Waar de rest van Nederland op Koningsdag op 27 april voor de buis zit, op een kleedje hun spullen verkoopt of één van de vele oranjefeesten bezoekt, spelen de Nederlandse korfbaltalenten in de leeftijdsklassen <13, <15, <17 en <19 die dag traditiegetrouw het RTC toernooi (RTC = Regionaal Talenten Centrum). Zo ook de 16 talenten van KCC/SO natural die geselecteerd zijn voor de RTC teams van Zuid West. 

Namens KCC/SO natural zijn de de volgende mensen Voor de RTC teams van Zuid West geselecteerd:

RTC <13RTC <15RTC <17RTC <19 
Koen Bückmann  Anne Dorsman Dennis de Does Dominique Brands 
Elisa de Lange  Rick Stans  Floor Dorsman Anouk Edens 
Fenna Mol  Roel Visser  Lucas Visser  Quinten van Dieren
Rosa Schneider Lucas van der Waaij   Aisha van Driel 
      Julian Middelkoop

NB: Timo van Dieren en Annick van der Kooij spelen in Oranje <17 en speelden vandaag niet mee.

Dit jaar waren de RTC-toernooien voor het eerst gescheiden. Aangezien uit onderzoek is gebleken dat het echte 'talent' van een jeugdkorfballer pas goed te bepalen is na zijn of haar groeispurt, heeft het KNKV besloten om de talentherkenning als een pyramide in te richten. Op die manier krijgen aan de de onderkant van die pyramide zoveel mogelijk talenten de kans om hun talentontwikkeling te laten zien. Bij <13 (en volgend jaar ook bij <15) wordt het toernooi nu met 16 RTC-teams gespeeld en pas bij <17 en <19 worden er 6 districtteams samengesteld. Verder was nieuw dat dit jaar ook alle 16 spelers van ieder RTC mee mochten (normaal moesten er zelfs 4 thuis blijven) en kreeg iedereen speeltijd zodat de speler zijn taltenontwikkeling aan de rest van Nederland kon laten zien. Dit jaar speelden <15, <17 en <19 met 6 districtteams bij SKF in Veenendaal en speelde <13 met 13 van de 14 RTC's (dat worden er volgend jaar dus 16) bij ASVD in Dronten. De resultaten van de Zuid West RTC teams zijn hieronder opgenomen.

Het RTC team <13 speelde bij ASVD in Dronten. De 13 RTC's waren in drie poules ingedeeld en Zuid West moest de eerste wedstrijd al meteen tegen het sterke RTC West en verloor nipt met 4-3. De overige poulewedstrijden tegen de RTC's Midden Nederland, Oosten en Groningen werden ruim gewonnen zodat de halve finales waren bereikt. In de halve finale tegen Noord West was het enorm spannend. RTC <13 stond de hele wedstrijd voor, mistte strafworpen die Noord-West wel scoorde en verloor uiteindelijk met 5-6. Daarmee haalde <13 de finale niet en kon dus ook geen revanche kon nemen tegen West dat het toernooi uiteindelijk zou winnen met een 9-6 zege in de finale tegen Noord-West. Jammer, maar de kinderen hebben een geweldig toernooi gespeeld dat beloond werd met een gedeelde 3e plaats. Het programmaboekje van het toernooi vind je hier

De overige RTC-teams speelden bij SKF in Veenendaal. RTC <15 was zaterdag onverslaanbaar. In de eerste wedstrijd werd al direct het sterke Noord met 4-7 opzij gezet en ook de vier wedstrijden daarna werd er gewonnen zodat RTC <15 aan het eind van de dag de beker voor de eerste plaats omhoog mochten houden. Voor het RTC <17 verliep het toernooi wat minder voorspoedig, misschien mede door een aantal afwezigen wist de ploeg geen wedstrijd te winnen en eindigde de ploeg met één gelijkspel als zesde in de poule. Ook RTC <19 was zaterdag de sterkste bij SKF. 4 overwinningen en 1 gelijkspel in de laatste wedstrijd tegen Noord-West waren ruim voldoende voor de eerste plaats in de poule. Na het optellen van de punten van alledrie de RTC's, bleek Zuid West ook de overall winnaar van het toernooi, een mooi resultaat dus voor ons district en onze talenten! Het programmaboekje met de samenstelling van alle teams vind je hier. Alle uitslagen van het toernooi voor <15, <17 en <19 zijn hier te vinden.

Als KCC/SO natural zijn wij uiteraard erg trots op alle talenten. We hopen jullie de komende jaren op deze toernooien te blijven zien, en wie weet nog eens in het mooie oranje shirt dat Timo en Annick dit jaar mogen dragen!

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 9 december 2023 tegen PKC/Vertom 1 om 15:30 uur in sporthal PKC-hal.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties