Op vrijdag 19 januari 2018 start er bij KCC/SO natural een opleiding tot waarnemer die eventueel opgevolgd kan worden met de opleiding tot beoordelaar.

Een unieke kans om lekker dicht bij huis je te laten opleiden en KCC/SO natural te helpen om de jaarlijkse verplichtingen weg te werken.

Even in vogelvlucht wat is wat:

  • Als waarnemer ga je een scheidsrechter bekijken en vul je achteraf een (standaard) rapport in (dat uiterlijk maandagavond ingeleverd moet worden). Bij waarnemen hoef je niet ruim van te voren aanwezig te zijn om met de scheidsrechter (SR) kennis te maken en achteraf ook geen gesprek te voeren. Het waarnemen neemt dus over het algemeen weinig tijd in beslag.
  • Als beoordelaar zorg je dat je ruim voor aanvang van de wedstrijd  aanwezig bent om kennis te maken met de SR, even een praatje te maken over de komende wedstrijd eventueel over wedstrijden die SR hiervoor heeft gefloten, waarom de SR fluit en wat de verwachtingen zijn van de SR. Vervolgens kijk je hoe de SR zich voorbereidt op de wedstrijd, de wedstrijd leidt en na afloop voer je een beoordelingsgesprek. Het leren voeren van deze gesprekken is één van de onderdelen van de opleiding tot beoordelaar. Achteraf wordt ook hier het (standaard) rapport ingevuld in de lijn van de besproken punten tijdens het gesprek.

Meer informatie over deze opleiding vinden jullie op de KNKV site.

Bij KCC/SO natural zijn we altijd op zoek naar nieuw talent op allerlei gebied en wij zouden erg gelukkig worden van een uitbreiding van onze arbitrage groep met zowel waarnemers en/of beoordelaars. 

Welke scheidsrechter, ex-scheidsrechter zou aan deze opleiding willen deelnemen?

Na het behalen van het diploma word je niet ingedeeld door de bond, maar kan je zelf wedstrijden kiezen om waar te nemen / te beoordelen uit de lijst die wekelijks naar je wordt toegestuurd. Afstand, tijdstip en wedstrijd kunnen dus allemaal zelf gekozen worden. Geen wekelijkse verplichting dus, al is het voor KCC/SO natural en voor je eigen ontwikkeling als waarnemer/beoordelaar wel goed als je regelmatig in actie komt. Ook kan je als je dat wilt per wedstrijd een vergoeding ontvangen voor je inzet.

Dit jaar hebben we voor de zaal alleen al 136 verplichtingen om weg te werken en dat is best veel. Na het wegwerken van deze 136 hebben we een boete van € 0.00. Op het veld hebben we meestal rond de 120 verplichtingen. Al met al een hele uitdaging om al deze verplichtingen elk seizoen weer weggewerkt te krijgen. Na het wegwerken van de verplichtingen kunnen we nog 12 extra verplichtingen wegwerken (12 voor veld en 12 voor de zaal) waarvoor we een bonus uitgekeerd krijgen als vereniging en dat is natuurlijk altijd prettig.

Heb je interesse neem dan z.s.m. contact op met ondergetekende op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of  0641386387.

Saskia van Vlaanderen-Kanij

Coördinator Arbitrage KCC/SO natural

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 11 februari 2023 tegen KZ/Thermo4U 1 om 20:00 uur in sporthal Topsportcentrum De Koog.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties