Zaterdag speelde de selectie van KCC/SO natural in het hoge noorden tegen de selectie van LDODK/Rinsma Fashion. Na dit dagje Friesland kwam de selectie slechts met 1 punt terug in Capelle aan den IJssel. KCC/SO natural 1 verloor dubbel, met 26-20 van een veel sterkere thuisploeg en zag Meerkerk het veld verlaten met twee keer geel. De reserves speelden tegen de rode lantaarndrager en pakten ternauwernood in de slotfase een punt.

Het was volle bak in Friesland. Was het hele dorp Gorredijk uitgelopen voor LDODK/Rinsma Fashion tegen KCC/SO natural? David tegen Goliath? Even na 19:00 uur, met de veldverlichting aan, kon de wedstrijd beginnen. Deze stond onder leiding van scheidsrechter Van der Terp en zijn assistent Van Schagen. De uit Steenwijk afkomstige Van der Terp speelde bijna een thuiswedstrijd. Het bleek al snel in Friesland dat er nog een te groot verschil zit tussen een topclub als LDODK/Rinsma Fashion en KCC/SO natural. Binnen de minuut was het al 1-0 door Marjolein Kroon. KCC/SO natural moest vanaf het eerste fluitsignaal direct 200% aan de bak, want de Friezen combineerden naar hartenlust. Wanneer Bode en Zwart de stand al na 3 minuten op 3-0 hebben gezet, kon KCC/SO natural eindelijk iets terug doen. Milou Wierenga was haar tegenstandster te slim af en scoorde de 3-1. Na deze 3-1 kon de thuisploeg even de korf niet meer vinden, maar ook KCC/SO natural kon niet dichterbij komen. De ploeg van Van Vloten en Verberk moest meer durven en er meer strijd ingooien. Het was allemaal nog niet zoals het zou moeten zijn.

Pas in de 7e minuut is het LDODK/Rinsma Fashion dat weer weet te scoren (4-1) en een minuutje later ook de 5-1. In de 10e minuut even ophef richting de arbitrage. Na een blessure van Van Ofwegen, zou de thuisploeg één schotkans hebben gehad, of waren het er twee? De Friezen trefzeker, Van de Terp keurt deze actie goed en niet altijd gaat dus veiligheid voor alles. KCC/SO natural kijkt dus na 10 minuten tegen een 6-1 achterstand aan. Hierna scoren Meerkerk en Dekkers binnen de minuut de 6-2 en 6-3. Ook LDODK vind zelf de korf weer en weet in de 13e minuut op 7-3 te komen. Via Van Oosten wordt het 7-4, maar de Friezen komen binnen 2 minuten gemakkelijk op 9-5. Het lukt KCC/SO natural gewoon niet om dichterbij te komen, net zoals in de slotfase vorige week tegen KZ/Hiltex. De thuisploeg is gewoonweg veel beter, combineert makkelijker en het afrondingspercentage is veel hoger. KCC/SO natural daarentegen maakt te veel onnodige fouten en heeft veel tijd nodig om een doelpunt te maken. Met nog een klein kwartier is het al 13-6.

Dan is er in de 22e minuut veel ophef in het Capelse kamp. Scheidsrechter Van der Terp zou een verdedigende heer op dame actie van LDODK/Rinsma Fashion niet gezien hebben. Het was volgens het Capelse publiek een 100% strafworp die KCC/SO natural zou moeten krijgen. Door alle emoties krijgt Meerkerk twee keer achter elkaar geel wegens aanmerkingen op de leiding en moet het veld verlaten. Stephan Groeneweg komt voor hem in het veld. Verdedigend hebben de Friezen het goed op orde en KCC/SO natural komt maar lastig vrij. Zo nu en dan een doelpuntje voor de Capellenaren, maar de thuisploeg blijft gewoon scoren. Tien minuten voor de pauze een fraaie doorloper van Biesbroek, die wegens snijden afgekeurd werd. LDODK tilt de score nog voor de pauze van 13-7 naar 17-7. Adriënne van Ofwegen zorgt voor het laatste wapenfeit en brengt de ruststand op 17-8.

Na de thee is het de thuisploeg die de score in de tweede helft opent in de 4e minuut. Na de 18-8 leeft de ploeg wat op en weten Demi van Oosten en Milou Wierenga te scoren (18-9 en 18-10). Mark Behrens komt in het veld voor Steven Verhoeff om de rebound in de paalzone wat te verstevigen. LDODK komt op 19-10. Na de 19-10 weten Biesbroek, Wierenga en Roest, een strafworp op aangeven van de assistent-scheidsrechter, weer te scoren. De stand is inmiddels 19-13 en lijkt het nog een acceptabele score te worden, maar schijn bedriegt. Met slimme acties van de thuisploeg is het 4 minuten later gewoon weer 22-13. Met een knappe doorbraak van Groeneweg mag Roest vanaf de stip scoren (22-14). Tien minuten voor tijd een zeer fraai doelpunt van Behrens. Na een schot van Dekkers is het Behrens die met een “tip-in” in de rebound onder de korf de 23-15 weet af te ronden, gevolgd door een goed doelpunt van Van Oosten (23-16). Met nog 9 minuten te gaan is het 25-16. De 25-17 is een kopie van de 23-15, alleen is het nu Dekkers die in de lucht het doelpunt op zijn naam krijgt na een schot van Behrens. Met een beetje geluk is het Groeneweg die de 25-18 weet te maken. Met nog 4 minuten te gaan is het de thuisploeg met de 26-18. Het slotoffensief is voor KCC/SO natural. Christian Dekkers en Mandy Biesbroek zorgen voor een 26-20 eindstand.

Een heet avondje Friesland, met een wedstrijd die nooit een wedstrijd is geweest. Doordat LDODK/Rinsma Fashion in de tweede helft “het wel gezien had” kwam het eindsignaal bij 26-20. KCC/SO natural won de tweede helft met 12-9, maar daar koop je niks voor. Volgend weekend staat de 4-punten wedstrijd op het programma tegen AW/DTV uit Amsterdam. Ook de Amsterdammers wisten niet te winnen, waardoor het alles of niets wordt voor KCC/SO natural. Met de steun van het publiek moeten de eerste twee punten bijgeschreven kunnen worden. De wedstrijd start om 16:00 uur aan de Capelseweg.

Doelpunten: Demi van Oosten 4x, Milou Wierenga, Mandy Biesbroek, Eliza Roest en Christian Dekkers ieder 3x, Stephan Groeneweg, Gertjan Meerkerk, Adriënne van Ofwegen en Mark Behrens ieder 1x.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 28 januari 2023 tegen Fortuna/Delta Logistiek 1 om 19:30 uur in sporthal Fortuna-hal.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties