita Maquelin, Thijn van Houdt en Frederike Meccanici (speelde afgelopen zaterdag ook) in het veld.

Gezien de nipte nederlaag tegen PKC/SWKGroep (20-22) afgelopen zaterdag, zou KCC/SO natural best in staat kunnen zijn een mooie wedstrijd neer te zetten tegen het lager geplaatste Maassluis. Het waren echter de bezoekers die na 10 minuten spelen brutaal op een 0-1 voorsprong kwamen. Pas vijf minuten later viel het eerste doelpunt voor KCC/SO natural. Het was Niels de Gelder die zijn ploeg met een strafworp op gelijke hoogte bracht.

Doelpunten waren schaars, maar KCC/SO natural pakte de leiding en gaf deze niet meer uit handen. Via 3-1 en 4-2 gingen beide ploegen met 7-3 de rust in. In de tweede helft begon het wisselen voor KCC/SO natural: Sven Kwinkelenberg viel in voor Julian Middelkoop, die wat pijntjes leek te hebben. Kwinkelenberg beloonde zijn invalbeurt al snel met een doelpunt. Door zijn doelpunt liep KCC uit naar 10-4, werden Nina Wierenga en Hannah Weeda nog ingebracht en speelde KCC/SO natural de wedstrijd uit met 6 spelers uit de A2. De ruime voorsprong kwam niet meer in gevaar, al liet KCC/SO natural het na om vaker te scoren. Uitslag: 14-8.

KCC/SO natural B1 - Maassluis B1
KCC/SO natural B1 speelde afgelopen dinsdag tegen Maassluis B1 en ook dat is een bekende: Maassluis B1 was zowel op het veld als in de zaal de tegenstander van KCC/SO natural B2 en die twee ploegen waren redelijk aan elkaar gewaagd. De B1 was afgelopen dinsdag compleet, en dus was het de vraag of de eersteklasser uit Maassluis weerstand kon bieden tegen de ploeg van Sander Jacob en Henk-Jan Schippers

Nog geen halve minuut na de 1-0 van Willem Slappendel scoorde Maassluis B1 de 1-1 uit een doorloopbal. Garantie voor een spannende wedstrijd? Helaas niet, want dit was het eerste en enige doelpunt die de gasten in de eerste helft zouden scoren. KCC/SO natural B1 daarentegen liep simpel uit via doelpunten van onder andere Quinten van Dieren, Sanne Smaal, Timo van Dieren en Dominique Brands. Maassluis speelde degelijke aanvallen, maar de zuiverheid misten zij. Ook een strafworp ging mis. Hierdoor was de wedstrijd als gespeeld en werd de eerste helft beëindigd met een 13-1 stand.

In het begin van de tweede helft liet KCC/SO natural de teugels vieren, waardoor Maassluis B1 een aantal keer kon scoren. Echt dichtbij kwamen de gasten niet; KCC/SO natural ging in de tweede helft vrolijk verder met scoren en het publiek kreeg mooie aanvallen te zien. Na de 21-5 van Quinten van Dieren kregen B2-spelers Dave Kalkman en Sabine Postma samen met B1-speelster Aisha van Driel speelminuten. Van Driel en Kalkman deden nog een duit in het zakje, en ook Dennis de Does was die avond op dreef. De dertig werd niet aangetikt, maar KCC/SO natural kan tevreden terugkijken na een 29-6 overwinning en bekert dus door naar de halve finale.

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 20 april 2024 tegen Blauw-Wit (A) 1 om 17:00 uur.