Een wat ongewone kop en mogelijk iets bezijden de waarheid. Feit is wel dat zowel KCC 1 als KCC 2 een geweldige tik hebben uitgedeeld . De nuchtere Friezen zullen er waarschijnlijk niet echt wakker van liggen. KCC had wat goed te maken na de wanprestatie van de week ervoor. Op ons eigen veld nog wel. Het was goed dat we in de voorbereiding hebben geoefend tegen deze ploeg. Een slechter veld ben ik niet eerder tegen gekomen. Maar nu waren we er op voorbereid. En vandaag moest het gebeuren.

Tijdig vertrokken uit het Capelse waren de ploegen ruim op tijd aanwezig. De omstandigheden waren, afgezien van het veld, uitstekend te noemen. Nauwelijks wind en een heerlijke temperatuur. Een Korfballeague–waardige tegenstander. Dus alle ingrediënten waren aanwezig om er iets moois van te maken. KCC 2 trapte, op de wat ongewone aanvangstijd, als eerste af. En de Capellenaren lieten er geen gras over groeien. (kan ook niet met zoveel zand) Als Dekkers zijn eerste afstandsschot erin gooit is dat een enorme geruststelling. Voor zowel Stefan zelf als het team. Dan is Dekkers los. In een mum van tijd stond de stand van 1-5 op het scorebord en daar zou het niet bij blijven. Onze dames, ukkies vergeleken met hun tegenstander, beten zich vast in hun opponenten. Het leken wel terriërs. De pressie was enorm van onze kant en daardoor kwamen de Friezen nauwelijks tot goede aanvallen. Wij daarentegen waren bijzonder scherp en via een 3-8 tussenstand werd bij 7-14 de kleedkamer opgezocht.

Je bent er dan nog niet helemaal gerust op. LDODK is een sterke ploeg en als de ballen gaan vallen weet je het nooit. Gelukkig waren we goed bij de les en wisten we het initiatief te behouden. Twee scores brachten het verschil naar 9 en was het wachten op de dubbele cijfers. Toen brak er een periode aan dat we wat slordig werden. LDODK profiteerde en liep weer 2 punten in. Dan gaat het toch kriebelen. Tijd voor een time-out. Na deze onderbreking waren we weer compleet gefocust en vooral de dames werden wat meer in stelling gebracht. En dat wierp zijn vruchten af. Manouk, Adriënne, Jet en Tessa kwamen allemaal een of meerdere malen op de scorelijst. Mark heerste als vanouds onder de korf en het duo Sven en Michael (topscorer) maakten er een ware show van. Het was genieten langs de kant. Maar ook bij de spelers spatte het plezier er van af.

13 minuten voor tijd mochten de reserves Chantal, Demi, Stephan en Michiel met een invalbeurt nog even meegenieten van de overwinning. De uiteindelijke 16-28 einduitslag was dan ook meer dan terecht. Feit was, dat er vandaag voor 120% inzet werd getoond en de wil om te winnen overweldigend was. Het debacle van vorige week is hiermee volledig weggepoetst. Coach Diepenhorst was dan ook zeer tevreden over het vertoonde spel van de zwart-blauwen. Met deze instelling en spelopvatting moet ook DVO a.s. zaterdag bestreden worden. Dan gaan we ook die wedstrijd winnen, sprak Diepenhorst overtuigd.

Daarna was het de beurt aan ons vlaggenschip. Ook die hadden wat goed te maken. Het zou een bizarre pot worden. Eigenlijk waren de Capellenaren, in de 1e helft, qua veldspel, minstens gelijkwaardig. Maar de afronding was ronduit bedroevend. LDODK profiteerde niet optimaal zodat we met een alleszins redelijke achterstand (10-7) de rust ingingen. Er leek dus nog van alles mogelijk.

Maar ook na het kopje thee wilde het niet echt lukken met als resultaat een 14-8 tussenstand. Met nog maar 20 minuten te gaan behoor je dan kansloos ten onder te gaan. Maar naarmate de regen harder naar beneden kwam werden de zwart-blauwen gretiger en zuiverder. Via 15-10 werd het in een tijdsbestek van 10 minuten, 15-15. LDODK was volledig de weg kwijt en KCC ging erop en erover. 15-17. Deze marge werd, met de nodige moeite, behouden en de overwinning werd met 17-19 over de streep getrokken. Tegenstander LDODK droop letterlijk en figuurlijk af en voor KCC was het tijd voor een klein feestje met de meegereisde KCC-supporters. Die waren niet voor niets naar het verre Gorredijk afgereisd. Deze stunt moeten we a.s. weekend maar herhalen als we onze krachten gaan meten met DVO in Bennekom.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op maandag 15 april 2024 tegen TOP/IAA fresh 1 om 20:30 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties