U zult zich vast afvragen waar de nabeschouwing van afgelopen week is gebleven. Nou, hier is het studentenleven en bedrijfsleven weer in volle gang, waardoor er even geen tijd was voor de nabeschouwing. Niet getreurd, want we blikken in deze uitgebreide voorbeschouwing terug op de gespeelde wedstrijden en vooruit op de wedstrijden die morgen gespeeld gaan worden!

E1 en F1 hebben eerste overwinning binnen, E2 en F2 nog altijd op jacht 
De E1 en F1 hadden afgelopen een zaterdag een succesvolle dag. Zou het aan de clinic gelegen hebben? Dat zullen we niet weten. Wat wel bekend is, is dat de F1 een 5-4 zege op Korbis F2 boekte, terwijl KCC/SO natural E1 in Rotterdam met 3-8 te sterk was voor Sperwers E1. Komende zaterdag spelen beide ploegen tegen dezelfde tegenstanders. Kunnen de F1 en E1 ook dan een zege boeken? 

KCC/SO natural F2 en KCC/SO natural E2 zijn nog altijd zegeloos: De F2 verloor vorige week met 2-7 van SDO/Blijwerkt F1 en de E2 zag wederom een wedstrijd afgelast worden omdat de velden in Bodegraven de enorme regenval niet hadden verdragen. Aanstaande zaterdag komt Vriendenschaar E2 op bezoek in Capelle aan den IJssel om tegen de E2 te spelen, terwijl de F2 afreist naar Bleiswijk voor een ontmoeting met Weidevogels F2. 

C2, C3 en D1 kunnen belangrijke slag slaan
De C2, C3 en D1 deden afgelopen zaterdag uitstekende zaken en staan alle drie aan kop. KCC/SO natural D1 was met 3-6 te sterk voor Korbis D1 en ontvangt diezelfde ploeg komende zaterdag in Capelle aan den IJssel. Nog een zege zou betekenen dat de D1 op 4 punten komt van de Waddinxveense ploeg en dat zou al kunnen betekenen dat de D1 niet meer in te halen is, maar eerst eens zien te winnen. Datzelfde geldt voor de C3 van Maarten Buijs en Maaike Dorsman, dat met 8-6 won van Nieuwerkerk C2 en ook op vier punten kan komen bij een zege in de return in Nieuwerkerk aan den IJssel. KCC/SO natural C2 is ook nog ongeslagen met twee punten voorsprong op de nummer 2 IJsselvogels. Na de 7-5 overwinning op Weidevogels C1 in eigen huis hoopt de C2 in Bleiswijk hetzelfde kunstje te kunnen herhalen. 

KCC/SO natural D2 deelde in eigen huis de punten met Sperwers D1 na een 3-3 gelijkspel. Komende zaterdag reist de D2 af naar Rotterdam voor een tweede ontmoeting met Sperwers. 

KCC/SO natural C1 blijft goede zaken doen in de C-Aspiranten Hoofdklasse en is met 6 uit 3 nog altijd ongeslagen. De ploeg van Remon Brands en Thom Brandse heeft weliswaar een laag doelpuntensaldo, maar de verdediging staat met slechts 18 tegendoelpunten als een huis. Morgen reist de C1 af naar 's-Gravenzande voor een ontmoeting met ONDO C1. De C1 hoopt de zegereeks, na de 7-5 overwinning op DVO/Accountor C1, uiteraard voort te zetten. 

Veel wedstrijden tegen teams uit de Drechtsteden voor B- en A-teams
Voor de B-selectie staat een dubbele ontmoeting met Oranje Wit op het programma. In Dordrecht staan de B-teams tegenover elkaar: KCC/SO natural B1 gaat als nummer vier van de B-Aspiranten Hoofdklassepoule op bezoek bij de nummer 7, Oranje Wit B1. De B1 van Steven Verhoeff en Michiel Last speelde vorige week met 14-14 gelijk tegen Sporting Delta en is weer toe aan een overwinning. Oranje Wit aan de andere kant behaalde slechts een punt uit drie wedstrijden, dus ook zij zullen vol voor de punten gaan morgen.  KCC/SO natural B2 neemt het in eigen huis op tegen het iets hoger geplaatste Oranje Wit B2. 

Voor de A5 staat een mooie ontmoeting met ADO A2 op het programma. De ploeg van Wouter Kouwenberg en Martijn de Kreij staat na drie speelrondes bovenaan en kan goede zaken doen als het wederom wint van ADO: de vorige ontmoeting werd namelijk met 10-16 gewonnen. De A4 heeft de eerste punten binnen na de nipte 12-11 overwinning op Korbis A2, en dat is toevallig ook de tegenstander van morgen. KCC/SO natural A3 laat nog altijd zien dat het prima mee kan in het wedstrijdkorfbal en heeft tot nu toe de volle buit. Ook Valto A2 werd aan de zegekar gebonden (11-14 zege). Morgen komt het tot nu toe puntloze Dijkvogels A1 op bezoek in Capelle aan den IJssel. KCC/SO natural A2, dat vorige week met 25-11 te sterk was voor Velocitas A1, gaat morgen op bezoek bij Vitesse A2, dat samen met de A2 als enige ongeslagen is. Loopt de A2 morgen uit op de concurrentie, of verweert Vitesse zich sterk? 

KCC/SO natural A1 treft morgen in DeetosSnel A1 een lastige tegenstander. De ploeg uit Dordrecht beschikt over een sterk team, waarvan veel spelers in de afgelopen jaren een flink aantal beslissingswedstrijden en finales in de benen hebben. DeetosSnel is geen onbekende voor de A1, want beide ploegen ontmoetten elkaar regelmatig in eerdere lichtingen, zoals twee jaar geleden. Nu treffen beide ploegen op het hoogste juniorenniveau elkaar wederom, in de poule waarin DeetosSnel A1 een goede start heeft gemaakt (4 punten uit 3 wedstrijden) en KCC/SO natural vorige week knap een puntje afsnoepte van PKC/SWKGroep A1 (20-20 gelijkspel). DeetosSnel A1 maakte vorige week nog indruk door stadsgenoot Oranje Wit A1 met 26-18 te verslaan, waardoor de rood-witten momenteel een prima 2e plek bezitten. De 20-20 tegen PKC/SWKGroep biedt perspectief voor de ploeg van Sander Jacob en Niels Molendijk, dat momenteel gedeeld zesde staan. Zet de A1 morgen de lijn door of is het DeetosSnel dat er met de zege vandoor gaat? 

Selectie reist af naar Koog a/d Zaan 
KCC/SO natural 7, 9 en 10 krijgen morgen de gelegenheid op revanche op hun tegenstanders, waartegen vorige week nog verloren werd, terwijl KCC/SO natural 8 ook nog op zoek is naar de eerste overwinning. Voor KCC/SO natural 6 staat er een spannend potje tegen Valto 5 op het programma. Beide ploegen zijn tot op heden nog ongeslagen (KCC 6 won vorige week met 11-19 van Thor 2), en gaan morgen uitmaken wie er aan kop blijft. KCC/SO natural 5, eveneens koploper, reist af naar het verre Eindhoven voor een ontmoeting met Rust Roest 5. De Eindhovenaren, die het 'geluk' hebben om 6 keer naar Zuid-Holland en een keer naar Zeeland af te reizen, hebben nog geen punt behaald. 

KCC/SO natural 4 deed vorige week goede zaken door verrassend van HKV/Ons Eibernest 2 te winnen (nota bene de tegenstander van KCC 2 in de voorbereiding), en bezit momenteel de zesde plek in de Reserve Overgangsklasse. Zou het morgen al deels afstand kunnen doen van de onderste plaatsen? Dan is er wel een winst op ZKV 2 nodig. KCC/SO natural 3 moest in KVS/Maritiem 3 haar meerdere erkennen en gaat morgen op zoek naar herstel tegen gedeeld nummer 4 Oranje Wit 2. 

Voor KCC/SO natural 2 staat morgen het duel der koplopers op het programma. De ploeg van Wilrik Wassink en Robin Diepenhorst ervoer een uitstekende start door van Fortuna/Delta Logistiek 2 en Blauw-Wit 2 te winnen. Morgen gaat het op bezoek in Koog aan de Zaan bij KZ/Hiltex 2, dat eveneens haar eerste twee wedstrijden wist te winnen. Dat wordt gegarandeerd een mooi potje morgen! 

KCC/SO natural beleefde een iets mindere start en verloor met ruime cijfers van Fortuna/Delta Logistiek, en kon landskampioen Blauw-Wit 55 minuten bijblijven. De laatste wedstrijd biedt wel perspectief voor de ploeg van Van Vloten en Verberk, zo beseft ook Gertjan Meerkerk in een interview met Korfbal. Een zege op KZ/Hiltex , dat won van Fortuna maar verloor van LDODK, zou de ploeg van Capelle aan den IJssel goed doen. En als KCC scherp is morgen, dan schuilen er zeker kansen voor de zwart-witten!

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 10 juni 2023 tegen KZ/Thermo4U 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties