Tijdens het eerste KCC festival stond de laatste thuiswedstrijd van de selectie van KCC/CK Kozijnen van dit veldseizoen op het programma. Onder het genot van een heerlijk zonnetje, met zo nu en dan een straf windje, zagen de vele supporters een KCC/CK Kozijnen dat niet onder de druk van de Friezen uit kwam en moeite had met scoren. De Capelse spitsen werden aan banden gelegd. LDODK/Rinsma Modeplein speelde ook niet groots, maar stonden de gehele wedstrijd voor en konden aan het einde nog weglopen van KCC/CK Kozijnen waardoor er een vertekende grote uitslag op het bord kwam. LDODK/Rinsma Modeplein pakte door de overwinning de definitieve 2e plek voor de kruisfinale.

20220521   KCC 1   LDODK 1Een groot verschil tussen de wedstrijd vorige week in Nijeveen en nu in Capelle aan den IJssel. In Nijeveen was KCC/CK Kozijnen heer en meester en knokte voor elke meter. In de wedstrijd een week later tegen LDODK een heel groot verschil. De doelpunten vielen niet door de felle druk van de Friezen.

Wederom was het Dekkers die in de basis begon. Een onrustig Capels begin was debet aan het feit dat het niet liep in de beginfase. Door snel balverlies konden de gasten snel de wedstrijd overnemen. Binnen 3,5 minuut was het al 0-2 en moest KCC/CK Kozijnen vol aan de bak. Pas in de 5e minuut was het Edens met de 1-2 en moest KCC/CK Kozijnen een grote wisseltruc gaan uitvoeren om Smaal verdedigend bij Kroon weg te houden. Kroon kreeg Alsem als bewaker en dat hielp.

Ondanks de aansluiting bij 1-2 kon LDODK rustig weglopen bij KCC/CK Kozijnen. Van 1-3 in de 6e minuut, was het 1-7 vijf minuten later. De afspraken werden niet nagekomen. Toch probeerde KCC/CK Kozijnen aanvallend wat te forceren, maar het werd allemaal niet altijd gegund door de arbitrage, die op sommige momenten de coaches tot rust moest bedaren. Na de 1-7 was het eindelijk Dekkers die met een mandloos schot de 2-7 mocht aantekenen. Dit was eventjes nodig. Een time-out bij KCC/CK Kozijnen zou de ommekeer moeten worden. LDODK kon lange aanvallen spelen en had veel rebound, maar scoorde op dat moment niet. Na de 2-8 van Frieswijk, was het Kroon die Biesbroek blokte. De Capelse aanvallen duurde lang en waren niet altijd secuur. Na de 2-9, toch een run van drie doelpunten bij de Capellenaren. Via Edens, die tussendoor ook nog Femke Faber blokte, Alsem en Middelkoop, die zijn eigen rebound wist te verzilveren, stond er 2,5 minuut voor de rust een 5-9 tussenstand op het scorebord. Inmiddels was Noordzij in het veld gebracht voor Smaal die Frieswijk moest bewaken. Met nog 2 minuten te spelen en fraaie actie van Alsem die, samen met Kroon alles gaven om de bal te bemachtigen. Al vallend was Alsem de winnaar van dit duel. Met nog 10 seconden werd de ruststand op 5-10 bepaald.

Direct na het fluitsignaal een gretig KCC/CK Kozijnen die snel de bal onderschepte, maar in de eigen aanval zich niet zag belonen met een doelpunt. In de 3e minuut is het LDODK die de score opende in de 2e helft (5-11). KCC/CK Kozijnen kreeg minder van de arbitrage dan het verdiende. Inmiddels scoren Alsem (6-11) en Dekker, met een heerlijke fade-way de 7-11. Het gat lijkt kleiner te gaan worden, maar schijn bedriegt. Een actie van Oppe onder de korf, met een hangende Fran Faber in zijn nek leverde niet de nodige strafworp op. Het was enkel een vrije bal. Het was wel opvallend dat LDODK de eerste 10 minuten minder zuiver was dan de 1e helft. Ondanks dat bleven de Friezen altijd aan de goede kant van de score en kon KCC/CK Kozijnen geen aanspraak maken op een voorsprong. KCC/CK Kozijnen werkte hard, maar het werd niet altijd beloond. De 8-12 van Oppe in de 10e minuut was weer eens een doelpunt waarop het publiek op wachtte. Op snelheid vloog Oppe er langs en scoorde met 1 hand zijn doorloper. LDODK vertraagde hun aanvallen. Met nog een kleine 7 minuten te spelen is het inmiddels 9-15. De kruisfinaleplek lijkt als sneeuw voor de zon te verdwijnen.

Dan volgt er een groot applaus voor de afscheidnemende Biesbroek, die na 6 jaar in de selectie gespeeld te hebben, gaat stoppen. Met een bos bloemen verlaat zij het veld en wordt vervangen door Edens. Ook Dekkers verlaat het veld en wordt vervangen door Groeneweg. De Friezen spelen de wedstrijd rustig uit. Met nog 2:24 op het bord het laatste doelpunt van KCC/CK Kozijnen (10-16). In de laatste minuut wordt het nog 10-17 en dat werd tevens de eindstand.

Het seizoen zit er nu dus op voor de ploeg van Wassink en Diepenhorst. Alleen komende zaterdag wacht de laatste competitiewedstrijd in Dordrecht tegen DeetosSnel. Er staat niks meer op het spel en hopelijk kan de selectie de competitie op een goede manier afsluiten. Aanvang is 16:00 uur.

Doelpunten: Stefan Dekkers 3x, Sanne Alsem, Anouk Edens en Julian Middelkoop ieder 2x en Bo Oppe 1x.

Foto's gemaakt door Peter van Dieren vind je hier.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 20 april 2024 tegen Blauw-Wit (A) 1 om 17:00 uur.