De eerste competitieronde moest de A1 wederom afreizen naar Dordrecht voor een wedstrijd tegen Sporting Delta. In de voorbereiding was er tegen dit team al een oefenwedstrijd gespeeld, die met 17-9 werd gewonnen. Toch betekende dat niet dat maar even mocht worden gedacht dat de competitiewedstrijd ook gemakkelijk zou worden gewonnen. Aan onderschatting is menige ploeg al onderuitgegaan.

Onze A1 begon dan ook zeer voortvarend, want na 13 minuten stond het al 0-4. De aanwezige supporters, er waren er heel wat tussen het thuispubliek, gingen er eens goed voor zitten (of staan), maar helaas stokte er iets. De aanvallen werden minder zorgvuldig. De inzet van de tegenstanders, die voor elke bal knokten, leek ook steeds meer als een stoorzender te werken. Hoewel Sporting Delta niet veel kansen kreeg, en lang op balbezit speelde, konden ze toch in het vervolg van de eerste helft doelpuntjes meepikken, waardoor het na 27 minuten spelen 3-5 stond. Een veel te magere score, gezien het niveauverschil. De rust werd bereikt met een 4-7 tussenstand.

In de rust zal Robin de spelers en speelsters flink hebben toegesproken. Dat wierp direct zijn vruchten af, want binnen een minuut in de 2e helft vergrootte KCC/Delta Logistiek de voorsprong via een strafworp naar 4-8. Er werd nu effectiever een aanval opgezet. Sporting Delta leek nog even aan te haken, maar dat zou niet lang duren. Tot de 6-10 bleef het gat vier doelpunten, maar KCC/Delta Logistiek was nu duidelijk de bovenliggende partij. Er werden nog een paar mooie doelpunten gemaakt, o.a. uit een slimme omdraaibeweging van Stephan. Kain kon zijn score opvijzelen naar 7 doelpunten. In de slotfase konden Mark en Kathy ook nog hun steentje bijdragen aan de einduitslag van 9-20, zodat alle spelers uiteindelijk een doelpunt hadden gemaakt.

De eerste twee punten zijn daarmee binnen. Ik denk niet dat de A1 al het niveau heeft laten zien dat ze kunnen halen. Dat biedt dus alleen maar perspectief voor de rest van de competitie. Gezien de andere uitslagen in de poule kan het een leuk veldseizoen worden. De volgende tegenstander is Avanti, dat wat mij betreft verrassend gelijk speelde tegen DVO. Ook dus weer geen tegenstander om te onderschatten.

Statistiek doelpuntenmakers: Kain (7), Stephan (4), Emiel (2), Kathy (2), Tessa (2), Mark, Bianca, Milou