KCC/SO natural moest zich al snel na het debacle in Alphen aan den Rijn opladen voor de tweede helft van de veldcompetitie om te zorgen dat het volgend seizoen op het hoogste niveau van het veldkorfbal, de ereklasse, zal gaan acteren. KCC/SO natural stond 4 punten los op de 1e plaats en moest deze voorsprong zien te behouden. Maar na een valse start tegen Oost-Arnhem in eigen huis en de winst van Groen Geel is het gat nog 2 punten.

20190420   KCC 1   Oost Arnhem 1KCC/SO natural moest noodgedwongen in een gehavende beginopstelling het veld betreden. Thom Nagtegaal startte in de basis voor de afwezige Julian Middelkoop en ook Groeneweg begon vanaf het eerste fluitsignaal. Hij verving de geblesseerde Verhoeff. In de heenwedstrijd in Arnhem werd er een benauwde 18-20 zege behaald en het was nu belangrijk om de zaal snel te vergeten en vol voor het veld te gaan. Het was goed warm aan de Capelseweg, zo’n 25 graden en dat betekende ook halverwege de helften een ingelaste “extra time-out” om water te drinken.

Het is de thuisploeg dat na 2 minuten de score opende middels een doelpunt van invaller Jack Potter. Beide ploegen waren in de beginfase nog zoekende. Kwam dit door het warme weer of waren de ploegen elkaar direct al verdedigend de wedstrijd uit aan het spelen? Aanvallend wist KCC/SO natural nog niet direct de juiste keuzes te maken en zag daarom snel de bal verliezen. Oost-Arnem zocht nadrukkelijk de heren die aanvallend zich moesten laten zien. Het was ook pas na 5 minuten 3-2 in het voordeel voor KCC/SO natural. Wanneer KCC/SO natural wist te scoren, waren het de bezoekers die de aansluiting vonden. Dit hield zo aan in de eerste 12 minuten van de wedstrijd. KCC/SO natural moest doorschieten en verdedigend mocht het ook wel een tandje scherper. Vooral de arbitrage moest aan de bak want sommige beslissingen werden door de beide ploegen niet begrepen. De Arnhemse dames verdedigde vooral voor om de aangeef eruit te halen tegen de doorbraak van de Capelse heren. Dit deed men goed. Na de 5-5 pakten de bezoekers voor de eerste keer een “echte” voorsprong van twee doelpunten (5-7) en moest KCC/SO natural in de achtervolging. Doordat het niet het gewenste spel speelde werd de achtervolging vakkundig gepareerd door Oost-Arnhem. Veel balverlies tot gevolg. De gasten bleven telkens op het goede spoor. Wanneer KCC/SO natural toch de nodige ruimte kreeg van Oost-Arnhem ging het niet 100% goed om met de kansen. Van 7-10 achter bleef de ploeg van Wolsink en Van der Steen achter de feiten aan lopen. Twee minuten voor de pauze leek KCC/SO natural terug in de wedstrijd te komen (11-12), maar binnen de minuut tikte Oost-Arnhem de 11-14 aan. Te makkelijk worden de doelpunten in deze fase weggegeven. De ruststand kwam bij 12-14. Potter mocht vanaf de stip scoren. Er waren nog voldoende aanknopingspunten voor tweede helft.

Bij de start van de 2e helft leek het er al snel op dat KCC/SO natural de wedstrijd echt uit handen ging geven. Snel balverlies en makkelijke aanvallen bij Oost-Arnhem resulteerde erin dat de gasten binnen 7,5 minuut op een 12-18 stand stonden. Een schier onmogelijke achterstand voor de Capellenaren. Maar nu moest het echt gaan gebeuren om de wedstrijd te zien kantelen. Een blok op het schot van Biesbroek was een voorbeeld, dat KCC/SO natural niet in haar gewenste spel zat. Een genoodzaakte time-out aan Capelse zijde om in te grijpen, bracht hopelijk nieuw elan in het spel. Anouk Edens komt in het veld voor Tessa Noordzij en ook inmiddels maakt de A-junior Sidney Schol zijn debuut met een invalbeurt in de hoofdmacht. Meer power in het spel was nodig. KCC/SO natural had moeite met de Arnhemse druk en kon zichzelf niet belonen met goals. Na de 13-19 werd ook Timo van Dieren gebracht. Hij moest het nu gaan doen.

Halverwege de tweede helft staat het 15-20 en liggen er nog voldoende mogelijkheden, maar aanvallend mag het allemaal wel wat beter. Wanneer Dekkers dan eindelijk tweemaal de korf weet te vinden, is het tijd voor een drinkpauze. Dit was wel nodig op het benauwde veld. Na deze ingelaste pauze staat Van Dieren op en aan zijn hand komt er meer rust in het spel van KCC/SO natural en komt de ploeg van Wolsink en Van der Steen terug tot 18-20 met nog een kleine 10 minuten op de klok. Een time-out voor Oost-Arnhem tot gevolg. Voelt de ploeg nattigheid?

Via Schol komt de stand op 19-21 en blijft KCC/SO natural bij. Helaas schijn bedriegt. Met nog 6:30 op de klok is het gat nog steeds twee (20-22). In de resterende minuten van de wedstrijd scoren de bezoekers nog tweemaal waardoor er een geflatteerde 20-24 eindstand op het scorebord komt te staan.

Na deze tik zo aan het begin van de competitie, moet KCC/SO natural alle zeilen bij gaan zetten om de bovenste plek te behouden, wetende dat het nog op bezoek moet in Wormer. De komende weken zijn dan ook hard nodig om zich weer op te laden voor de eerstvolgende confrontatie op 11 mei in Maarssen tegen OVVO/De Kroon, momenteel de rode lantaarndrager in de poule. Maar dat zegt niks. Elke week moet de ploeg alles geven om de punten bij elkaar de sprokkelen. De wedstrijd in Maarssen start om 15:30 uur.

Doelpunten: Jack Potter en Stefan Dekkers ieder 5x, Mandy Biesbroek, Tessa Noordzij en Timo van Dieren ieder 2x, Adrienne van Ofwegen, Stephan Groeneweg, Demi van Oosten en Sidney Schol ieder 1x.

Foto's gemaakt door Peter van Dieren vind je hier.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties