In de vijfde ronde van de zaalcompetitie was het affiche simpel. De koploper tegen de nummer laatst Rohda uit Amsterdam. Ondanks dat KCC al haar wedstrijden, op een na, met miniem verschil had gewonnen, moest het ditmaal echt gaan gebeuren. De Amsterdamse ploeg heeft het zwaar in de zaal. Veel goede spelers zijn vertrokken en moeten het met dit team zien te rooien. Gezien de eerdere uitslagen zou KCC veel moeten kunen scoren tegen deze ploeg. Maar het scoren zat KCC zaterdag zeker niet mee. Veel fouten en ongelukkige afrondingen waren debet aan het feit dat het “slechts” 24-13 werd, waardoor Rohda tot nu toe met het minst verschil in aantal doelpunten het veld verliet. 

20191214   KCC 1   Rohda 1Ook nu weer een incompleet KCC. Wederom Edens en Sprey in de basis aangevuld met een basisdebuut voor Sydney Schol. Het was eventjes wennen, maar Schol kreeg een dikke voldoende voor zijn optreden. Een matig gevulde sporthal Schenkel, met een handjevol Amsterdamse supporters, zagen een fanatiek startende thuisploeg. Binnen 2 minuten was het al 2-0, al was het wel eventjes zoeken naar de juiste afronding. De doelpunten van Rohda volgden snel, maar KCC was niet scherp in de verdediging waardoor de stand te makkelijk op 2-2 kwam. Ondanks de 2-2 kan KCC makkelijk blijven herhalen aangezien de rebound telkens voor de thuisploeg was. Na de 2-2 een snelle sprong naar 5-2. Er zijn al 7,5 minuut gespeeld en KCC moet meer gas geven. Rohda kan bijblijven omdat KCC zo nu en dan een strafworp weggeeft en dat is onnodig. De voorsprong blijft in tact alleen de uitbreiding ervan laat op zich wachten want niet elke aanval wordt beloond. Na 8 minuten een Amsterdamse time-out die daarna door Biesbroek beantwoordt wordt met de 8-4. Halverwege staat het pas 9-5. Dat niet alles naar wens gaat blijkt wel uit een gemiste strafworp van Dekkers. Ondanks dat dit geen directe gevolgen heeft, toch een puntje van aandacht. Dekkers maakt het direct goed met de 10-5, gevolgd door een doelpunt van Schol (11-5). Zo gaat het hard.

Door de hoge verdedigende druk gaat Rohda zo nu en dan door de schotklok en levert het balbezit op voor de thuisploeg. Rohda speelt het vooral over de heren. Met nog 7,5 minuut te spelen worden de supporters getrakteerd op een fraaie sprongshot van Middelkoop die de 12-5 aantekent. Dit had de wedstrijd eventjes nodig. De KCC-dames krijgen alle ruimte om aan te vallen en krijgen niet veel verdedigende druk. Edens en Dekkers schieten hun ploeg naar 14-5. In de laatste 5 minuten gebeurd niet veel meer. Door onoplettendheid kan Rohda nog op 14-7 komen vlak voor de rust.

Na de rust komt Rohda al na 20 seconden op 14-8. Aanvallend is KCC nog niet bij de les en worden er verkeerde keuzes gemaakt. Pas in de 4e minuut is het raak. Sprey met de 15-8. Nu moet de ploeg doortrekken maar dat gebeurd nog niet. Een overtreding zorgt ervoor dat Rohda op 15-9 komt en als Middelkoop dan ook nog een strafworp mist is het begin van de tweede helft niet goed. Gelukkig is het Oppe die zijn ploeg eventjes op sleeptouw neemt. Binnen 30 seconden is hij verantwoordelijk voor de 16-9 en 17-9. Wederom een strafworp voor de bezoekers zorgt voor een Amsterdams doelpunt. Met nog 15 minuten te spelen is het 18-11 en is het gat met Rohda “slechts” 7 doelpunten. Maar belangrijk is om de focus te houden en een zo hoog mogelijke uitslag neer te zetten. Maar dan gaat het weer niet goed. Wederom mist KCC een stip, maar Oppe repareert dit met een fraaie actie en schiet de 19-11 op de borden.

Als Schol en Dekkers dan ook de 20-11 en 21-11 binnentikken is het gedaan. De ruime tussenstand is voldoende voor de overwinning, maar het spel tegen het zwakke Rohda is niet goed en moet beter. Na de 21-11 komt Rohda op 21-13 en laat KCC de wedstrijd wat varen. Sprey nog wel met de 22-13 in de 20e minuut, maar de laatste 3 minuten is voor de statistieken. Twee keer een schotklok overscheiding zegt veel. Dekkers en Middelkoop zorgen voor een uiteindelijke 24-13 zege.

De Amsterdamse horde die genomen moest worden is genomen alleen het ging niet allemaal zo makkelijk als vooraf gedacht. Veel fouten en ongelukkige acties zorgde ervoor dat het verschil bleef steken op slechts 11 doelpunten. Voor Rohda is de schade beperkt gebleven. De scherpte moet komende week beter, zodat men er zaterdag 21 december 2019 staat in de kerstkraker tegen Nieuwerkerk.

Het is nog een aantal nachtjes slapen en dan is het eindelijk zover. Iedere KCC-supporter heeft deze datum al maanden geblokt in zijn/haar agenda. De onvervalste IJsselderby in Capelle aan den IJssel. Koploper KCC versus runner-up Nieuwerkerk. Na de onverwachte moeizame avond tegen Rohda uit Amsterdam moet het dan nu wel gaan gebeuren. Strijd, passie en twee fanatieke supportersgroepen gegarandeerd!

Doelpunten: Stefan Dekkers 5x, Bo Oppe en Julian Middelkoop ieder 4x, Mandy Biesbroek 3x, Anouk Edens, Tessa Noordzij, Ruth Sprey en Sydney Schol ieder 2x.
De wedstrijd nogmaals terugkijken?  Dat kan hier.
Foto's van deze wedstrijd kun je hier terugvinden.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 4 februari 2023 tegen DVO/Transus 1 om 20:00 uur in sporthal Schenkel.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties