Het was erop of eronder. KCC Delta Logistiek E1 tegen Maassluis E1. Beide ongeslagen, Maassluis een iets beter doelsaldo. Beide in het nieuwe “ four (4) Korfball “.
 
Het seizoen begon sceptisch a.g.v. het besluit omtrent het 4 Korfball. Tegenstanders en voorstanders. Wij waren tegenstanders, maar geaccepteerd begonnen wij aan het seizoen en de tijd zou het leren. Ik kan jullie nu al zeggen wij blijven tegenstanders. Het komt het spel niet ten goede en het plezier ook al niet, tenminste niet “onze” kinderen. 3 van de 5 deden al een stap terug (aangezien zij vorig jaar al in de E1 acteerden). En de twee die erbij kwamen zouden makkelijk in een achttal meekunnen. Het 4 Korfball brengt het “kick and rush” weer terug en daar willen we juist vanaf. Aan ons ( Femke en mijzelf) de taak om toch te gaan “korfballen” en dat houd in kort spelen en samenspelen en veel passen. Ook als je in schotpositie komt toch even de bal vasthouden en het spel gaan opzetten. Voor de kinderen ook een hele moeilijke opgave want als je op drie meter helemaal vrij staat en dan niet mogen schieten? Volgend jaar krijgen ze te horen je had gewoon moeten schieten en nu mogen ze niet? Maar ja we gaan het toch met z’n allen proberen.
 
De eerste 4 wedstrijden vielen ronduit tegen en de weerstand was niet veel. Doelsaldo na 4 wedstrijden 68 voor en 15 tegen. Dat zegt al veel aangezien we hier over E-tjes praten. Laatste wedstrijd tegen IJsselvogels verliep teleurstellend qua wedstrijd verloop. Dus voor de kampioenswedstrijd veel werk voor ons. Gekozen voor plezier en enthousiasme en de kinderen gevraagd naar wat “samenspel” eigenlijk voor hen betekent. Gelukkig zagen zij het ook zoals wij het zien en dus op naar de kampioenswedstrijd. Het was nog even spannend of Isa Kranendonk mee zou kunnen spelen want zij heeft last van een nog onbekende blessure. Gelukkig kon zij na anderhalve week rust meedoen.
 
De wedstrijd begon en al snel was duidelijk dat we nu met een goede tegenstander te maken hadden. Echter wel 1 die nog wel het “kick & rush” meer hanteert dan het samenspel en daar lag vandaag ook het grote verschil. Aangezien wij de lange bal er goed uit wisten te halen wist Maassluis daar niet goed mee om te gaan. Het zou het spel van de E1 onrecht doen om de overwinning daar aan toe te schrijven want zoals zij zaterdag hebben gespeeld was werkelijk fantastisch. Ik overdrijf daar echt niet mee vraag het maar in grote getale opgekomen publiek. Werkelijk alles voerden ze goed uit. Bij balverlies in de aanval gelijk er bovenop en de “lange” bal eruit halen. Daarna goed geconcentreerd verdedigen. Het samenspel was prima. Rustig opbrengen naar de andere kant en vandaaruit de aanval opzetten. Een genot om naar te kijken hoorde ik vanaf de kant, want om er tijdens de wedstrijd zelf van te genieten is moeilijker. Gelukkig was Femke er bij want alleen zou het een stuk moeilijker zijn geweest. Ook zij schreeuwde haar longen uit het lijf om de kids te coachen. Er zijn wel eens wedstrijden waarin er 1 of 2 uitblinken maar vandaag was gewoon (en zo zien wij het ook graag) een teamprestatie van formaat. Goed samenspel, alles voor elkaar over hebben, niemand overslaan en elkaar de kansen gunnen etc….. Achteraf alles met Femke ( en ook ouders, grootouders toeschouwers) nog eens doorgesproken en we kunnen maar 1 ding zeggen: wij zijn apetrots op deze prestatie.
 
We gaan nu de zaal in en als het goed is komen we daar andere tegenstanders tegen waar we ons meer en beter mee kunnen meten. We gaan door zoals we de weg zijn ingeslagen en dan verwacht ik nog een mooi zaalseizoen. Ouders , grootouders en andere toeschouwers bedankt voor jullie steun en we zullen jullie steun ook de rest van het seizoen nodig hebben. Niet alleen in het supporteren tijdens de wedstrijden maar ook voor het ondersteunen in fases waarin het tijdens de wedstrijden effe niet lekker loopt. Hou rekening met de kinderen en ook met ons want voor ons is het ook niet altijd makkelijk met het “4 Korfball”. Wat ons betreft zou het mooi zijn als bijvoorbeeld de 1e en evt. 2e klasse met achtallen gespeeld zou worden en in de “breedte” dan met 4-tallen.
 
Twee trotse coaches Femke en Rob 

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 4 februari 2023 tegen DVO/Transus 1 om 20:00 uur in sporthal Schenkel.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties