De wedstrijd tegend DOS'46 in Nijeveen afgelopen zaterdag verliep volgens een droomscenario. KCC/CK Kozijnen speelde na de 1-0 achterstand zeer sterk tegen DOS’46 en kon vrijuit korfballen. Op een zonovergoten veld (na vele kilometers rijden naar het noorden), ging KCC/CK Kozijnen met 12-14 rusten, maar had het in de tweede helft moeilijk. DOS’46 bleef bij en pakte de voorsprong. KCC/CK Kozijnen knokte zich tot tweemaal toe knap terug in de wedstrijd, maar een actie naar binnen van topscoorder Sanne Alsem, twee seconden voor het einde, betekende uiteindelijk de verdiende zege.

20220515   DOS'46 1   KCC 1Na een ongelukkig gelijkspel van de reserves begon KCC/CK Kozijnen aan de hoofdwedstrijd waar ditmaal wederom de “broedertwist” tussen de beide Dekkers op het programma stond. En laat het nu ook zo zijn dat Stefan precies zijn broer Christian moest bewaken. Dit leverde mooie felle duels op. Stefan hield zijn broer goed in bedwang. Christian was scorend op dreef maar moest wel een gele kaart incasseren wegens praten. Scheidsrechter Buis en Miechels waren vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk naar de spelers. Commentaar werd niet op prijs gesteld.

KCC/CK Kozijnen kreeg vanaf de start een fel verdedigend DOS’46 voor haar neus en was in het begin van de wedstrijd nog niet zuiver. De openingstreffer was voor DOS’46. Al na 30 seconden was het Christian Dekkers vanaf de stip met de 1-0. Aanvallend kreeg KCC/CK Kozijnen weinig kansen. Pas na 3,5 minuut was het Mark Behrens, die zich in de eerste helft ontpopte als echte “spits”, met de 1-1. Nog geen minuut later was het 2-1, maar dit was het startsein voor KCC/CK Kozijnen om uit te lopen. Scheidsrechter Buis was scheutig met het geven van vrije ballen. Sanne Alsem wist daar in de 4e minuut wel raad mee (2-2). En als Mark Behrens dan één minuut later KCC/CK Kozijnen op voorsprong schiet (2-3), zijn er licht irritaties zichtbaar bij DOS’46. De duels tussen Stefan en Christian waren zeer fraai waarbij Stefan Dekkers in de 9e minuut de stand verder uit mocht breiden vanaf de stip (2-5). Inmiddels werden de duels feller en was duidelijk dat de zege niet zomaar weggegeven zou worden in Nijeveen. KCC/CK Kozijnen blijft fel verdedigen waardoor DOS’46 vaak snel de bal moet inleveren. In de 13e minuut is het 4-6, maar dan is het Sanne Alsem die met een snelle aanval de 4-7 binnenschiet, gevolgd door Julian Middelkoop met een “hoekje” (4-8). De eerste helft is dan halverwege.

Maar dan staan de Nijeveense dames op en zorgen dat DOS’46 terug in de wedstrijd komt. Binnen twee minuten is het weer 7-8. KCC/CK Kozijnen komt weer op twee punten verschil (7-9), maar hierna stokt de score even. DOS’46 recht de rug en is binnen twee minuten schiet Christian Dekkers zijn ploeg terug tot 9-9. De dames Sanne Alsem en Sanne Smaal tillen de stand hierna door twee verre schoten naar 9-11. KCC/CK Kozijnen blijft tot aan de rust een minimale voorsprong houden. Sanne Alsem schiet dan vanuit de hoek de 11-13 binnen, maar DOS’46 komt weer op 12-13. Dan verdedigt Stefan iets te fanatiek op het schot van zijn broer waardoor zijn schot geen doel trof. De overtreding die hieruit volgt wordt door Christian “aangevochten” bij Buis wat hem de gele kaart kost. Vlak voor het verstrijken van de 1e helft vliegt Bo Oppe langs zijn tegenstander en op een onwaarschijnlijk knappe manier weet hij zijn doorloper te promoveren tot een doelpunt. Ruststand 12-14. Een goede eerste helft van de Capellenaren.

In de tweede helft zien we een ander KCC/CK Kozijnen. Waar de ploeg in de eerste helft continue de voorsprong had waren de rollen nu omgedraaid. Een zenuwachtig begin, betekende veel balverlies waardoor DOS’46 makkelijk kon bijblijven. De thuisploeg scoort na één minuut al de aansluiting (13-14) en als twee minuten later DOS’46 voor het eerst na de 1-0 weer de voorsprong pakt, moet KCC/CK Kozijnen uit een ander vaatje gaan tappen. Nu moet de ploeg van trainers Wilrik Wassink en Robin Diepenhorst in de achtervolging. Als DOS’46 dan nog strakker gaat verdedigen zijn de Capelse aanvallen van korte duur. Mandy Biesbroek en Sanne Smaal houden hun ploeg nog in de race, wat echt nodig is, want het loopt niet.

Na 10 minuten komt Timo van Dieren Stefan Dekkers vervangen. Het is wederom Sanne Alsem die haar ploeg naar de 18-18 schiet. Er zijn inmiddels 13 minuten gespeeld. Tessa Noordzij wordt in het veld gebracht voor Sanne Smaal. Dan komt het Nijeveense moment. Lange aanvallen van DOS’46 zorgen voor fraaie acties en doelpunten. Binnen drie minuten lijkt men de wedstrijd te willen beslissen. De stand van 18-18 wordt 21-18 en het thuispubliek gaat achter hun ploeg staan. Rebound duels onder de korf worden verloren en het ziet er niet goed uit voor KCC/CK Kozijnen. Ondanks de 21-18 achterstand geeft KCC/CK Kozijnen zich niet gewonnen. Sanne Alsem scoort de 21-19. Bo Oppe met een snelle actie naar binnen tegen Max Malestein zorgt voor de 21-20 en met nog zes minuten te spelen trekt Anouk Edens de stand weer gelijk (21-21). De strijd begint zijn tol te eisen. Stefan Dekkers (die ook al een halve wedstrijd met het tweede speelde) moet zich wegens kramp laten wisselen door Timo van Dieren. Een minuut na de 21-21 mag Max Malestein, na de time-out van KCC/CK Kozijnen, vanaf de stip de 22-21 aantekenen. Als dan weer een minuut later ook vanaf de stip de 23-21 op de borden komt, lijkt KCC/CK Kozijnen de overwinning te moeten laten aan DOS’46.

Maar wat er de laatste vijf minuten allemaal gebeurt lijkt te mooi om waar te zijn. KCC/CK Kozijnen recht de rug en geeft alles wat nog mogelijk is. Op schitterende wijze is het Mark Behrens, die de Capelse aanval beloont met een raak schot (23-22) en met nog 1:09 op de klok is het weer Bo Oppe die zijn tegenstander het bos in stuurt en via een strafworp de 23-23 op het scorebord laat verschijnen. Iedereen langs de kant is benieuwd wie de winnende gaat maken. De tijd tikt door en het lijkt erop alsof KCC/CK Kozijnen genoegen moet nemen met een gelijkspel. De laatste minuut is al een tijdje ingegaan als KCC/CK Kozijnen nog een allerlaatste aanval krijgt voor de zege. Het DOS’46 publiek wil dat het tijd is, maar door een goede actie naar binnen van Sanne Alsem zorgt zij via dat de wedstrijd vanaf de stip beslist gaat worden en zij scoort de 23-24! Als direct daarna wordt afgefloten zijn de twee punten voor KCC/CK Kozijnen en is het feest bij de Capelse spelers en handvol meegereisde supporters. Tot tweemaal toe terug geknokt van drie punten achterstand zorgen ervoor dat KCC/CK Kozijnen nog steeds in de race is voor een kruisfinaleplek.

Komende weken kan KCC/CK Kozijnen zonder druk de competitie verder uitspelen. Zelfs de weg naar boven ligt nog open voor een mogelijke kruisfinaleplek, maar dan is het duel komende zaterdag 21 mei 2022 thuis tegen LDODK/Rinsma Modeplein cruciaal. De laatste wedstrijd is op zaterdag 28 mei 2022, uit in Dordrecht tegen het reeds gedegradeerde DeetosSnel. Kan de ploeg van Wassink en Diepenhorst voor een verrassing gaan zorgen? Kom dat zelf bekijken en zorg dat je er zaterdag bij bent!

Doelpunten: Sanne Alsem 7x, Mark Behrens en Bo Oppe ieder 4x, Mandy Biesbroek 3x, Stefan Dekkers en Sanne Smaal ieder 2x, Julian Middelkoop en Anouk Edens ieder 1x.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 9 december 2023 tegen PKC/Vertom 1 om 15:30 uur in sporthal PKC-hal.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties