Helaas werkt de technologie niet altijd zoals men zou willen. Vorige week werkten de servers van het Digitaal Wedstrijd formulier niet mee, afgelopen vrijdag werkte mijn laptop niet mee, waardoor de geschreven voorbeschouwing pardoes weg was. Afijn, dan maar een extra lange nabeschouwing, en er valt genoeg na te beschouwen na dit mooie weekend. 

Korfbal is tegenwoordig op steeds meer manieren te bekijken: veel wedstrijden kunnen bijvoorbeeld rechtstreeks bekeken worden via Youtube of Periscope. Daarnaast is de Korfbal League op televisie na dit weekend een feit: zowel PKC/SWK Groep - KZ/Hiltex als TOP/Quoratio - Blauw Wit werden uitgezonden op Ziggo Sport. Natuurlijk volgden ook een aantal KCC'ers via hun smartphone de verdiensten van ex-KCC'ers Sophie Dijkxhoorn en Ed van der Steen. Zij wonnen afgelopen zaterdag de tweede kruisfinale met 22-24 van DOS '46 A1 en dus zijn zij 16 april te bewonderen in de Ziggo Dome. Niet alle KCC'ers konden naar alle kruisfinalewedstrijden kijken, want er werd ook gewoon gespeeld dit weekend. Mooie en minder mooie resultaten wisselden elkaar af.

Een wereld van verschil voor KCC/SO natural 9: zij verloren vorige week nog met ruime cijfers (17-9) van ACKC 3, maar afgelopen zaterdag wonnen zij met liefst 17-3 van Oranje Zwart/De Hoekse 3. Zo behaalden zij de eerste zege van het veldseizoen. Een andere ploeg die haar eerste zege behaalde was KCC/SO natural A4, dat niet erg veel moeite had met Olympia A2. Hierdoor staat de A4 van Stephan Mosheuvel en Mark van der Waaij tweede in de poule. Een overwinning zal de C3 ook goed hebben gedaan, want zij hadden het knap lastig in de zaalcompetitie. De eerste wedstrijd op het veld echter wonnen zij met liefst 7-1 van Korbatjo C2, en dus zijn de eerste twee punten binnen. Het was helaas niet de dag van KCC/SO natural 4, want er werd met 11-20 verloren van Sporting Trigon 2, terwijl er in Leiden nog met 9-15 van diezelfde ploeg werd gewonnen. Ook de C2 ging in de C2e klasse ten onder tegen Avanti C1 (19-6). Datzelfde Avanti speelde vorig jaar nog zaal Hoofdklasse. KCC/SO natural C2 speelde in de zaal nog tegen de C2 van Avanti. KCC/SO natural E1, gecoacht door Rowald de Wolf en Steven Buijs, verloor nipt met 8-7 van Vitesse E2, en dat terwijl de E1 een uitstekende wedstrijd speelde. Kop op, E1! Die overwinning komt er wel. 

Hoe deden onze jeugdselectieteams het afgelopen weekend? Omdat andere A-ploegen nog bezig zijn in de kruisfinales, is de A1 vrij. Zij hervatten de competitie pas volgende week. Dan spelen zij tegen KZ/Hiltex A1. Voor de B1 was het doel duidelijk: zij moesten van DeetosSnel B1 winnen om nog kans te hebben op de eerste plaats, die recht geeft op deelname aan het Nederlands Kampioenschap op het veld. Winnen van DeetosSnel is echter lastig, gezien de talentvolle ploeg uit Dordrecht al drie keer gewonnen had van KCC/SO natural. De C1, die vorige week verraste door te winnen van DSC C1, nam het op tegen hekkensluiter Vitesse C1. Tenslotte speelde KCC/SO natural D1 tegen Albatros D1. KCC D1 zorgde vorige week al voor een verrassing door te winnen van Fortuna/Delta Logistiek D1, waarvan eerder nog niet gewonnen werd. 
De D1 won ook nog nooit van Albatros D1. Zou daar na dit weekend verandering in komen? Nam de C1 de punten mee uit Barendrecht? Kon de B1 verrassen tegen koploper DeetosSnel B1? Dit allemaal leest u in de nabeschouwing! 

DeetosSnel B1 - KCC/SO natural B1 
De B1 van Sander Jacob en Henk-Jan Schippers verloor dus al drie keer van DeetosSnel B1. In de zaal kon de B1 geen vuist maken tegen de ploeg uit Dordrecht en verloor het tweemaal met ruime cijfers. Op het veld werd thuis nog met 15-18 verloren. Om nog enigszins kans te maken op de eerste plaats, moest er gewonnen worden van DeetosSnel B1, want anders werd het gat tussen beide ploegen vier punten, haast onoverbrugbaar. 

Het was toch even afwachten hoe de verhoudingen dit weekend waren. Waren beide ploegen in vorm? KCC/SO natural begon goed aan het veldseizoen door met 17-8 te winnen van Vitesse, terwijl DeetosSnel vorige week de punten deelde in de derby tegen Oranje Wit B1 (15-15). Dit betekende het eerste puntenverlies voor DeetosSnel. Zou ook KCC/SO natural punten af kunnen snoepen? Ja: KCC/SO natural B1 ging er met de punten vandoor in Dordrecht. Zij wonnen de kraker met 21-22. Een productieve wedstrijd dus.

De punten gaan naar Capelle aan den IJssel. Na drie nederlagen tegen DeetosSnel bleek ditmaal KCC/SO natural B1 de sterkste ploeg. Een overwinning die de B1 goed zal doen. Door de zege op DeetosSnel komt KCC/SO natural op gelijke hoogte met de ploeg uit Dordrecht. Beide teams hebben nu 15 punten, DeetosSnel heeft echter een beter onderling resultaat. Zij zullen dus nog punten moeten laten liggen wil KCC de eerste plaats van DeetosSnel overnemen. Het blijft in ieder geval erg spannend bovenin!

Volgende week ontmoet KCC/SO natural Sporting Delta B1, ook een ploeg uit Dordrecht. Sporting Delta is bezig aan een opmars op de ranglijst en won afgelopen zaterdag verrassend met 12-10 van Oranje Wit, de nummer 3 van de poule. KCC/SO natural B1 - Sporting Delta B1 belooft een pittige wedstrijd te worden!

Vitesse (Ba) C1 - KCC/SO natural C1 
KCC/SO natural C1 had het in de zaal heel moeilijk, maar draait op het veld mee in de top van de C-Hoofdklasse D. Vorige week hield de C1 de punten thuis tegen DSC C1 (8-5), afgelopen zaterdag wachtte laagvlieger Vitesse C1, dat slechts één punt pakte uit acht wedstrijden. Theoretisch gezien kan de C1 uit Barendrecht zich nog handhaven, maar dan moeten er snel punten gepakt worden. Vorige week was Vitesse C1 erg dicht bij een punt, maar het verloor nipt van nummer 4 DeetosSnel C1. KCC C1, de nummer 3 in de poule, mocht dus flink aan de bak om de punten mee te nemen uit Barendrecht. 

In Capelle aan den IJssel won KCC/SO natural C1 nog met 10-4 van de Vitessenaren, en na afgelopen zaterdag komt daar de 6-10 overwinning bij. KCC/SO natural C1 wint dus voor de derde keer op rij: ONDO (G) (zaal), DSC en Vitesse werden tot nu toe aan de zegekar gebonden. Gaat de C1 nog verrassen op het veld?

Dat zou zomaar kunnen, want door de nederlaag van PKC/SWK Groep wordt het heel erg spannend bovenin: Oranje Wit en PKC delen de eerste plaats en hebben beide 14 punten, terwijl KCC/SO natural derde staat met 13 punten. Volgende week speelt de C1 thuis tegen Oranje Wit C1, dat de Dordrechtse derby tegen DeetosSnel C1 wist te winnen met 12-11. 

KCC/SO natural D1 - Albatros D1 
Ontmoetingen tussen KCC/SO natural en Albatros staan garant voor veel spanning. Deze twee teams troffen elkaar al drie keer, en steeds was het verschil niet heel groot. Toch wist KCC in deze drie wedstrijden slechts één puntje te pakken. Vorige week won de D1 van Mariska Brands en Milou Wierenga met 7-8 van Fortuna/Delta Logistiek, waardoor het meteen de koppositie pakte (samen met HKV/Ons Eibernest D1). Een goed begin dus, maar zou KCC/SO natural ook kunnen winnen van Albatros? De ploeg uit Zwijndrecht verloor haar eerste wedstrijd nipt met 10-9 van HKV/Ons Eibernest D1.

Albatros D1 schoot al snel uit de startblokken door uit de doorbraak te scoren. Hierna kwam KCC/SO natural langszij. Even later nam het de leiding en bouwde deze uit tot een marge van 2 (5-3). In de slotfase van de eerste helft wees de scheidsrechter naar de strafworpstip, waardoor Albatros het gat kon verkleinen en beide ploegen met een 5-4 stand de rust ingingen. 

Ook in de tweede helft hield de D1 de voorsprong lange tijd vast. Echter rook Albatros in de slotfase bloed, en kwam het steeds dichterbij de gelijkmaker. Deze viel dan ook in de laatste minuten van de wedstrijd: 9-9. Hierna volgden nog spannende minuten, maar geen van beide ploegen wist nog te scoren. 

Zo delen KCC/SO natural D1 en Albatros D1 de punten. KCC/SO natural D1 ziet door het gelijkspel dat HKV/Ons Eibernest D1 de koppositie grijpt (zij wonnen van Fortuna/Delta Logistiek). De zwart-witten staan op een keurige tweede plaats en houden Albatros en Fortuna/Delta Logistiek (tot nu toe) ruim achter zich. KCC D1 mag een weekje rusten, over twee weken wacht de volgende wedstrijd. Dan reist de D1 af naar Den Haag en speelt het tegen Nederlands Kampioen zaal HKV/Ons Eibernest D1.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 2 maart 2024 tegen LDODK/Rinsma Modeplein 1 om 19:00 uur in sporthal Schenkel.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties