Na een lange zoektocht is de JTC zeer verheugd te vermelden dat Pieter Korteweg, met ingang van het nieuwe seizoen, trainer zal zijn van KCC/CK Kozijnen A1. Met Korteweg haalt KCC/CK Kozijnen iemand in huis, met veel trainerservaring. Het afgelopen seizoen is hij begeleider geweest bij korfbalvereniging Korbatjo. Daarnaast heeft hij jaren de jeugd en de selectie van Vitesse (Ba) training gegeven. Hier komt hij oorspronkelijk ook vandaan. Tevens is hij werkzaam geweest voor het KNKV, waar hij de talenten van ZW <17 heeft begeleid.

 

20210618   Pieter KortewegMet Pieter krijgt KCC/CK Kozijnen er een ervaren en bedreven korfbaltrainer bij, één die perfect aansluit bij de visie van de JTC. Ontwikkelen d.m.v. plezier en het, tijdens trainingen creëren van speltechnische uitdagingen, die door spelers zelf opgelost moeten worden zullen het komende seizoen centraal staan.

Tijd om onze nieuwe trainer aan het woord te laten:

“Ik ben Pieter Korteweg, 39 jaar, getrouwd met Joke Korteweg-Heij. Wij hebben samen twee kinderen Sofie van 4, en Abel van 1 jaar. In het dagelijkse leven ben ik IT-consultant bij Trouvé in Nieuwerkerk aan den IJssel. Zelf heb ik altijd bij Vitesse gespeeld. Van de jeugd tot aan de senioren. Tijdens mijn actieve korfbal carrière heb ik voornamelijk de B en A bij Vitesse training gegeven Ook ben ik een aantal jaren bij Zuid-West actief geweest.

Na mijn eigen korfbal carrière een aantal jaren actief geweest te zijn als senioren trainer, waarvan drie jaar als hoofdtrainer bij Vitesse in Barendrecht, en drie jaar assistent trainer bij Korbatjo. Na een telefoon en een persoonlijk gesprek met de JTC van KCC/CK Kozijnen werd ik al snel zeer enthousiast om aan de slag te gaan als trainer/coach van de A-selectie. Bij KCC/CK Kozijnen staat opleiden en ontwikkelen centraal. Ik hoop hier, mede door mijn ervaring, de A-selectie net het stapje extra te kunnen laten maken richting de senioren.

Ik ben vooral benieuwd naar rek binnen deze groep en ga er alles aan doen om volgend seizoen zo goed mogelijk als groep te kunnen gaan presteren. Aan de inzet van de staf zal dit niet liggen. Hier is gelijk een goed en prettig gevoel ontstaan. Een mooie basis om een mooie samenwerking aan te gaan.”

Met het toevoegen van Pieter is de trainersstaf voor KCC/CK Kozijnen A1 compleet. Gerbert Schippers, in een eerder stadium benaderd door de JTC, blijft ook volgend seizoen verantwoordelijk voor KCC /CK Kozijnen A1.”

Naast het toevoegen van Pieter kan de JTC vermelden dat de trainersstaf voor de A-selectie compleet is. Jelmer Wassink en Wilco Knops zijn volgend seizoen verantwoordelijk voor KCC/CK Kozijnen A2. Daarnaast zal Femke Kneppers aansluiten als fysiotherapeut.

Om de technische staf compleet te maken is de JTC de afgelopen maanden op zoek geweest naar een fysieke trainer. Deze is gevonden in de vorm van Bodytec Claudia! Rob en Claudia de Gelder zullen samen met hun team van professionals twee keer per week verantwoordelijk zijn voor de fysieke begeleiding van de A-selectie. Die op deze manier een extra stap in de goede richting zetten.

Door bovenstaande toevoegingen beoogd de JTC een mooie professionele basis te hebben gelegd. Een mooie mix tussen plezier en korfbal waarin ontwikkeling centraal staat. De JTC heeft dan ook het volste vertrouwen in alle betrokkenen en wenst hen veel succes en plezier.

De JTC

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties