Afgelopen weekend werd het Nederlands team onder 17 - met Annick van der Kooij en Timo van Dieren - wereldkampioen in Schijndel. Via onze social media hebben we hier natuurlijk al aandacht aan besteed, maar een artikel op onze website mag natuurlijk ook niet ontbreken. 

Wij zijn er als KCC/SO natural natuurlijk enorm trots op dat Annick en Timo in december door bondscoach Barry Schep geselecteerd werden voor Oranje onder 17. En als je dan ook nog een WK mag spelen is dat natuurlijk geweldig.

Op zaterdag 24 juni werden de voorrondes van het WK gespeeld waar beide jeugdspelers speeltijd kregen. Daarin werd achtereenvolgens gewonnen van Hongarije (25-3), Catalonië (28-2), Duitsland (21-4) en Chinese Taipei (18-4), zodat op zondag de halve finales gespeeld konden worden. 

Doordat Nederland - met Annick in de basis - ook de halve finale tegen Engeland ruim wist te winnen (29-4), mocht Oranje onder 17 in de finale aantreden tegen de eeuwige aartsrivaal België. De rode duivels konden tien minuten bijblijven (7-6). Daarna nam Nederland (met Timo in de basis) langzaam steeds meer afstand, maar de achterstand was voor de Belgen bij een 12-8 ruststand nog wel te overzien.

Na de rust was Nederland echter heer en meester en kon eenvoudig uitlopen naar een 22-11 eindoverwinning. En daarmee werd Oranje onder 17 WERELDKAMPIOEN. Een mooie prestatie van dit nog jonge team waarmee wij Annick en Timo van harte feliciteren!

Engeland werd uiteindelijk derde na een overwinning met een golden goal tegen Chinese Taipei.

Kijk hier voor alle uitslagen en het wedstrijdverloop per wedstrijd.
Meer verslagen en foto's zijn te vinden op de website van Korfbal.nl.

 

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 16 december 2023 tegen DOS '46/VDK Groep 1 om 18:45 uur in sporthal Schenkel.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties