De selectie van KCC/SO natural reisde zaterdag af naar de hoofdstad waarbij gastheer AKC Blauw-Wit (A) de sparringpartner was. In Capelle aan den IJssel werd er nog verloren van de ploeg van Barry Schep. Na het verlies tegen Fortuna/Delta Logistiek, waar er zeker punten gepakt hadden kunnen worden, moest de knop om. Een zware opgave voor KCC/SO natural, maar hoe zou Blauw-Wit het veld in komen?

KCC Blauw WitOp een zeeblauw kunstgras dat meer op een beachkorfbalveld leek, startten beide ploegen om klokslag 15:30 uur aan de wedstrijd, die onder leiding stond van scheidsrechter Winters en zijn assistent Landman. De thuisploeg leed snel balverlies waardoor KCC/SO natural makkelijk binnen de minuut op 0-1 komt. Na een kleine 3 minuten is het 0-2. KCC/SO natural speelde frisser dan tegen Fortuna/Delta Logistiek, de gretigheid spatte er vanaf. Nadat de Amsterdammers een strafworp misten was het na 5 minuten 0-3 en was er geen vuiltje aan de lucht. De aansluiting komt pas na 8 minuten, maar de Capellenaren stomen na 11 minuten door naar 1-5. De spitsen van Blauw-Wit zaten niet goed in de wedstrijd door het goede ontregelen van KCC/SO natural. Hoe makkelijk de eerste vijf doelpunten vielen, des te lastiger werd er daarna gescoord.

Met nog 10 minuten te spelen tot rust is het 4-7 en heeft de thuisploeg de aansluiting gevonden. Het is duidelijk dat Blauw-Wit aan het zoeken is hoe KCC/SO natural af te stoppen. Een overtreding van Stavenuiter op Dekkers zorgt voor een strafworp. Via Christian Dekkers, die wederom in het veld stond met zijn broer Stefan zorgde voor de 4-9 met nog 13 minuten te gaan. Roest zorgt voor een verdubbeling (5-10). Er was niks aan de hand. Blauw-Wit was niet in goede doen, wat ook de gemiste strafworp van Broere illustreerde. Met nog 9 minuten te spelen is het 6-12, maar dan valt de Capelse score weg en kan de thuisploeg terugkomen tot 9-12. Met wat showkorfbal probeert Blauw-Wit wat schwung in hun spel te krijgen. Een hard blok, dat volgens de Amsterdamse supporters wel degelijk correct was, werd door scheidsrechter Winters anders beoordeeld, een strafworp voor KCC/SO natural (9-13). Het is Lorainne Vissers die Blauw-Wit in de wedstrijd houdt. Zij zorgt ook dat beide ploegen met een 10-13 de kleedkamers opzoeken. De fraaie open actie van Stefan Dekkers in de allerlaatste seconden werd teniet gedaan, aangezien het tijd zou zijn.

Na de thee komt Blauw-Wit sterk uit de kleedkamer. Er moest wat veranderd worden in hun spel en dat werd dan ook direct tentoongesteld. KCC/SO natural krijgt wel kansen alleen een tweede kans ontbreekt. De thuisploeg knokt zich in de 6e minuut terug tot 13-14. Dan is het een tijdje stil aan het doelpuntenfront. Beide ploegen, die zo nu en dan een spatje regen moesten ondergaan, komen moeilijk tot scoren. In de 13e minuut komt Tessa Noordzij in het veld voor de lichtgeblesseerde Adriënne van Ofwegen. In de 16e minuut knalt KCC/SO natural door naar 13-16, nog niks aan de hand. Met nog 15 minuten op de klok is het “slechts” 15-17, maar dan gaat het lopen bij de Amsterdammers. Binnen 3 minuten zijn ze terug en pakken zelfs met nog 11 minuten te gaan voor het eerst een voorsprong (19-18). KCC/SO natural lijkt geknakt en moet in de achtervolging. KCC/SO natural gaat verkeerde keuzes maken en is de bal snel kwijt. Blauw-Wit heerst in de wedstrijd en zal de wedstrijd snel beslissen. Hun ballen vallen nu wel waardoor het, met nog 5 minuten te spelen, 22-19 is. Roest zorgt voor het laatste Capelse doelpunt (23-20).

Dit was echt zo’n wedstrijd waarin het voor KCC/SO natural zomaar had gekund. Een stunt in Amsterdam had gekund, maar je ziet dat de ervaring van Blauw-Wit van een aantal minuten in de tweede helft de doorslag geeft waardoor de punten in Amsterdam bleven. De eerste vijf minuten in de tweede helft waren cruciaal voor het gevolg van de tweede helft. Voor de ploeg van Vloten en Verberk is er nu een weekje rust waarna op 12 mei 2018 thuis de competitie wordt hervat tegen KZ/Hiltex, wederom een lastige tegenstander. Kan KCC/SO natural de koploper in eigen huis verslaan? De wedstrijd start om 16:00 uur.

Doelpunten: Christian Dekkers 9x, Adrienne van Ofwegen, Milou Wierenga, Eliza Roest en Tessa Noordzij ieder 2x, Demi van Oosten, Stefan Dekkers en Mandy Biesbroek ieder 1x.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 30 september 2023 tegen Valto 1 om 16:30 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties