Hoe zou het vlaggenschip omgaan met de nederlaag tegen Nieuwerkerk. De spelers hadden welgeteld één week om een nieuw strijdplan te smeden, want zaterdag wachtte in eigen hal het uit Oegstgeest afkomstige Fiks, dat onder leiding staat van Bas Harland. De ploeg doet het verrassend goed en pakt de punten die men kan pakken maar staat slechts in de middenmoot. In de eerste wedstrijd van het seizoen werd het toen nog onbekende Fiks in Oegstgeest verslagen, maar dat was niet eenvoudig. In de slotfase kwam KCC toen nog goed weg met een 31-32 overwinning. Ditmaal had KCC vrijwel de gehele wedstrijd onder controle, kon zich fouten permitteren, maar behaalde wel een magere 23-20 winst.

20200118   KCC 1   Fiks 1KCC startte met de bekende basis en bij Fiks was de topscoorder uit de eerste wedstrijd Melissa Heijne afwezig. Fiks was met een supportersbus afgereisd naar Capelle aan den IJssel, maar verder was het vrij stil in sporthal Schenkel. De wedstrijd stond onder leiding van het koppel De Groot en Rombouts. Beide heren hadden een makkelijke avond. KCC wilde direct laten zien dat de punten in Capelle aan den IJssel zouden moeten blijven en schoot als een komeet uit de startblokken. Bo Oppe was op schot en binnen 1,5 minuut had hij er al twee inliggen (2-0). KCC kreeg alle ruimte om naar hartenlust aan te vallen en de Oegstgeestse druk was miniem. Makkelijk herhalen betekende lange aanvallen. Vooral het vak van Oppe en Middelkoop mochten in de beginfase lange aanvallen spelen. Helaas nog niet direct met een hoog rendement. Na 7,5 minuut staat het 4-0 en is Fiks nog op zoek naar de eerste treffer. Die valt daarna direct en gevolgd door de tweede goal, waardoor het een minuut later 4-2 staat. Onnodige tegendoelpunten in deze prille fase van de wedstrijd. De coaches van KCC zijn nog niet tevreden. Ondanks dat is het KCC dat de wedstrijd dicteert. 8-3 na 11,5 minuut spreekt boekdelen. KCC probeert het publiek te vermaken met mooie acties. Fiks is niet scherp en moet zich verdedigend focussen. Na de 8-4 neemt Harland een time-out en geeft aan dat er duels gewonnen moeten worden en dat de spelers veel meer aanwezig moeten zijn in de wedstrijd. Het is allemaal nog wat te mat. De time-out heeft de spelers wakker geschud en direct volgen er twee doelpunten op rij (8-6), waardoor Fiks terug in de wedstrijd is. KCC is in deze fase even niet bij de les en neemt de kansen op verkeerde momenten waardoor de doelpunten uitblijven. Fiks geeft een goede verdedigende druk.

Als KCC in de 17e minuut door de schotklok gaat, is het nog wel Behrens met de 9-6, maar Fiks neemt op dat moment de wedstrijd even over. Met nog 5 minuten op de klok is het 9-8, weinig doelpunten in Sporthal Schenkel, maar de wedstrijd blijft een wedstrijd. Gelukkig herpakt KCC zich na de 9-8. Via doelpunten van Edens, Van Oosten en Behrens is het vlak voor de pauze 12-9. Tien seconden voor rust schiet Hortensius de 12-10 ruststand op het bord.

Bij de start van de tweede helft neemt KCC al na 8 seconden de aanval over van Fiks. In het begin van de tweede helft zoekt KCC nog duidelijk naar de uitgespeelde kansen. Het is niet KCC dat de tweede helft opent met een score, maar Fiks en dat komt zo op 12-11. Ondanks dat neemt KCC direct de regie over. Van Oosten, Middelkoop en Edens schieten hun ploeg naar een 15-11 voorsprong. De Capelse dames krijgen alle ruimte voor de doorbraak, maar moeten daar wel efficiënt mee omgaan. Maar met een voorsprong is het spel van KCC altijd nog te verbeteren. Fiks blijft aan het elastiek hangen en scoort zo nu en dan een doelpunt. Noordzij beloont in de 7e minuut de goede aanval van haar vak met de 17-13. Bij 17-14 maakt Michelle Jongenburger haar zaaldebuut in het vlaggenschip voor Mandy Biesbroek. Ze komt verdedigend gretig voor de dag, een echte stoorzender. Dan volgt er een groot aantal doelpuntloze minuten. Dekkers schiet na 5 minuten de 18-14 op het bord. Door het verkeerd opstellen van Dekkers onder de korf kan Fiks via Hortensius eenvoudig op de 18-15 komen. Er zijn dan nog een kleine 12 minuten te spelen en moet KCC wel bij de les blijven. Ondanks dat KCC makkelijk doorschiet naar 20-15, blijft Fiks het wel aanvallend proberen. De focus moet blijven tot het einde. Twee makkelijke strafworpen brengt Fiks terug tot 20-17, onnodige fouten in het Capelse kamp. De Capellenaren staan dan wel 20-17 voor maar het kan nog altijd veel en veel beter. Gelukkig beantwoordt Oppe dit middels een one-hander, een fraaie en op snelheid genomen doorloper (21-17) en Dekkers vervolgt dit met de 22-17.

Met nog 1:34 op de klok maakt ook Mauro Orru zijn debuut. Hij komt Julian Middelkoop vervangen. Vanaf de zijlijn is zijn eerste schot direct raak (23-19) en zo komt hij meteen op een schotpercentage van 100%. Het laatste doelpunt is voor Fiks waardoor er een verdiende 23-20 zege op het bord verschijnt.

KCC heeft een redelijk makkelijke avond gehad tegen de promovendus. Het was een niet altijd hoogstaande wedstrijd, maar punten zijn punten. Wanneer KCC veel meer haar eigen spel had gespeeld, scherper was in de verdediging en het schotpercentage hoger lag was de eindstand nog groter geweest. Nieuwerkerk blijft na de winst op TOP (A) in de achtervolging en HKC (nederlaag tegen AW.DTV) haakt momenteel af voor de bovenste plaatsen.

Komend weekend wacht pas de eerste confrontatie met het Amsterdamse AW.DTV. Deze ploeg staat inmiddels op de 3e plaats en strijd nog vol mee voor de play-offplaatsen. KCC moet blijven winnen om “gewoon” aan kop te blijven. Nieuwerkerk hijgt in de nek, maar bij een verlies in Amsterdam komt AW.DTV ook weer een stapje omhoog. De wedstrijd op het Zeeburgereiland start om 20:00 uur.

Doelpunten: Stefan Dekkers 7x, Bo Oppe 5x, Demi van Oosten 3x, Mark Behrens, Julian Middelkoop en Anouk Edens ieder 2x, Tessa Noordzij en Mauro Orru ieder 1x.

De wedstrijd kan je hier nogmaals terugkijken.
Foto's gemaakt door Peter van Dieren vind je hier.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 24 februari 2024 tegen DOS '46/VDK Groep 1 om 19:00 uur in sporthal De Eendracht.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties