Het was gisteren voor veel ploegen weer even wennen op het veld. De omstandigheden zijn natuurlijk anders dan in de zaal en alles is weer groter en duurt langer. Opmerkelijke uitslag is dan ook de 1-1 eindstand bij de wedstrijd KCC/SO natural D3 - 't Capproen D1. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar de schoten vielen niet aan beide kanten, waardoor het de gehele wedstrijd spannend bleef. Ook voor KCC/SO natural 6 was het even wennen: zij verloren in Vlaardingen met 10-0, terwijl er thuis nog met 13-7 werd gewonnen van Twist 3. Bij KCC/SO natural B3 - Ventura Sport B3 waren wel veel doelpunten te tellen: er werd met 17-13 gewonnen, en dus begint de B3 goed aan het nieuwe veldseizoen. Ook de ruime overwinning van KCC/SO natural 7 op Nieuwerkerk 9 (7-19) mogen we niet vergeten! 

Ook de jeugdselectieteams kwamen weer in actie. KCC/SO natural B1 nam het op tegen laagvlieger Vitesse B1, KCC/SO natural C1 trad aan tegen het sterke DSC C1 en KCC/SO natural D1 speelde tegen het lastige Fortuna/Delta Logistiek D1. Hoe verging het de teams? U leest het in de nabeschouwing.

KCC/SO natural B1 - Vitesse B1
KCC/SO natural B1 deed gisteren wat het moest doen. Om in het spoor van koploper DeetosSnel B1 te blijven, moesten de spelers van Sander Jacob en Henk-Jan Schippers winnen van laagvlieger Vitesse B1. KCC/SO natural bleek weinig moeite te hebben met Vitesse. Er werd met 17-8 gewonnen van de ploeg uit Barendrecht en dus zijn de eerste twee punten van de tweede helft veld weer binnen. Daarnaast werd de B1 nog eens aangenaam verrast door positief nieuws uit Dordrecht: koploper DeetosSnel liet een punt liggen bij Oranje Wit (15-15) en dus nadert KCC/SO natural DeetosSnel tot twee punten. 

Volgende week treffen KCC/SO natural en DeetosSnel elkaar in Dordrecht. Dat belooft wederom een interessante ontmoeting te worden tussen de nummer 1 en 2 van de poule, die tot nu toe al drie keer tegen elkaar gespeeld hebben.

KCC/SO natural C1 - DSC C1
Het team van Gerbert Schippers en Stefan Dekkers, dat het zo moeilijk had in de zaal, is uitstekend begonnen aan het veldseizoen. Gisteren ontvang het DSC C1 uit Eindhoven. Vorig jaar won de C1 ook al van DSC. In de zaal echter bleek DSC in een oefenpartij veel sterker. DSC pakte in de zaal 17 punten, terwijl KCC er 12 minder haalde. De Eindhovenaren zijn dus niet te onderschatten. 

KCC/SO natural C1 liet gisteren echter zien dat het over veel kwaliteit en doorzettingsvermogen beschikt. KCC/SO natural C1 leidde met 7-5 en een spannende slotfase volgde, met kansen over en weer. DSC was echter niet in staat om haar kansen te benutten en KCC/SO natural haalde in de laatste minuten de spanning weg door de 8-5 te scoren. En dus werd de overwinning van de Capellenaren met luid gejuich ontvangen. De eerste twee punten zijn weer binnen en KCC/SO natural C1, de nummer 3 van de poule, vergroot het gat met de onderste ploegen. 

KCC/SO natural C1 kan dus stiekem weer omhoogkijken, al weet het dat PKC/SWK Groep en Oranje Wit erg sterke ploegen zijn. Volgende week wacht de wedstrijd tegen rode lantaarndrager Vitesse C1. Weet KCC/SO natural C1 ook dan de twee punten te pakken? 

Fortuna/Delta Logistiek D1 - KCC/SO natural D1 
Ook de D1 draaide een moeilijk zaalseizoen. In de eerste helft behaalde het behoorlijk wat punten, maar de laatste wedstrijden van het zaalseizoen wist het niet meer te winnen, waardoor het toch voorlaatste eindigde. In datzelfde zaalseizoen ontmoette het ook tweemaal Fortuna/Delta Logistiek, waartegen tweemaal ruim werd verloren: in Delft werd het 16-11, in Capelle aan den IJssel 3-10. 

Op het veld zitten KCC/SO natural en Fortuna/Delta Logistiek weer bij elkaar in de poule. Waar KCC/SO natural het zaalseizoen eindigde tegen Fortuna, begon de D1 aan het veldseizoen tegen dezelfde ploeg. Op het veld begint KCC/SO natural D1 in ieder geval goed. Zij verrasten Fortuna/Delta Logistiek door met 7-8 te winnen. Een uitstekende prestatie van de D1 dat in een op papier lastige poule zit met onbekende tegenstanders. 

Volgende week treedt de D1 aan tegen Albatros D1, waartegen nog niet gewonnen werd. Gaat de D1 ook verrassen tegen het team uit Zwijndrecht? In ieder geval staat KCC tijdelijk eerste, samen met HKV/Ons Eibernest, dat met 10-9 van Albatros won.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 23 september 2023 tegen HKC (Ha) 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties