Zaterdag, de return in Capelle aan den IJsel, waar de ploeg van Wip en Van der Steen het Zeeuwse TOP uit Arnemuiden ontving. In de heenwedstrijd was KCC subliem in de afronding en had TOP geen antwoord op de scoringsdrift van de Capellenaren. Ditmaal een compleet andere wedstrijd, waarbij de doelpunten zeer schaars waren, de spelers niet tot het juiste rendement kwamen en KCC mocht in de slotfase nog haar handjes dicht knijpen, dat het niet een tweede nederlaag leed.

20200201   KCC 1   TOP (A) 1In een matig gevulde sporthal Schenkel zagen de supporters van KCC het basisdebuut van Sanne Smaal in de hoofdmacht. Ze speelde verdedigend een sterke wedstrijd. Anita de Ridder zat in de tang bij Noordzij. KCC startte direct scherp aan de wedstrijd en al binnen 10 seconden stond het 1-0 door een doelpunt van Dekkers en ook de 2-0 valt er snel achteraan. Verdedigend stond KCC direct haar mannetje en zorgde ervoor dat TOP slechts tot korte aanvallen kwam. Na de 2-0 kwam snel de Zeeuwse aansluiting middels een strafworp. TOP had moeite om tot reguliere velddoelpunten te komen en scoorde in het eerste kwart van de wedstrijd tweemaal vanaf de stip. Zoals in meer wedstrijden moest KCC eerst even op gang komen. In de 5e minuut is het slechts 3-1. Nadat een fanatieke Jurgen Janse zijn medespeelster De Ridder omver liep, moest De Ridder opgelapt worden. Na een lang oponthoud, dat door scheidsrechter Den Ouden toegelaten werd, kon de Ridder weer verder. Via Dekkers wordt het 4-1 en 5-1, hij is dan al viermaal trefzeker (4 uit 10). TOP dicteert in korte aanvallen, waardoor de rebound veelal voor KCC is. Alleen in het vak van Oppe/Middelkoop/Noordzij en Edens moet het afrondingspercentage meer omhoog. Er moet veel meer gebruik worden gemaakt van de doorbraak, waar de Zeeuwen steekjes laten vallen, maar dat blijft uit.

Na 10 minuten een sterke verdediging van KCC dat zorgt voor een schotklokoverschrijding bij TOP. Een sterke fase bij de Capellenaren. Coach Coppoolse ziet dat KCC gestopt moet worden in de doelpuntenregen en neemt een time-out. Wederom een strafworp voor TOP betekent de 6-2. De Capelse doelpunten, die in het begin van de wedstrijd vlotjes vielen, willen nu niet vallen. De afronding is niet goed en KCC heeft het lastig. TOP komt met het eerste velddoelpunt op 6-3. Wanneer er 16 minuten gespeeld zijn staat het gewoon 6-5. TOP heeft het verdedigend goed op orde. Nadat KCC maar liefst 7 minuten niet gescoord heeft, is het Middelkoop die in de 18e minuut een strafworp (7-5) mag verzilveren. TOP countert naar 7-6. Dekkers neemt de honneurs onder de korf nu waar en brengt Behrens in stelling voor de 8-6. Er zijn dan nog ruim 5 minuten te spelen.

De duels worden feller en beide teams zijn op zoek naar een handigheidje om een vrije bal mee te krijgen. Ondanks dat blijft het een sportieve wedstrijd, met op sommige momenten vrij stevige acties. Met nog 3:36 op het scorebord is het Marijs die vol doorgaat op Biesbroek. Iedereen verwacht dat KCC de bal krijgt, maar Den Ouden oordeelt dat het een vrije bal voor Marijs is. TOP profiteert hier niet van. De stand blijft nog steeds op 8-6 staan en de scores blijven uit. Met deze magere stand zoeken de ploegen de kleedkamer op. Er moet zeker wat gaan veranderen.

Na de onderbreking is het TOP dat het beste uit de kleedkamer komt (8-7). KCC blijft steeds een doelpunt voor, maar het spel is nog niet zoals het zou moeten. Met de stand 9-8 is het daarna Smaal die haar eerste doelpunt in haar debuut op het bord brengt en de marge op twee brengt (10-8). Na een heerlijke actie van Oppe (11-8) die eindelijk trefzeker is, is ook de Negende Man inmiddels duidelijk van de partij en geven hun ploeg een steuntje in de rug. De Zeeuwse supporters zijn wat stil door het gezang van de Capelse achterban. Met nog ruim een kwartier op de klok en met een 12-8 voorsprong zou het voor KCC moeten kunnen. TOP blijft sterk verdedigen en geeft niet op. Inmiddels is bij TOP Kloet in het veld gekomen en kan Dekkers direct aan de bak. Zijn eerste schot is direct raak (13-10). Met nog 10 minuten te spelen is het 14-10 en zou de wedstrijd over de eindstreep getrokken moeten worden. Maar wederom weet KCC even niet meer te scoren en TOP ziet mogelijkheden. Binnen 2 minuten zijn zij terug tot 14-12. Dan een komische actie van Den Ouden die eventjes zijn balans in het veld verliest. De Negende Man stelt daar een leuk weerwoord tegenover. Middelkoop met de belangrijke 15-12 geeft KCC even wat ruimte, maar dan gebeurd het onwaarschijnlijke.

TOP gaat wisselen en KCC ziet de tegenstander steeds scherper worden. KCC moet bij de les blijven. Ook aan de kant van KCC lopen meerdere spelers warm en wordt er een wissel verwacht. Met nog 4:12 op de klok wordt het “onnodig” spannend en is TOP helemaal terug (15-14). Waarom KCC het zo spannend laat worden is een raadsel. Het wordt een enorm spannende slotfase waar Oppe nog een hard blok heeft op Jurgen Janse. Eventjes wat spektakel in een toch moeizame wedstrijd. Timo van Dieren komt Dekkers vervangen, om een definitieve beslissing te forceren. Door een sterke verdediging aan Zeeuwse zijde gaat KCC 2:35 voor het einde door de schotklok heen. De Ridder is dan trefzeker voor TOP met de 15-15 en moet KCC uitkijken dat het niet gaat verliezen.

Wederom komt Dekkers terug in het veld voor Van Dieren, maar ook hij weet niet scoren. Met nog 1:40 te spelen versiert KCC een slimme strafworp en kan KCC de wedstrijd gaan beslissen, maar TOP onderbreekt dan Capelse flow door het nemen van een time-out. Middelkoop kan zijn zenuwen dan niet onder bedwang houden en faalt vanaf 2,5 meter. Gelukkig is de eerstvolgende Zeeuwse aanval van korte duur en kan KCC met nog 1:03 te spelen opnieuw naar de winnende treffer op zoek. De vrije bal van Oppe levert ook niks op. Met nog 0:32 krijgt TOP haar allerlaatste kans. Het is een zenuwslopende slotfase. Valt het dubbeltje de verkeerde kant op? KCC overleeft de laatste aanval maar met nog 2 seconden te spelen en balbezit voor KCC, mag KCC slechts 1 punt bijschrijven aan het totaal.

In een wedstrijd die weinig doelpunten opleverde is het KCC dat nog blij mag zijn met dat ene punt. Voor hetzelfde geld was TOP er in de slotfase met de winst vandoor gegaan. Wederom was het afrondingspercentage niet op orde en laat KCC te makkelijk de tegenstander terugkomen in de wedstrijd.

KCC staat na de puntendeling nog steeds bovenaan, maar door de winst van Nieuwerkerk op Fiks is het verschil geslonken tot 1 punt. Er is werk aan de winkel in het kamp van Wip en Van der Steen. KCC moet wel op koers blijven voor de kruisfinales, maar het spel moet zeker bijgeslepen worden, want met nog lastige wedstrijden op het programma moet de power terug zien te komen. De eerstvolgende wedstrijd is komende zaterdag om 16:30 uur uit tegen HKC (Ha). In Capelle ontsnapte KCC en het zal in Hardinxveld-Giessendam beter voor de dag moeten komen.

Doelpunten: Julian Middelkoop 6x, Stefan Dekkers 4x, Mak Behrens 2x Bo Oppe, Tessa Noordzij en Sanne Smaal ieder 1x.

De gehele wedstrijd kan je hier terugkijken.
Peter van Dieren maakte weer mooie foto's.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 2 maart 2024 tegen LDODK/Rinsma Modeplein 1 om 19:00 uur in sporthal Schenkel.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties