In de derde ronde van de competitie begon het echte werk. Na de uitzege in Zeeland tegen TOP (A) en de thuiszege tegen Oost-Arnhem stond de ploeg van Wassink en Diepenhorst bovenaan in de Ereklasse. Een mooie start van de competitie, maar zaterdag in het kletsnatte Bennekom werd de ploeg voor het eerst echt getest in de topper tegen DVO/Accountor. In de voorbereiding werd er tegen de van Van Vloten en Verberk nog geoefend maar werd er een fikse nederlaag geleden. Ook ditmaal slaagde KCC/CK Kozijnen, dat aantrad met een gewijzigde opstelling, niet voor het Bennekomse examen. In de stromende regen werd het nooit een echte wedstrijd.

Annick van der Kooij speelde in de basis voor de afwezige Tessa Noordzij. DVO/Accountor begon messcherp aan de wedstrijd en KCC/CK Kozijnen moest nog wennen aan de omstandigheden. Binnen no-time stond het 1-0 en liep de Capelse formatie direct achter de feiten aan. In de eerste aanval was Oppe gekoppeld aan Meerkerk die Oppe geen meter ruimte gaf. De aanvallen van KCC/CK Kozijnen waren maar van korte duur en het gebruikelijke niveau werd niet behaald. Na 13 minuten was het al 5-0 en KCC/CK Kozijnen had maar minieme kansen en ook het weer hielp niet mee. Ook een gemiste strafworp kon de ban niet breken. Na ruim een kwartier gespeeld te hebben moesten Wassink en Diepenhorst de dadendrang van DVO/Acoountor stoppen door een time-out te nemen.

Sanne Smaal kwam tijdelijk Michelle Jongenburger vervangen en blokte Van der Linden een schot fraai op Annelie de Korte. Wederom miste KCC/CK Kozijnen een strafworp. Pas in de 18e minuut schoot Collee de eerste Capelse treffer op het scorebord. DVO/Accountor bleef hoge verdedigende druk geven, waardoor het voor KCC/CK Kozijnen moeilijk was om tot een goed rendement te komen. In de 22e minuut brak Van der Linden door en kon zelf haar eigen verkregen strafworp nu wel verzilveren (6-2). DVO/Accountor trakteerde het publiek op fraaie acties en doelpunten en de teller liep gestaag op waardoor KCC/CK Kozijnen tegen een nog grotere achterstand aan keek. Het derde doelpunt (8-3) van KCC/CK Kozijnen viel pas in de 23e minuut. Van der Kooij was trefzeker vanaf de achterlijn. De thuisploeg zette door en stond 3 minuten voor de pauze met 11-3 voor. Middelkoop, met een “hengeldoelpunt” onder de korf en Oppe met een schot, pas zijn eerste doelpunt, zorgde voor een 11-5 ruststand.

Na de thee, de regen was nog steeds aanwezig, was het DVO/Accountor dat binnen de minuut weer doorbrak (12-5), gevolgd door een snelle treffer van Oosting. Een ver schot zorgde voor de 12-6. KCC/CK Kozijnen speelde slechts korte aanvallen en DVO/Accountor kon langere aanvallen spelen dat zich direct uitte in de score. In de 7e minuut was het al 14-6 met snel hierna wederom Oosting met de 14-7. KCC/CK Kozijnen moest meer bij de dames op de doorbraak spelen, wat een strafworp zou kunnen opleveren. De wedstrijd bleef fair maar sommige duels werden niet vermeden. KCC/CK Kozijnen bleef proberen goede kansen te creëren maar was daar niet succesvol mee. De thuisploeg liep uit naar 16-7 met nog 20 minuten te spelen. De wedstrijd leek al gespeeld te zijn. Een fraaie tip-in onder de korf van Oppe zorgde voor de 16-8. Halverwege de tweede helft is het inmiddels 20-10 door een one-hander van Oosting. Nu was er even een Capelse opleving, wat betekende dat Oppe, Schol en Oosting trefzeker waren wat een 20-13 tot gevolg had. KCC/CK Kozijnen kreeg meer ruimte waardoor de stand nog enigszins kon oplopen. Toch kwam DVO/Accountor niet meer in gevaar en konden Schol en Alsem de eindstand op 23-15 brengen.

Een moeizame wedstrijd waar KCC/CK Kozijnen na zeges op TOP (A) en Oost-Arnhem nu het onderspit moest delven tegen een beter Bennekoms collectief. KCC/CK Kozijnen is koploper af en er wachten nu nog wedstrijden thuis tegen PKC/Vertom en uit tegen KZ/Thermo4U alvorens de warme zaal wordt opgezocht. Het Korfbal League spektakel start op zaterdag 12 november 2022 thuis tegen Fortuna/Delta Logistiek.

Komende zaterdag wederom een lastig duel. In Capelle aan den IJssel ontvangt KCC/CK Kozijnen het Papendrechtse PKC/Vertom. Wederom een test voor de ploeg van Wassink en Diepenhorst of men zich kan meten met de top van Nederland. Van de Terp en de Groot fluiten om 16:00 uur in voor deze wedstrijd.

Doelpunten: Randy Oosting en Bo Oppe ieder 4x, Sydney Schol 2x, Laura van der Linden, Sanne Alsem, Koen Colle, Julian Middelkoop en Annick van der Kooij ieder 1x.

De wedstrijd kan je hier nogmaals terugkijken.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op maandag 15 april 2024 tegen TOP/IAA fresh 1 om 20:30 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties