Na het zenuwslopende Leagueseizoen, waarin KCC/SO natural zich op bizarre wijze gehandhaafd heeft, werd de veldcompetitie hervat met een thuiswedstrijd tegen Fortuna/Delta Logistiek. Nik van der Steen was weer even terug op het oude nest. Het verschil tussen veld en zaal was duidelijk zichtbaar. Weer naar een grote afmeting en langere speeltijd, maar ook dit weekend een extra handicap. De thermometer sloeg door tot boven de 25 graden. Daardoor was het voor het publiek heerlijk vertoeven langs de kant, maar voor de spelers iets waar extra rekening mee gehouden moest worden. Op een volgepakt sportpark Schenkel waren de Delftenaren de gehele wedstrijd de betere en miste KCC/SO natural strijd, passie en was het afrondingspercentage beneden peil.

20180421   KCC 1   Fortuna 1KCC/SO natural speelde met Stefan Dekkers in de basis voor de nog geschorste Gertjan Meerkerk. Zodoende waren de dubbeldekkers aanwezig in deze wedstrijd. Stefan won de onderlinge doelpuntenstrijd van zijn broer Christian. Fortuna/Delta Logistiek speelde zonder Eva van der Zon en Claire van Oosten en hield Daan Preuninger op de bank. De wedstrijd stond onder leiding van het koppel Gerritsen en Korndörffer.

KCC/SO natural begon goed aan de wedstrijd door binnen de minuut, via Mandy Biesbroek de 1-0 op het scorebord te zetten. Fortuna/Delta Logistiek komt snel daarna terug tot 1-1 door een slimme actie naar binnen. KCC/SO natural moet direct vanaf het begin selectief zijn. Geen domme overtredingen, want Fortuna/Delta Logistiek profiteert daarvan. Via Stefan Dekkers wordt het in de 2e minuut 2-1 en in de 5e minuut is het pas 2-2. Beide ploegen spelen, ondanks het warme weer, met een hoog baltempo, alleen KCC/SO natural is ongelukkig in de afronding. Er moet meer rust in het spel gebracht worden. Ook de strijd onder de korf mag aangescherpt worden, want Fortuna/Delta Logistiek kan makkelijk de rebounds pakken en het spel overnemen. Ook kunnen zij herhalen en herhalen en KCC/SO natural kan hun spel moeilijk onderbreken. In de 6e minuut scoort Christian Dekkers met een jumpshot onder de korf de 3-3. De wedstrijd gaat nog gelijk op, maar hierna zet Fortuna de toon. Met twee snelle goals is het in de 10e minuut 3-5. Nog steeds moet er meer rust in het spel komen, wat ten goede moet komen voor de goals. Zonder vang durft Behrens het aan. Hij scoort dan ook de 4-5, maar dan lijkt de wedstrijd al snel verloren te gaan.

Fortuna/Delta Logistiek krijgt makkelijk strafworpen mee door het niet scherp zijn van de thuisploeg. Van Vloten en Verberk hameren er bij de spelers op hierop te letten. Nadat Van Nieuwenhuijzen een strafworp mist, is het wel de ploeg uit Delft die de wedstrijd naar zich toetrekt. Binnen 6 minuten versnelt Fortuna/Delta Logistiek van 4-6 naar 4-11 en is het voor KCC/SO natural haast onmogelijk om dit nog te repareren. De scherpte is ver te zoeken en aanvallend lukt het gewoon niet. Via Stefan Dekkers wordt het nog 5-12. Na een genomen time-out van KCC/SO natural moet er meer strijd geleverd worden. Inmiddels wordt KCC/SO natural een strafworp onthouden, waarbij bij een schot van Behrens aan de paal gezeten wordt en de bal uit de korf ketst. Scheidsrechter Gerritsen en zijn assistent zien er niks in en het spel gaat verder. De rust komt bij 7-13.

Na de pauze is het KCC/SO natural dat de draad lijkt op te pakken. Binnen 2 minuten is het Milou Wierenga die de 8-13 op het bord zet. In de 4e minuut krijgt KCC/SO natural een strafworp mee na een doorbraak van Mandy Biesbroek en is het Christian Dekkers die deze verzilvert (9-13). KCC/SO natural lijkt terug in de wedstrijd te zijn, maar schijn bedriegt. Fortuna/Delta Logistiek zet de toon en speelt frank en vrij en KCC/SO natural is niet bij de les. Binnen 10 minuten is het 9-16 en is de wedstrijd gespeeld. De Delftenaren combineren makkelijk en vliegen naar binnen. KCC/SO natural komt mondjesmaat terug in de wedstrijd, 11-16 na 15 minuten, maar Fortuna/Delta Logistiek loopt verder uit naar 11-18 met nog een kwartier te spelen. Van Vloten en Verberk passen de nodige wissels toe en dit blijkt deels te helpen. In de daaropvolgende 5 minuten komt KCC/SO natural terug tot 14-18, maar de tijd is de grootste vijand. De warmte eist zijn tol en beide teams komen niet meer makkelijk tot scoren. Vlak voor het einde is het Fortuna/Delta Logistiek dat de eindstand van 14-19 op het bord zet.

Dit was echt zo’n wedstrijd waar KCC/SO natural punten kon halen voor de strijd voor handhaving. Volgend weekend wacht in Amsterdam Blauw-Wit dat ook de punten nog nodig heeft. Kan KCC/SO natural in Amsterdam zich revancheren? Voor de ploeg van Vloten en Verberk zijn het elke week finales die gespeeld moeten worden. Op zaterdag 2 juni zal hoogstwaarschijnlijk bepaald gaan worden in een rechtstreekse confrontatie met AW.DTV, wie er mag blijven in de Ereklasse.

Doelpunten: Stefan Dekkers 5x, Christian Dekkers 4x, Mandy Biesbroek 2x, Milou Wierenga, Mark Behrens en Demi van Oosten ieder 1x.

Foto's van deze wedstrijd gemaakt door Peter van Dieren vind je hier.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 11 februari 2023 tegen KZ/Thermo4U 1 om 20:00 uur in sporthal Topsportcentrum De Koog.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties