Zaterdagavond, ruim 200 km naar het noorden, stond de laatste uitwedstrijd voor de selectie van KCC/CK Kozijnen op het programma. Om 19:00 uur wachtte daar LDODK/Rinsma Modeplein. De reserves verloren van de reserves van LDODK/Rinsma Modelplein met 20-17. Het kunstlicht moest aan en de wedstrijd stond onder leiding van Van der Terp en de Groot. Punten pakken in het hoge noorden was voor KCC/CK Kozijnen niet vanzelfsprekend, maar in een bizarre wedstrijd wist men alsnog met 1 punt terug naar Capelle te gaan.

Bij KCC/CK Kozijnen startte Schol weer in de basis en bij LDODK/Rinsma Modeplein geen Kroon. Deze was met een blessure afwezig. Voordat men het doorhad was het al 2-0 voor de thuisploeg. Er waren nog geen 1,5 minuut gespeeld. KCC/CK Kozijnen moest direct scherp zijn maar kwam in de beginfase nog niet goed tot een aanval. Na 2 minuten is het Edens die vanaf de strafworpstip de 2-1 mocht scoren. Verdedigend werd KCC/CK Kozijnen gretiger, wat het voor de thuisploeg ook lastiger maakte om te scoren. Pas in de 4e minuut de 3-1, maar de aansluiting kwam vanaf de stip toen Alsem een harde tik op haar hand kreeg, dat in de grote omgeving te horen was. Maar was het wel een stip? Alsem met de 3-2 en daarna Middelkoop met de 3-3. We zijn dan 5,5 minuut onderweg. Oppe met een fraai opgezette actie die hij zelf vanaf de stip mag afronden (4-4).

De scores vallen om en om maar vanaf de 5-5 zijn de rollen omgedraaid. LDODK/Rinsma schiet te kort en KCC/CK Kozijnen wordt verdedigend nog scherper. In de 8e minuut pakt de ploeg van Wassink en Diepenhorst voor het eerst de voorsprong. Middelkoop met een fraai schot (5-6). De rebound duels bij de mannen zijn op het scherpst van de snede waarbij opvalt dat Schol heer en meester was. Toch komt de thuisploeg terug tot 6-6, maar dan start een werkelijk bizarre fase voor KCC/CK Kozijnen. Werkelijk alles lukte. Met messcherpe aanvallen wordt LDODK/Rinsma Modeplein van het kastje naar de muur gespeeld. Van Oosten met de 6-7. De duels worden feller, maar fiar en de arbitrage wordt getest, maar die lossen het simpel op. Een time-out voor de thuisploeg om de Capelse flow te stoppen helpt niet. Middelkoop, tweemaal Oppe en Alsem tillen de stand naar een ongekende 6-12 voorsprong. Alle 15 supporters die de reis naar het noorden hadden gemaakt, geloofde hun ogen niet. In de 24e minuut, toen LDODK/Rinsma Modeplein al bijna een kwartier niet gescoord had, kwam de aansluiting (7-12 en 8-12). Maar de stand werd binnen een minuut uitgebreid via Alsem en Schol naar 8-14. Ondertussen een heerlijk blok van Oppe op Erwin Zwart. Net voor de pauze brengt de thuisploeg de stand terug tot 10-14. Een ongekende eerste helft voor de Capellenaren, die het traditioneel in Gorredijk moeilijk hebben.

Hoe snel de doelpunten in de eerste helft vielen, hoe langer de supporters moesten wachten aan het begin van de tweede helft. Na 6,5 minuut is het Schol die in een onmogelijke positie nog wist te scoren (10-15). Het Gorredijkse publiek ging achter hun ploeg staan en zien ze terugkomen tot 13-15. KCC/CK Kozijnen ziet een veel gretiger tegenstander voor zich en komt maar lastig los van de opponent en creëert minder goede kansen. Inmiddels zijn er al 15 minuten gespeeld en moet KCC/CK Kozijnen een time-out nemen om de Friese flow te stoppen en wordt Oosting gebracht voor Schol. Een droog schot van Van Oosten zorgt voor de 13-16 en is het Oppe wederom met een blok, nu op André Zwart. Maar dan komt LDODK/Rinsma Modeplein helemaal terug in de wedstrijd (16-16). Men kan blijven herhalen en KCC/CK Kozijnen is, vergeleken met de eerste helft veel minder trefzeker en verdedigend heeft men het lastig. In de 19e minuut breekt Oosting de ban met een zuivere eenhandige doorloper (16-17). Vanaf minuut 22 moet KCC/CK Kozijnen in de achtervolging. De thuisploeg komt op een 18-17 voorsprong en wil dit uitbreiden, maar dan is het weer Oosting met de gelijkmaker.

LDODK/Rinsma Modeplein gaat dan alles of niks spelen en met nog 4 minuten te spelen lijkt de wedstrijd, bij een stand van 20-18 gespeeld te zijn. Dertig seconden later scoort Oosting de 20-19 en dan begint een knotsgekke slotfase. 1:30 voor het einde is het Oppe die de 20-20 op het bord schiet en neemt KCC/CK Kozijnen een time-out. In de laatste minuut gaan beide ploegen nog voor de volle winst. Bij KCC/CK Kozijnen komt Groeneweg nog in het veld voor een beslissing te forceren, maar dat lukt niet. Van de Terp en De Groot fluiten bij een 20-20 stand voor het einde van de wedstrijd.

Een heerlijke pot korfbal in Friesland waarbij KCC/CK Kozijnen in de eerste helft domineerde en LDOD/Rinsma Modeplein de tweede helft. Wanneer de Capelse ploeg de drive van de eerste helft ook in de tweede helft had kunnen volhouden was er een sensatie in de maak. Nu moeten beide ploegen het doen met een punt. Elk punt is meegenomen in de strijd voor de handhaving in de Ereklasse.

Komend weekend staat alweer de laatste veldwedstrijd voor de selectie van KCC/CK Kozijnen op het programma. Het Dordtse DeetosSnel komt op bezoek in Capelle aan den IJssel. De reserves starten om 14:30 uur en de hoofdmacht begint om 16:00 uur. De Dordtse ploeg heeft het moeilijk in de Ereklasse en wacht op de eerste punten. Voor KCC/CK Kozijnen de laatste mogelijkheid om het puntenaantal op te schroeven en met een goed gevoel te starten met de voorbereiding richting de Korfbal League, die 20 november start met een thuiswedstrijd tegen LDODK/Rinsma Modeplein.

Doelpunten: Bo Oppe 4x, Julian Middelkoop, Sydney Schol, Randy Oosting en Sanne Alsem ieder 3x, Demi van Oosten 2x en Anouk Edens 1x.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties