Na de prachtige overwinning in Amsterdam op AKC Blauw-Wit (A) waren er reeds 3 punten vergaard in de competitie. Een erg sterk begin voor de ploeg van Wassink en Diepenhorst. Dit weekend kwam het Nijeveense DOS’46 op bezoek in Capelle aan den IJssel. Een wedstrijd met een extra Capels tintje, want ex-KCC-er Christian Dekkers speelt bij DOS’46. En of het dan niet ongelukkiger kan, diezelfde Dekkers doet in de slotfase zijn oude club pijn. Met een strafworp en afstandsschot bezorgt hij DOS’46 de winstpunten.

20210918   KCC 1   DOS46 1 Wassink en Diepenhorst sturen de basis acht het veld in. Middelkoop is terug in de basis ten faveure van Schol. Wederom volle bak aan de Capelseweg onder een heerlijk zonnetje. Mooie ingrediënten voor een goede pot korfbal dat onder leiding stond van Luttik en Kok.

Binnen de 10 seconden gaf Oppe al direct een waarschuwing af. Met een felle doorbraak kon hij zijn actie niet met een hand afronden, maar de toon was direct gezet. DOS’46 begint fel in de verdediging en de gasten uit Nijeveen zien binnen 2,5 minuut al een 0-2 voorsprong op het scorebord verschijnen. KCC/CK Kozijnen kan pas in de 5e minuut iets terugdoen; Oosting met de 1-2. Dit zou het startsein voor de thuisploeg moeten zijn, maar Malestein volgt een minuut later met de 1-3.

Het Capelse achttal moet verdedigend flink aan de bak om DOS’46 onder controle te hebben. Het duurt weer 5 minuten alvorens Demi van Oosten de 2-3 binnenschiet en Wassink en Diepenhorst breken de wedstrijd door het nemen van een time-out. En een time-out die direct haar vruchten afwerpt. KCC/CK Kozijnen gaat nog meer druk geven wat snel balverlies voor DOS’46 betekend. In de 9e minuut is het Behrens, die een goede wedstrijd speelde, met de 3-3. Weer volgen er veel minuten dat beide ploegen niet de mand weten te vinden. Beide ploegen gaan op zoek naar de kansen, wat zo nu en dan tot irritaties aan de zijlijn oplevert, want beide teams gaan er vol voor en er ontstaan felle onderlinge duels. Luttik en Kok moeten dit in de kiem weten te smoren. Via Brands, Behrens en Biesbroek staat KCC/CK Kozijnen dan 2,5 minuut voor tijd ineens met 6-4 voor. Het had 7-4 kunnen zijn, maar Oppe weet tussendoor een strafworp niet te verzilveren. Intussen komt DOS’46 sterk terug in de wedstrijd. Twee minuten voor de pauze is het Behrens met de 7-6, maar door onoplettendheid weet DOS’46 alsnog met de gelijkmaker (7-7) de rust te halen.

Na de pauze krijgt Middelkoop de handen van de supporters op elkaar met een fraai “hoekje” wat de 8-7 betekend. De eerste 10 minuten scoren beide ploegen om en om en kan men niet loskomen van DOS’46. Maar dan is het Sanne Alsem, die met twee fraaie afstandsschoten haar ploeg op een 11-9 voorsprong zet. Als dan DOS’46 ook een strafworp mist is het de opgelegde kans voor KCC/CK Kozijnen om nog verder weg te lopen. Dit gebeurt dan ook. Binnen de minuut schiet Oppe de thuisploeg naar een comfortabele 13-9 stand. Dit is het moment om voor DOS’46 een time-out te nemen en men stuurt Christian Dekkers het veld in. Oppe moet hem bewaken.

Ondanks de 13-9 weet DOS’46 terug te komen tot 13-11, maar dan zorgt Biesbroek weer voor wat lucht met haar 14-11. Met nog een klein kwartiertje moet men dit zien vol te houden, maar dan geeft de Nijeveense formatie even gas en is het onder andere Dekkers die de aansluiting binnenschiet (14-13) en lijkt het voor KC/CK Kozijnen fout te gaan. Maar Oosting vergroot het gat weer naar twee (15-13). Wanneer de laatste 8 minuten ingaan, gaat KCC/CK Kozijnen verkeerde beslissingen nemen en moet het er alles aan doen om de bal mee te krijgen en verloopt de communicatie met de arbitrage niet helemaal soepel. Het worden nog een achttal hete minuten. Met nog 4:30 minuten op de klok krijgt DOS’46 een strafworp en neemt KCC/CK Kozijnen een time-out. Na de time-out is het Dekkers die de 15-16 scoort. De thuisploeg weet niet meer het tij te keren en dan gooit Dekkers de wedstrijd op slot. Met nog 3:30 staat er 15-17 op het bord. In de laatste minuten kan KCC/CK Kozijnen niet meer terugkomen en na het fluitsignaal staat er een onnodige 15-17 nederlaag op het scorebord.

Een lastige wedstrijd tussen twee ploegen die er vol voor wilden gaan. Tot bijna een kwartier voor tijd was er geen vuiltje aan de lucht voor KCC/CK Kozijnen. Wanneer het daarna nog scherper was geweest, dan waren de twee punten zeker in Capelle aan den IJssel gebleven. Komend weekend staat de verre uitwedstrijd voor KCC/CK Kozijnen op het programma. Een avondwedstrijd tegen LDODK/Rinsma Modeplein in Gorredijk. Pakt de selectie na een totale autorit van ruim 450 km de volledige 4 punten? De reserves starten om 17:30 uur en de hoofdmacht begint om 19:00 uur.

Doelpunten: Mark Behrens 4x, Randy Oosting, Bo Oppe, Sanne Alsem en Mandy Biesbroek ieder 2x, Demi van Oosten, Dominique Brands en Julian Middelkoop 1x.

Klik hier voor de foto's van deze wedstrijd van Peter van Dieren.
Hij was ook aanwezig bij de wedstrijd van het tweede die met 16-11 wonnen. Deze foto's staan hier.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op maandag 15 april 2024 tegen TOP/IAA fresh 1 om 20:30 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties