Het seizoen komt alweer een stuk dichterbij en dat betekent ook dat er regels zijn aangepast. Het KNKV heeft deze in de vorm van bestuursbesluiten op haar site geplaatst, maar aangezien niet iedereen de KNKV-site grondig doorspit, is een samenvatting van alle gewijzigde bestuursbesluiten wellicht nét iets overzichtelijker. Wat gaat er allemaal veranderen in het nieuwe seizoen? De belangrijkste aanpassingen op een rij:

4.2) Banken, coaches, wisselspelers 
Komend zaalseizoen mogen assistent-coaches in de Korfbal League net als de hoofdcoaches de bank voor korte tijd mogen verlaten om aanwijzingen te geven. Dit experiment was vorig seizoen ook al van toepassing in de Korfbal League. Veel KL-teams zullen er inmiddels aan gewend zijn, maar wij uiteraard nog niet ;). 

4.10) Onderling Resultaat 
Waar het onderling resultaat voorheen alleen gold voor het topkorfbal, de reserveklassen en de jeugdklassen, geldt het vanaf volgend seizoen ook voor Standaardteams (Bijvoorbeeld een Standaard 3e of 4e klasseploeg).

4.11) Rugnummers
Vanaf het seizoen 2018-2019 (niet dit seizoen dus) moeten alle teams die met de schotklok spelen een rugnummer dragen.

4.27) Schotklok
Over de schotklok gesproken: Die wordt vanaf dit seizoen ook gebruikt in de standaard eerste klasse en reserve Overgangsklassen. Dit seizoen zijn er dus liefst 6 schotklokteams bij KCC, aangezien KCC/SO natural 3 en 4 ook met schotklok gaan spelen. Dit zal dus ook betekenen dat wij meer juryvoorzitters/schotklokbedieners nodig zullen hebben, maar daarover later meer.

4.23 competitiepoules
Het KNKV schrapt klassen in het breedtekorfbal en gaat werken met poules, die worden ingedeeld door middel van een puntensysteem. De F1 speelt bijvoorbeeld niet meer in de 1e klasse, maar in poule 39, en KCC/SO natural 7 speelt in poule 12 in plaats van de Reserve 5e klasse. Ook worden ploegen uit Zuid-West steeds vaker ingedeeld met ploegen uit Noord-West.

4.26) Spelerswisselingen
Vanaf volgend seizoen mag er in het top- en wedstrijdkorfbal 8 keer gewisseld worden en er mag terug gewisseld worden.  

Tot zover de belangrijkste veranderingen voor u opgesomd en samengevat. Mocht u liever de bestuursbesluiten volledig lezen, dan kan dat via http://www.knkv.nl/knkv-corporate/organisatie/alle-bestuursbesluiten/ .

Iedereen nog een fijne vakantie gewenst, geniet nog even van je rust, en tot snel!

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 24 februari 2024 tegen DOS '46/VDK Groep 1 om 19:00 uur in sporthal De Eendracht.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties