2017 is bijna voorbij. Een memorabel jaar waarin geschiedenis werd geschreven. Viermaal bleek scheepsrecht en dus vertegenwoordigt KCC/SO natural nu regio Rotterdam in de Korfbal League. Ook de jeugdteams schreven weer verschillende successen met als hoogtepunt de derde plaats van KCC/SO natural C1 op het Nederlands Kampioenschap in het verre Roden. Daarnaast werden er op andere gebieden vele successen geboekt. Wat dacht je van in de ledenwerf, vanuit de sponsorcommissie, vanuit de livestreamcommissie. 2018 wordt een jaar van het doorzetten van deze resultaten, maar dat kan niet zonder terug te kijken naar de momenten van dit jaar. Daarom: Veel plezier met het lezen van het Jaaroverzicht 2017. 

Januari: Winst in spannende, doelpuntrijke wedstrijden en de KorfbalWinterFun 
We begonnen Januari met de eerste KorfbalWinterFun-editie, een initiatief van de schoolkorfbalcommissie. Het bleek een geslaagde eerste editie te zijn, want liefst 56 basisschoolkinderen gingen sportief en met plezier het nieuwe jaar in. In 2018 staat de tweede editie van het KorfbalWinterFun te wachten. Je kan je nog altijd opgeven voor deze leuke dag.

Voor de hoofdmacht stonden een aantal pittige weken te wachten. Na de 28-10 overwinning op KVS/Maritiem wachtten achtereenvolgens de thuiswedstrijd tegen play-off kandidaat Sporting Delta, de bekerwedstrijd, wederom, tegen Sporting Delta en de uitwedstrijd in Pijnacker tegen Avanti, dat zich na een slechte reeks herstelde en ook opeens weer meedeed om de bovenste plaatsen. 

De wedstrijd tegen Sporting Delta werd gewonnen, al ging het net iets anders dan in de uitzege in 2016 (15-30 winst). Allebei de ploegen vermaakten het publiek, KCC trok met 30-28 aan het langste eind. Amper een week later stonden beide ploegen weer tegenover elkaar. Ditmaal in Dordrecht. KCC/SO natural had een verlenging nodig, maar won wel (19-25).

20170128  KCC 1  Tempo 1

Een paar dagen later wachtte Avanti - KCC, een doelpuntrijke wedstrijd waarin 14 strafworpen en 21 vrije ballen werden gegeven, en waarin KCC/SO natural de zege pas in de slotfase veilig kon stellen. De vreugde was groot na de 26-29 overwinning en de kruisfinales kwamen voor KCC/SO natural weer een stuk dichterbij. Voor Avanti waren de druiven zuur, want de ploeg uit Pijnacker bood veel weerstand. Zo gingen beide ploegen door met de competitie, niet wetende dat deze elkaar over een paar maanden weer tegen zouden komen.

De laatste wedstrijd van KCC/SO natural in januari werd gespeeld tegen promovendus Tempo. Niet bepaald een van de mooiste wedstrijden die KCC/SO natural heeft gespeeld, maar wederom een wedstrijd die werd gewonnen (22-19), en zo was KCC na de zeperd in Arnemuiden alweer een tijdje ongeslagen. Mooie bijkomstigheid was dat de poulegenoten wel punten verspeelden, waardoor KCC zich op 4 februari al kon verzekeren van de kruisfinales. 

Niet alleen KCC/SO natural 1 was op dreef in januari. KCC/SO natural 2 was hard op weg om voor de derde keer op rij kampioen te worden in de Reserve Hoofdklasse. In januari werd viermaal gewonnen met als uitstekers de 16-34 zege op Nic. 3 en de 36-11 thuiszege op GKV/Enomics 2. KCC/SO natural 4 won ook weer en leek na een slechte start opeens kampioenskandidaat nummer 1 in de Reserve 1e klasse. KCC/SO natural C1 won ook meerdere malen en met name de 15-13 zege op De Meervogels C1 was belangrijk. Ook werd er met 1-22 van KCR C1 gewonnen. 

Februari: KCC/SO natural kruisfinalist en kampioen 
En wat werd verwacht kwam uit: KCC/SO natural won zoals verwacht met 17-26 van Oranje Wit en plaatste zich voor de vierde keer op rij voor de play-offs. De week erna kon KCC/SO natural zich revancheren op de uitnederlaag tegen TOP toen de ploeg uit Arnemuiden op bezoek kwam in Capelle aan den IJssel. De wedstrijd was eerder spannend dan goed maar ook die wedstrijd wist KCC/SO natural te winnen (23-19 zege), al had het men na de wedstrijd eerder over het jasjes-incident dan over het feit dat KCC/SO natural kampioen was geworden in de Hoofdklasse-poule. 

Ook DeetosSnel werd aan de zegekar gebonden (29-16) en zo kon KCC/SO natural zich langzamerhand opmaken voor de kruisfinales. Eerst wachtte nog de Zuid Holland Korfbal Cup-finale tegen PKC/SWKGroep (2). In de ronde ervoor wist KCC met 27-34 van HKV/Ons Eibernest te winnen en zo reisden de Capellenaren wederom af naar Den Haag voor een ontmoeting met de ploeg uit Papendrecht. Na de mislukte finale twee jaar geleden en de sof tegen Valto vorig jaar was het nu wel weer raak: KCC/SO natural won voor de tweede keer de Zuid Holland Korfbal Cup na een 22-29 overwinning op PKC/SWKGroep. 

20170221  PKC 1  KCC 1

Een mooi resultaat wederom, maar het hoofddoel was uiteraard promotie naar de Korfbal League. KCC/SO natural speelde haar laatste wedstrijd in de reguliere competitie tegen KVS/Maritiem in Scheveningen. Die wedstrijd verliep iets anders dan de thuiswedstrijd in januari. KVS streed voor haar laatste kans op handhaving en bleef lang in de wedstrijd. Uiteindelijk was het KCC dat de langste adem had en met 25-29 won. Geen beste generale voor de kruisfinales maar wel weer twee punten, waardoor KCC de Hoofdklasse B afsloot met 13 overwinningen en 1 nederlaag. Kort na de overwinning op de Scheveningers werd ook de tegensander in de play-offs bekend: Korfbal League-degradant Dalto uit Driebergen. 

In Februari wist KCC/SO natural C1 zich te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap in Roden, nadat het in een thriller met 17-16 van Fortuna/Delta Logistiek C1 won. Daarmee zette KCC/SO natural C1 een ijzersterke reeks voort, want het had na het gelijkspel tegen Fortuna C1 in Delft geen punt meer verspeeld. Zo had de ploeg van Wilco Knops en Yvar van Hijum zelfs nog kans op de eerste plaats. Dan moest wel gewonnen worden van ONDO C1. KCC/SO natural 4 stevende af op het kampioenschap en dus promotie naar de Reserve Overgangsklasse, waarin het derde zich juist wist te handhaven. KCC/SO natural A1 had na de overwinning op Achilles A1 nog een kleine kans op handhaving in de Hoofdklasse. KCC/SO natural 2 werd voor de derde keer op rij kampioen in de Hoofdklasse na een overwinning op DeetosSnel 2. Zou het ditmaal wel beloond worden met promotie naar de League? KCC/SO natural A4 zette wel de kroon op een mooi zaalseizoen en werd kampioen. 

Maart: De maand waar de beslissingen vielen 
De meeste teams mochten het veld weer op, de KCC-arbiters en beoordelaars hadden alle verplichtingen weggewerkt en de kaartverkoop voor de wedstrijden tegen Dalto ging van start. Er moest weer veel geregeld worden rondom de wedstrijden van KCC/SO natural 1 en ook rondom het Kampioenschap en NK-deelname van de C1. Gelukkig hadden wij weer veel enthousiaste vrijwilligers waardoor er ook dit jaar weer een gigantisch korfbalfeest was in Capelle aan den IJssel. Zoals u weet werd dit een korfbalfeest met een goede afloop. 

Zaterdag 11 maart. Dalto-thuis. Bomvolle hal. Iedereen in zwart-wit of geel-zwart gekleed. Twee ploegen die eigenlijk 'moesten' promoveren. Dalto wilde het Hoofdklasse-avontuur tot een jaar beperken en voor KCC/SO natural moest het wel eens lukken na de drie 'mislukte' seizoenen ervoor. Veel aandacht rondom de wedstrijd dus. Gelukkig hadden wij dit jaar wél een livestream, die logischerwijze goed bekeken werd. Alle aanwezigen en alle livestream-kijkers zagen KCC/SO natural met 2-4 achterkomen, maar daarna kwam de zwart-witte trein op stoom. Na een 17-14 ruststand was KCC in de tweede helft los en walste over de ploeg uit Driebergen heen: 35-24 werd de eindstand. 

Zaterdag 18 maart. Helaas kregen we geen goed vervolg op die fantastische wedstrijd een week ervoor. Waar KCC de week ervoor goed was voor 35 goals, produceerde het deze week maar 17 treffers. Daartegenover stonden 19 goals van Dalto en dus mochten beide ploegen op herhaling in Capelle aan den IJssel. KCC/SO natural verloor voor de tweede keer gedurende het zaalseizoen. 1-1 in sets.

Dinsdag 21 maart. Wederom bomvolle hal. meer dan 2000 kijkers op de stream. We hebben zelfs enkele foto's doorgestuurd gekregen van families die vanuit huis keken. Zelfs de aanstaande landskampioen keek na haar training naar de stream. Laat die dan net tijdens de wedstrijd uitvallen. KCC/SO natural begon net als de week ervoor zwak aan de eerste helft. Via 2-4 en 6-8 gingen beide ploegen met 7-8 de rust in. Het zou toch niet weer? Nee dat zou het niet. In de tweede helft kwam KCC/SO natural 1 al snel op gelijke hoogte waardoor het stuivertje wisselen begon. Na de 11-12 van Dalto boog de ploeg van van Vloten en Verberk de achterstand om tot 13-12 voorsprong om deze uit te bouwen naar 14-12, 15-13 en 17-13. Dalto kwam nog terug maar het mocht voor hen niet meer baten. KCC/SO natural wint met 17-15 en gaat door naar de Hoofdklassefinale. 

20170321  KCC 1  Dalto 1

Zaterdag 25 maart. Na twee jaar afwezigheid staan we weer in de PKC-hal. Drie seizoenen geleden stond KCC/SO natural er ook. Toen speelde het tegen poulegenoot KVS. De uitslag weten we. Nu mocht KCC/SO natural in de finale aantreden tegen wederom een poulegenoot: Avanti uit Pijnacker. Weinigen hadden deze finale voorspeld, maar KCC/SO natural wist dat het gezien de eerdere resultaten een zware kluif aan Avanti zou hebben. Kruisfinalist Nic. heeft het ook ervaren aangezien Avanti een van de weinige ploegen was die in Groningen wist te winnen. En dat deden ze niet één maar twee keer. 

Nadat er een recordhoeveelheid aan confetti was opgeruimd, begonnen beide ploegen aan de wedstrijd. Avanti nam de eerste treffer voor haar rekening, maar daarna vloog KCC eroverheen en pakte het een ruime voorsprong. Door een onwerkelijk schotpercentage werd het eigenlijk nooit spannend. In de rust stond het al 7-16 voor KCC/SO natural. Avanti kwam in de tweede helft nog terug tot 17-23 en 19-25 (met name dankzij Rick van den Blink), maar daarna liep KCC weer weg en won het met liefst 19-31. Viermaal is scheepsrecht. Het was gelukt. KCC/SO natural zou een halfjaar later in de Korfbal League spelen. Het werd een lange avond in Capelle aan den IJssel. 

20170325  Avanti 1  KCC 1  3

Een week voor het feest in Papendrecht kon KCC/SO natural C1 een feestje in Roden vieren. KCC/SO natural werd begin maart kampioen door van ONDO C1 te winnen en mocht dus als nummer 1 naar het Nederlands Kampioenschap voor C-Aspiranten. De eerste wedstrijd mocht het aantreden tegen De Meeuwen C1 uit Putten. Na een ietwat stroef begin wist de jonge, getalenteerde ploeg de 2-3 achterstand om te buigen tot een 4-3 voorsprong. In de tweede helft waren de Capellenaren los en zij scoorden liefst 6 keer. De Meeuwen kon geen antwoord meer geven. Eindstand 10-3. 

De tweede wedstrijd dan: KCC/SO natural C1 - KZ/Hiltex C1. Wederom een matig begin voor de Capellenaren, die ook wat pech hadden in de afronding. Als gevolg stond er een 0-4 ruststand op het scorebord. In de tweede helft wist de C1 de korf wel te vinden, maar datzelfde gold voor KZ/Hiltex en zo verloor de C1 uiteindelijk met 4-8 van de ploeg uit Koog aan de Zaan. In de derde en laatste wedstrijd trof het Merwede C1, die uiteindelijk de finale mochten spelen tegen PKC/SWKGroep C1. Zij waren met 6-3 te sterk voor de C1. 

Ondanks slechts een overwinning mocht de C1 toch om de derde en vierde plaats spelen en daar kwam het het oude bekende De Meervogels C1. Ditmaal was de geluk wel aan de Capelse zijde en de Capellenaren stonden in de rust al met 2-6 voor. De ploeg uit Zoetermeer wist nog terug te komen tot 4-7, maar daar bleef het bij. KCC/SO natural C1 won de wedstrijd en mag zich derde van Nederland noemen. Een puike prestatie. 

Verder werd KCC/SO natural 4 kampioen met 13 overwinningen en slechts een nederlaag, promoveerde KCC/SO natural 6 naar de reserve 3e klasse door de tweede plaats te pakken, en werd naast de A4 ook de B3 kampioen. KCC/SO natural A1 redde het helaas niet en degradeerde uit de Hoofdklasse. 

April: Knotsgekke zeges
In April mochten we nog nagenieten van de successen in de zaal maar mochten de teams ook het veld weer op. KCC mocht een nieuwe ploeg verwelkomen namelijk KCC/SO natural F3. Ook werd bekend dat Demi van Oosten, Bianca Kalkman en Ruth Sprey na dit seizoen terugkeerden bij KCC. 

Genoeg gefeest. De knop moest weer om bij de selectie dat zich moest zien te handhaven in de Ereklasse. In 2016 wist het alleen van TOP Arnemuiden te winnen. Het zou dus in in ieder geval weer van TOP moeten winnen wil het zich handhaven. Eerst kwam het andere TOP op bezoek, namelijk de kersverse landskampioen uit Sassenheim. Tot ieders verbaing bleven de punten in Capelle aan den IJssel, want KCC/SO natural won met 21-17 en zette zo een grote stap richting handhaving. 

20170429  KCC 1  TOP (A) 1

De week erop kwam TOP Arnemuiden op bezoek in Capelle aan den IJssel en bij winst was KCC/SO natural zo goed als zeker van handhaving in de Ereklasse. De wedstrijd verliep echter erg stroef. Nadat KCC/SO natural met 8-3 voorstond, kwam TOP terug in de wedstrijd om in de tweede helft zelfs de voorsprong te nemen. Deze voorsprong wist TOP tot de een-na-laatste minuut te behouden (16-17). Na de 17-17 van Christian Dekkers volgde de 17-18 van TOP en was de laatste minuut aangebroken. Snel daarna maakte Gertjan Meerkerk weer 18-18 en leek een puntendeling aanstaande. Christian Dekkers dacht er het zijne van en schoot voor tijd de 19-18 binnen, waarna de wedstrijd meteen voorbij was. KCC zo goed als zeker van handhaving. Een uitstekende prestatie van de Capellenaren.  

Mei: Stunten in Papendrecht en kampioenschappen
De maand mei dan. Het pinksterkamp komt dichterbij. De voorbereidingen worden getroffen. De Giga Kangoeroedag werd gehouden en bleek weer succesvol. Ook op het veld kwam KCC in de bonus dankzij de scheidsrechters en beoordelaars. Nik van der Steen en Christian Dekkers winnaars Elftoernooi 2017 en KCC/SO natural organiseerde wederom een succesvol RTC toernooi op het veld. Bekend werd dat Maarten Medendorp vanaf het volgende seizoen coach werd van KCC/SO natural 3. 

En zo had KCC/SO natural opeens nog een kans om zich voor de kruisfinales te plaatsen. Maar aan die kans kwam na de nederlagen tegen TOP Sassenheim en KZ/Hiltex snel een einde. Hierna verraste KCC/SO natural wederom vriend en vijand door met 20-23 van het sterke PKC/SWKGroep te winnen. Zo kon KCC/SO natural in de wedstrijd des keizers baard tegen DVO/Accountor Sven Wierenga een passend afscheid geven. Hij stopte met zijn korfbalcarriére, na jarenlang voor KCC/SO natural gespeeld te hebben. De laatste wedstrijd werd met 15-20 verloren, maar daar maalde niemand om. Sven Wierenga werd met fakkels en luid gezang bedankt voor zijn jarenlange inzet. 

Verder in mei werd KCC/SO natural 4 weer kampioen en promoveerde het ook op het veld naar de Reserve Overgangsklasse. KCC/SO natural 8 en 9 werden ook kampioen. KCC/SO natural A1 promoveerde na een seizoen Overgangsklasse weer naar de Hoofdklasse, terwijl KCC/SO natural A4 net als in de zaal kampioen werd. Ook de jongere teams van KCC waren succesvol: De D3, E1 en E2 werden kampioen. 

Het seizoen werd ouderwets weer geëindigd met een slotdag. Op naar een nieuw en mooi seizoen 

Juni

Annick en Timo Klein

Timo van Dieren en Annick van der Kooij worden met Oranje U17 wereldkampioen. Een prachtige prestatie van Timo en Annick waar wij als club uiteraard erg trots op zijn. Het was sowieso een goed jaar voor onze talenten want ook in het nieuwe seizoen werden er weer veel KCC'ers geselecteerd voor regio- en districtteams. 

Augustus: Eerste prijs is binnen
De voorbereidingen weer getroffen. Leden zijn gestopt, nieuwe leden zijn begonnen. De selectie van KCC/SO natural 1 vrijwel intact, in de jeugd zien we een aantal nieuwe namen. Voor KCC/SO natural C1 en B1 begon het seizoen al vroeg want zij namen deel aan het NK Beachkorfbal. De C1 pakte op 12 augustus al de eerste prijs van het seizoen met de eerste plaats op het NK Beachkorfbal, de B1 werd tweede. 

September
De aKCCie en Huisstel gaan als een team verder en worden aKCCie 2.0. De eerste gezamenlijke activiteiten en feesten zijn inmiddels georganiseerd en blijken een succes. Benieuwd wat we in het nieuwe jaar mogen verwachten. Daarnaast worden er sponsorcontracten gesloten met bestaande sponsoren en nieuwe sponsoren. KCC/SO natural kan er weer tegenaan dit seizoen. De voorbereidingen op de Korfbal League zijn getroffen. 

KCC/SO natural 1 begon matig aan het veldseizoen en verloor met 25-11 van Fortuna/Delta Logistiek. Vervolgens wist het een week na de afstraffing niet te winnen van Blauw-Wit en ook tegen KZ/Hiltex kwam het in de laatte minuten net tekort. In Gorredijk ging de A1 met 26-20 tenonder tegen LDODK/Rinsma Modeplein. 4 wedstrijden gespeeld, 0 punten. 

De grootste overwinning van het seizoen gaat naar KCC/SO natural A1 dat in de beker met 39-1 wist te winnen van WION A1. Ook in de Hoofdklasse doet de A1 het niet slecht. Datzelfde geldt voor het vierde dat zich prima kom verweren bij haar debuut in de Reserve Overgangsklasse. Na twee nederlagen werden de overige drie wedstrijden in september gewonnen, waardoor het een plekje in de middenmoot bemachtigde. KCC/SO natural A2 is ook flink op dreef maar moest in Barendrecht een zure nederlaag tegen Vitesse A2 slikken. Desalniettemin doet de A2 mee in de strijd om promotie naar de Overgangsklasse. De D1 is hard op weg naar het kampioenschap nadat het ook concurrent Korbis D1 wist te verslaan. Op 30 september won de D1 van Vitesse D2 (15-5) waardoor de ploeg de eerste werd in het rijtje veldkampioenen. 

Oktober
Oktober. Triangel en de Fontein winnaars schoolkorfbal groepen 5, 6 en 7. Schoolkorfbaltoernooi voor de groepen 3 en 4 een succes. Er deden ongeveer 80 kinderen mee, waardoor het record van 40 kinderen van het jaar ervoor verpulverd werd. Het werd een enorm feest en het was wederom een succesformule van de schoolkorfbalcommissie. Sowieso werden er in het jaar 2017 meer activiteiten voor leden en niet-leden georganiseerd, zoals vriendjes- en vriendinnetjes-trainingen, kangoeroezaterdagen en kennismakingstrainingen. 

De laatste wedstrijd op het veld wist KCC/SO natural 1 ook niet te winnen. KCC en AW.DTV deelden in Capelle aan den IJssel met een 14-14 eindstand de punten in een zeer povere wedstrijd. Het vizier kon op het veld gericht woerden, want op 11 november wachtte de thuiswedstrijd tegen Avanti. 

KCC/SO natural A5 werd de tweede ploeg die kampioen werd. KCC/SO natural 5 werd 'herbstmeister' met 3 punten voorsprong op de nummer 2. KCC/SO natural A2 verloor na Vitesse-uit geen wedstrijd meer en staat ook gedeeld bovenaan. 

November
November. Het gaat goed met de ledenwerf. KCC begint het zaalseizoen met drie nieuwe ploegen: De A6, E3 en F3. Het gaat dus langzamerhand weer de goede kant met onze jongste jeugd. Benieuwd wat 2018 ons gaat brengen. De E3 en F3 begonnen het seizoen meteen met een overwinning. 

Bij zowat de hele vereniging zat het vizier uiteraard op 11 november: Avanti-thuis. KCC/SO natural speelde serieuze en nuttige oefenwedstrijden tegen Korfbal League-tegenstanders, de livestream werd weer uitvoerig getest, vrijwilligers zetten de puntjes op de i, De Negende man oefent de vertrouwde en nieuwe liederen. 

19:30. Start wedstrijd. Waar KCC een sterke voorbereiding draaide had het in de openingswedstrijd veel moeite met Avanti. De ploeg uit Pijnacker pakte als eerste de voorsprong (0-1) en breidde deze zelfs uit tot 3-5. Daarna boog KCC deze achterstand om tot 8-5 voorsprong om met 14-9 de rust in te gaan. Na 17-12 en 19-15 tussenstanden werd het toch weer spannend en doordat KCC verzuimde weg te lopen werd het via 21-18 zelfs 21-20. Uiteindelijk liep KCC toch iets weg en een buzzerbeater van Gertjan Meerkerk zorgde voor de 24-21 eindstand. De eerste overwinning was binnen. Gemakkelijk ging het niet. 

20171111  KCC 1  Avanti 1

De week erop reisde de ploeg uit Capelle af naar Amsterdam voor een ontmoeting met vice-kampioen Blauw-Wit uit Amsterdam. Tegen de verwachtingen in was het KCC/SO natural dat met een 16-17 voorsprong. In de tweede helft greep Blauw-Wit de voorsprong maar KCC verweerde zich dapper en bleef meescoren. Uiteindelijk wist Blauw-Wit te winnen (34-30) maar KCC kon trots terugkijken op de wedstrijd.

KCC/SO natural - PKC/SWKGroep dan. De Rijnmond-derby met twee fanatieke supportersgroepen tegenover elkaar, die er gezamenlijk een lekker 'Rotterdams' sfeertje van maakten. Op het veld waren de verhoudingen duidelijk: KCC/SO natural kon een helft prima bijbenen, maar daarna was het Capelse verzet gebroken en in de tweede helft liep PKC uit om met 22-35 te winnen van de Capellenaren. 'You will never walk alone', 'I will survive' en 'Komen wij uit Rotterdam' werden in de slotfase nog ingezet. Ondanks de zware nederlaag toch een gezellige avond voor de Negende man en SV Kabaal. 

December 
December. Sinterklaas en kerst. Net als ieder jaar kwamen Sint en zijn Pieten weer op bezoek in Capelle aan den IJssel en vlak voor de kerstdagen waren de KCC/SO natural-supporters goed gekleed. 

Cadeautjes werden er echter niet gegeven door de KCC/SO natural-selectie. Het bood lange tijd uitstekend weerstand tegen Fortuna/Delta Logistiek, de nummer 4 van de competitie, en het wist zelfs voor de rust op 9-10 te komen. De tweede helft verliep stroef voor de Capellenaren, die maar 5 keer wisten te scoren. Fortuna scoorde in de laatste paar minuten nog een aantal keer en won uiteindelijk met 22-15. "Een geflatteerde overwinning", vond Richard van Vloten. Wederom bood KCC goed weerstand, en wederom liep de tegenstander pas in de laatste fase uit. 

Tegen KZ/Hiltex kwam daar verandering in. Na de 0-1 achterstand nam KCC het heft in handen en ging het met 13-9 de rust in. De tweede helft ging het onverstoord verder en de ploeg had zelfs een voorsprong van acht doelpunten bij 28-20. Daarna liet het KZ nog onnodig terugkomen, maar de wedstrijd was allang gespeeld. Bij 29-23 floot de scheidsrechter af. Zege nummer 2 in de Korfbal League is een feit. KCC/SO natural heeft vier punten na vijf wedstrijden en heeft al een klein gaatje geslagen met de laatste plaats. 

Ook tegen landskampioen TOP/Solar Compleet bood KCC prima weerstand. KCC/SO natural nam de eerste helft rap de leiding en sloag af en toe een gaatje van drie punten. Pas na de 18-19 wist TOP/Solar Compleet weer op voorsprong te komen, en dat brak de Capellenaren ook meteen op. Uiteindelijk werd er met 26-22 verloren.

Tegen LDODK/Rinsma Modeplein speelde KCC/SO natural een matige wedstrijd, waardoor deze al vrij snel beslist leek. Na de 12-20 kwam KCC/SO natural nog knap terug tot 18-21, maar de inhaalrace was veel te laat ingezet. 19-22 werd de eindstand. Wel hield KCC de schade beperkt tegen de stugge Friezen, die inmiddels derde staan in de Korfbal League. Aan KCC is het de taak om punten te pakken in de komende wedstrijden tegen een reeks aan concurrenten. 

De Balans
KCC/SO natural 1 staat momenteel achtste, een plaats die recht zou geven op directe handhaving. Zeker van die plaats is het bij lange na nog niet. Volgend jaar staan er belangrijke wedstrijden te wachten. 

KCC/SO natural 2 staat momenteel negende in de Reserve Korfbal League, na winst op Avanti 2 en LDODK/Rinsma Modeplein 2 en een gelijkspel tegen PKC/SWKGroep 2. Geen verkeerd resultaat tot nu toe voor de ploeg van Diepenhorst en Wassink, dat geplaagd werd door meerdere blessures. Volgend jaar gaan er ongetwijfeld meer punten vallen. 

KCC/SO natural 3 en 4 zijn de trotse middenmoters in de Reserve Overgangsklasse. Een klasse prestatie. Niet iedere club kan immers zeggen dat het zowel haar derde als vierde op het twee-na-hoogste reserveniveau heeft spelen en dat beide ploegen moeiteloos meedraaien in die competities is benoemenswaardig. 

KCC/SO natural 5 leidde twee misschien wel onnodige nederlagen tegen streekgenoten KOAG 4 en Nieuwerkerk 5. Het won op het veld immers nog van KOAG en van Nieuwerkerk 4. Desondanks zijn er nog zeker kansen voor het vijfde. KCC/SO natural 6 staat tot nu toe nog puntloos onderaan in de Reserve derde klasse, bestaande uit stugge Zeeuwse ploegen. Het was meerdere malen dichtbij een punt, en die zal er in 2018 vast wel komen. 

KCC/SO natural 7 wist vorige week haar eerste overwinning binnen te halen. Op dat er meerdere mogen volgen in 2018. KCC/SO natural 8 staat samen met drie andere ploegen op de gedeelde tweede plaats, vier punten achter op de koploper. KCC/SO natural 9 staat nog onderaan, maar deed vorige week prima mee met koploper Avanti 12 en verloor slechts met 15-16. Die punten gaan zeker nog wel komen als het zo blijft spelen. KCC/SO natural 10 staat keurig in de middenmoot met twee overwinning uit zes wedstrijden. 

KCC/SO natural A1 begon stroef aan het zaalseizoen en won maar nipt van Fortuna en verloor van Die Haghe A1. Daarna won het vier keer op rij en staat het tweede achter Tempo A1. De wedstrijd tegen die ploeg kan wel eens een zeer belangrijke worden in de strijd om het kampioenschap. KCC/SO natural A2 draait bovenin prima mee en verloor alleen van koploper Kinderdijk A1. Als de A2 twee weken geleden niet gelijk had gespeeld tegen Fortis A1 was het als medekoploper het nieuwe jaar ingegaan. Desalniettemin genoeg kansen in het nieuwe jaar voor de ploeg van Alexander van Dieren en Jelmer Wassink. 

KCC/SO natural A3 zit in de zaal in een erg lastige poule en staat momenteel laatste. KCC/SO natural A4 staat na zes wedstrijden al drie punten los op haar concurrenten. Wordt dit in 2018 voortgezet? KCC/SO natural A5, dat al veldkampioen werd, is ook in de zaal goed bezig en staat met 10 punten uit 6 wedstrijden bovenaan. KCC/SO natural A6 wist nog geen punten te pakken. 

KCC/SO natural B1 heeft alle wedstrijden die het verloor met een verschil van drie of minder verloren. Het wist tot nu toe alleen te winnen van Fortis B1 (20-9), maar gezien de nipt verloren wedstrijden komen de overwinningen er vast snel aan. KCC/SO natural B2 lijkt met Weidevogels B1 en Nieuwerkerk B1 te gaan strijden om de veilige zesde plek. Tegen Weidevogels kan het al een belangrijke stap zetten. 

KCC/SO natural C1 bezet een plaats in de brede middenmoot. Met de vierde plaats en 5 punten op zak moet de C1 nog een aantal punten pakken om zich veilig te spelen, want in de onderkant lijkt iedereen van elkaar te kunnen winnen. KCC/SO natural staat zevende met 1 overwinning en 1 gelijkspel. KCC/SO natural C3 doet het keurig met 4 overwinningen en 1 gelijkspel. Het staat daarmee bovenaan in de poule. 

KCC/SO natural D1 is tot nu toe heer en meerster in de D1e klasse met vier overwinningen uit vier wedstrijden. Het staat tweede achter Vriendenschaar, dat twee keer meer heeft gespeeld en deze beide wist te winnen. Beide teams lijken uit te gaan maken wie er kampioen wordt, maar het seizoen is nog lang. KCC/SO natural D2 staat netjes in de middenmoot met 2 overwinningen, 1 gelijkspel en 2 nederlagen. 

KCC/SO natural E1 staat onderaan met een punt uit vijf wedstrijden. Er gaan ongetwijfeld nog wat punten volgen in het restant van de competitie. KCC/SO natural E2 staat 5e met 1 winst en 2 gelijke spelen. Nieuwkomer KCC/SO natural E3 staat gedeeld eerste met 4 overwinningen en 1 nederlaag. Een puike prestatie! 

KCC/SO natural F1 staat vijfde met twee overwinningen uit vijf wedstrijden. KCC/SO natural F2 draait tot nu toe een prima zaalseizoen met vier overwinningen en een nederlaag. KCC/SO natural F3 wist meteen haar eerste wedstrijd te winnen en speelde ook een keer gelijk, en dat deed het nota bene tegen de koploper. Er staat nog een mooie toekomst te wachten voor de jongste ploeg! 

Wat mogen we verwachten in 2018?
Wat mogen we verwachten in 2018? Gaat de hoofdmacht zich handhaven? Welke ploegen worden kampioen? Welke successen worden er geboekt? We gaan het meemaken. Maar zoals eerder gezegd, laten we nog een keer genieten van dit jaar voordat we vooruit gaan kijken op 2018. Want wát een jaar was 2017. Hiermee sluit ik af. Fijne jaarwisseling!

 

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 4 februari 2023 tegen DVO/Transus 1 om 20:00 uur in sporthal Schenkel.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties