Op zaterdag 22 juni 2000 werd de allereerste ploeg van KCC Nederlands kampioen: de C1, waarvan Michiel Last en Ernst de Bruin nog steeds bij ons spelen, versloeg Fortuna in een bloedstollende finale. Vele NK's en nationale titels later stonden afgelopen zaterdag 22 juni 2019 - exact 19 jaar later - de C1-ploegen van KCC/SO natural en Fortuna/Delta Logistiek in de finale om het landskampioenschap tegenover elkaar.

De ploeg van trainers Wilco Knops en Ilona de Lange had een ijzersterk veldseizoen gespeeld en beloonde zichzelf vorige week met een NK finaleplaats door in de halve finale in een superspannende wedstrijd CSL uit Britsum te verslaan na strafworpen. Voor de ploeg was het seizoen daarmee al geslaagd, maar als toetje mochten ze afgelopen zaterdag bij Valto de NK-finale spelen.

In een prachtige ambiance - waar Valto met veel vrijwilligers een geweldig NK organiseerde - maakten de supporters zich klaar voor de wedstrijd. Ook de Negende Man was aanwezig en in een stralend zonnetje kon de wedstrijd beginnen.

Beide ploegen kenden elkaar natuurlijk goed. Op basis van de eerdere uitslagen dit seizoen was Fortuna de favoriet, maar als KCC/SO natural C1 een goede dag zou hebben zou er misschien een verrassing in zitten. Helaas lukte dat zaterdag niet. KCC/SO natural vond geen oplossing tegen het Delftse reboundoverwicht en de Fortuna dames die met scherp schoten. Bij rust was de stand nog redelijk (4-7), maar de tweede helft was Fortuna onhoudbaar en liep uit naar een 9-18 overwinning. Een terechte kampioen!

De spelers en trainers van KCC/SO natural C1 mogen trots zijn op de prestatie die ze hebben geleverd. Zoals de coaches aangaven zou iedereen ze voor gek verklaard hebben als ze hadden gezegd dat ze zich in de strijd om het NK zouden mengen. Dat ze zelfs de finale hebben bereikt is echt een geweldige prestatie. Door een enorme TEAMinspanning steeg de ploeg boven zichzelf uit en heeft een geweldige prestatie neergezet: tweede van Nederland! Ongetwijfeld doet het verlies nu nog even pijn, maar over 19 jaar zullen ze hier ongetwijfeld nog met veel trots op terugkijken! 

Wil je de wedstrijd nog een keer terugzien? Dat kan hier (oplopen vanaf de 8e minuut).

Ook Korfbalfoto.nl was weer aanwezig en maakt de nodig foto's die je hier kunt vinden. 

 

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 2 december 2023 tegen KZ/Keukensale.com 1 om 19:30 uur in sporthal Schenkel.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties