Bij wedstrijden in de zaalcompetitie van S1, S2, S3, S4, A1 en B1 wordt er gespeeld met de ‘schotklok’. Om de regels rondom deze wedstrijden in goede banen te leiden, is er een drietal functionarissen nodig. Deze drie functionarissen vormen samen de jurytafel.

Juryvoorzitter – ziet toe op de juiste toepassing van alle regels aan de jurytafel.

Schotklokbediener – zorgt voor de juiste tijdswaarnemingen van de schotklok.

Tijd- en scorewaarnemer – draagt zorg voor een juiste weergave van de stand en de juiste weergave van de speeltijd.

Bij KCC/CK Kozijnen zijn we dringend op zoek naar juryvoorzitters, schotklokbedieners en tijdwaarnemers.

Om de wedstrijden van de hierboven genoemde teams te kunnen spelen is het erg belangrijk dat er bij KCC/CK Kozijnen meer juryvoorzitters, schotklokbedieners en tijdwaarnemers komen. De huidige groep leden die dit verzorgen is te klein met alle risico’s van dien. We doen daarom een dringend beroep op onze leden en ouders van leden om je bij ons aan te melden en te kijken of juryvoorzitter en/of schotklokbediener/tijdwaarnemer iets voor jou/u is. Nu denk(t) je/u misschien kan ik dat wel ? Ben ik wel voldoende op de hoogte van de regels? Geen probleem het KNKV organiseert een cursusavond waarin alles rondom deze functies aan bod komt. Helaas is dat maar 1 x per seizoen mogelijk (in oktober/november) waardoor we nu het plan hebben om deze cursus eenmalig intern te geven waarna de deelnemers dan in oktober/november helemaal klaar zijn voor de cursusavond van het KNKV. Na deelname aan de KNKV cursus avond ontvangen de deelnemers een certificaat. Alleen leden/ouders met een certificaat kunnen de juryvoorzitter zijn.

Daarnaast willen we in voorbereiding op de KNKV cursusavond in oktober/november geïnteresseerde leden/ouders de mogelijkheid bieden om de komende weken tijdens wedstrijden met een schotklok een keer mee te kijken met de 3 functionarissen aan de jurytafel. Zo kun je van dichtbij zien wat deze functies inhouden en hoe het reilen en zeilen van de jurytafel eruit ziet. Neem hiervoor contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan kunnen we een afspraak maken hiervoor en je ook wat meer vertellen over deze functies.

De Juryvoorzitter is verantwoordelijk voor het juist functioneren van de jurytafel en houdt toezicht op de naleving van de voor de wedstrijd geldende reglementen en bepalingen, voor, tijdens en na de wedstrijd. Dit klinkt misschien zwaar maar in de praktijk valt dit reuze mee. Dit komt allemaal aan bod op de cursusavond die het KNKV organiseert voor de functie van juryvoorzitter en in de praktijk als je/u een kijkje komt nemen in de komende weken. Ook leden en/of ouders die het leuk lijkt om de schotklok te bedienen kunnen deze zelfde cursus volgen ook op kosten van KCC.

Wat komt er aan bod tijdens deze cursusavond?

  • Toelichting op relevante zaken en regels rondom de wedstrijden met een schotklok;
  • Verduidelijking van de functies van de jurytafel;
  • Behandelen van eventueel vragen of opmerkingen.

Meer informatie over de cursusavond tot juryvoorzitter en schotklokbediener vind je hier:

Heb je belangstelling om binnenkort een keer mee te kijken met de leden van de jurytafel tijdens een wedstrijd van de B1, A1, S4, S3, S2 of S1 de komende weken mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We hebben je hulp hard nodig om tijdens de schotklokwedstrijden de jurytafel te kunnen blijven bemannen!

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 1 oktober 2022 tegen PKC/Vertom 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

fanshop banner 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties