Zaterdag kwam de nummer 2 Groen Geel op bezoek in Capelle aan den IJssel. Helaas zonder topschutter Kevin Dik, die geblesseerd langs de kant de wedstrijd volgde. Het was goed druk langs het veld en het was een aangename temperatuur zo medio oktober. Groen Geel deed het de laatste paar wedstrijden niet goed en wilde dit goedmaken tegen de koploper. KCC/SO natural daarentegen is lekker bezig in de hoofdklasse en won al haar wedstrijden. Vooraf dacht menigeen dat dit DE wedstrijd in deze poule zou worden, maar dat bleek niet zo te zijn. Een fris spelend KCC/SO natural was geen moment in gevaar en had maar één sublieme helft nodig om de punten weer veilig te stellen.

20181020   KCC 1   Groen Geel 1Wolsink en Van der Steen brachten Julian Middelkoop, Stephan Groeneweg, Tessa Noordzij  en Mandy Biesbroek in de eerste aanval en Stefan Dekkers, Mark Behrens, Milou Wierenga en Adrienne van Ofwegen vormden de eerste verdediging. Scheidsrechter De Groot floot even voor vieren in voor de wedstrijd. Dekkers was gekoppeld aan Stijn Hoekstra en Middelkoop moest het gaan uitvechten tegen Carlo de Vries. Voordat de supporters er klaar voor waren, was het Biesbroek al binnen 15 seconden met 1-0 en als Groen Geel dan direct ook scoort is het binnen 35 seconden 1-1. De wedstrijd was begonnen. Beide ploegen gingen er vol voor en gaven elkaar geen centimeter. De doelpunten bij Groen Geel moesten vooral komen van Carlo de Vries en Terrence Griemink. Voordat de klok 2 minuten had aangegeven was het al 2-3 en de supporters konden een heerlijke middag verwachten. Topkorfbal in Capelle! Scheidsrechter De Groot liet de teams korfballen, maar hield het wel waar nodig strak. Na de 2-3 wordt het smullen geblazen, want via fraaie goals van Dekkers, een doorloper met 1 hand, een jumpshot van Behrens en een "hoekje van Groen" was het na 7 minuten al 6-3. Groen Geel miste hierna nog een strafworp, maar kwam makkelijk terug tot 6-5 binnen 3 minuten.

De 7-5 van Van Ofwegen, een door haar zelf aangegeven doorloper, was ook fraai. Bij elke doelpunt was de Negende Man duidelijk aanwezig. KCC/SO natural gaf enorm veel druk op de Wormerveerse aanvallen en als Behrens en Middelkoop dan ook nog heerlijk staan te vangen onder de korf is het een leuke wedstrijd. Na de 7-5 scoort Groen Geel de 7-6 en blijft het een spannende wedstrijd, alleen KCC/SO natural drukt dan het gaspedaal even in en met nog een klein kwartiertje te gaan in de eerste helft staat het 10-6. Hoe makkelijk de thuisploeg uitloopt, des te sneller is Groen Geel weer bij (10-8). Daarna is er nog een ludieke actie van Behrens bij de 11-8; hij was net zo blij als zijn tegenstander bij een eerder doelpunt en dat werd gewaardeerd langs de kant. Groen Geel moest het aanvallend hebben van de heren en de dames waren meer een steunende factor. In de laatste 10 minuten voor de pauze werd de basis gelegd voor de overwinning. Groen Geel kwam, mede door het uitstekende verdedigingswerk, niet meer in de wedstrijd. KCC/SO natural versnelt en scoort de ene na de andere fraaie goal. Zo stond het, met nog 4 minuten op de klok 16-10. Groen Geel komt terug tot 16-12, maar dan breekt er een tumulteuze fase aan.
Wanneer Middelkoop een bal aan de zijlijn, preciies voor de reservebank van Groen Geel binnen wil houden, waarbij hij in de ogen van de gasten duidelijk met zijn voet op de lijn stond, mocht hij van de arbitrage doorspelen en wanneer de bal in het hoekje bij Groeneweg beland knalt hij de 17-12 binnen. Consternatie bij de gasten en commentaar op de arbitrage. Diezelfde Middelkoop zorgt met een strafworp voor een 18-12 ruststand. 

De tweede 30 minuten beginnen net zoals de eerste minuten van de wedstrijd; wanneer de aanvoerder van Groen Geel eidelijk ook terug op het veld is, vallen de doelpunten aan beide kanten weer als rijpe appelen. Binnen anderhalve minuut is het 20-14 en hebben beide ploegen alweer twee keer gescoord. Hoe makkelijk KCC/SO natural de eerste helft scoorde, hoe moeizaam liep het nu. De ballen vielen niet meer, maar Groen Geel veerde op. Van 20-14 naar 20-18 in 5 minuten, betekent dat KCC/SO natural even middels een time-out de koppen bij elkaar moet steken, want Groen Geel was weer helemaal terug in de wedstrijd. De scherpte van de thuisploeg was eventjes weg en de schoten moeten weer even vallen. Via Dekkers en van Ofwegen wordt het gaatje weer wat groter (22-18). Samen met de Negende Man wordt elk doelpunt gevierd. Met nog een kleine 12 minuten is het 24-20 en komt Verhoeff De Vries bewaken. Met nog 10 minuten op de klok is het 24-21 en moet KCC/SO natural nog even bij de les zijn, mocht het nog spannend worden. Maar schijn bedriegt. KCC/SO natural speelt de wedstrijd uit en ziet na 60 minuten een 26-22 eindstand op het bord staan.

En wanneer de supporters na afloop op Twitter kijken en zien dat SCO en Mid-Fryslan wederom hebben verloren, staat KCC/SO natural nu wel heel eenzaam aan de top. Zes punten los op beide ploegen. In de laaste ronde reist de selectie van KCC/SO natural weer af naar het noorden des lands. In Reduzum wacht de eerste return en wel tegen Mid Fryslan/Jansma Burdaard. Om deze punten te bemachtigen moet eerst weer zo'n 230 km af worden afgelegd. De wedstriijd start om 15:30 uur.

Doelpunten:  Stefan Dekkers 8x, Stephan Groeneweg 5x, Julian Middelkoop 3x, Mark Behrens, Adrienne van Ofwegen en Tessa Noordzij ieder 2x, Mandy Briesbroek, Milou Wierenga en Steven Verhoeff ieder 1x.

Peter van Dieren maakte weer een mooie fotoserie.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 1 oktober 2022 tegen PKC/Vertom 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

fanshop banner 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties