Zaterdag 22 april 2017 werd het tweede deel van de veldcompetitie hervat in de Ereklasse en KCC/SO natural moest direct thuis vol aan de bak tegen landskampioen TOP/Quoratio. Tegen deze ploeg werd nog niet eerder gespeeld voor de zaal. Op een winderig en volgepakt sportpark Schenkel werd de landskampioen zonder pardon teruggestuurd naar Sassenheim. Waar KCC/SO natural in de eerste helft nog goed mee kon, kwam het net voor de rust achter (6-7). In het tweede bedrijf ging het gelijk op, maar met nog 15 minuten te gaan was KCC/SO natural heer en meester en liep TOP/Quoratio zonder punten van het veld (21-17)

20170422   KCC 1   TOP 1TOP/Quoratio speelde met hun volledige Ziggodome-team. Dus ook de internationals Barbara Brouwer, Jet Hendriks, Celeste Split, Nick Pikaar en  Mick Snel waren present. Aangevuld met Sanne Jousma, Paul Anholts en Daniël Harmzen een meer dan uitstekend team. TOP/Quoratio moest het hebben van Pikaar en Snel. De Sassenheimse dames werden vakkundig uit de wedstrijd gespeeld. Op Korfbal.nl refereerde Snel aan het feit dat het veld "niet zo belangrijk is" en dat ze de wedstrijd tegen KCC/SO natural rustig in zouden gaan en niks wilden forceren. We gaan met de rem erop spelen, oordeelt Snel. Helaas remden de Sassenheimers iets teveel en KCC/SO natural zette het gas er vol op en pakte brutaal de twee o zo belangrijke punten, met de wedstrijd volgend weekend thuis tegen TOP (A) voor de boeg.

Nadat de landskampioen een boeket bloemen ontving van gelegenheidsaanvoerder Dekkers, werd KCC/SO natural ook verrast met een mooie fles als welkomsgeschenk voor de promotie naar de Korfballeague. Nadat deze cadeaus waren uitgewisseld ging de wedstrijd van start. De meer dan 100 supporters zagen dat de wedstrijd aan beide kanten moeizaam op gang kwam. Dit kwam mede door de enorm harde wind die dwars over het veld stond. KCC/SO natural had geen geluk in het begin van de wedstrijd, maar ook TOP/Quoratio moest zoeken naar de eerste mogelijkheden. De gasten kwamen in de 5e minuut voor het eerst tot scoren middels een strafworp (0-1). TOP/Quoratio zou in de 1e helft maar liefst 50% van de doelpunten vanaf de stip scoren. Tessa Noordzij, die speelde voor Mariska Vos, maakte haar officiële debuutdoelpunt in het eerste (1-1). Beide ploegen hadden de grootste moeite met de wind en moesten de goede aanvalskant kiezen. Wederom vanaf de stip was het Snel die de 1-2 aantekende. Wanneer Meerkerk een minuut later de 2-2 maakt kan KCC/SO natural doorstoten naar een voorsprong. Meerkerk ging vol in de aanval tegen Pikaar en zorgde bij tijd en wijle voor onvoorstelbare acties tegen de international. Het leek erop alsof de Sassenheimse heren toch echt met de rem erop speelden en gaven Sven Wierenga en Christian Dekkers de kans om makkelijk de 3-2 en 4-2 te laten scoren. TOP/Quoratio moest in de achtervolging en probeerde dit met showballen. Alles moest van de heren komen. De dames Brouwer, Hendriks en Split waren totaal onzichtbaar en werden goed verdedigd door de KCC-dames. Na de 4-2 was het Snel, die een beetje geluk had bij de 4-3.

Hierna waren de doelpunten erg schaars. Beide ploegen hadden moeite met het vinden van de korf. Pas 7! minuten later was het Milou Wierenga die de 5-3 op het bord zette. Roest moest rebounden tegen Anholts en was hem keer op keer de baas. Men liet het ook vaak merken dat het niet eens was met de beslissing van scheidsrechter Voskamp. Ook Wierenga, die te maken kreeg met Harmzen, had hem vaak onder controle. Met nog 12 minuten krijgt TOP/Quoratio voor de derde keer op rij een strafworp mee en weet men de 5-4 te scoren, 4 goals waarvan 3 strafworpen. Wederom drie minuten later, met nog 9,5 minuut te spelen werd het 6-4 door Dekkers. In de laatste 10 minuten had KCC/SO natural het lastig tegen de landskampioen. Geen Capelse doelpunten meer en TOP/Quoratio pakte de wedstrijd op en kwam doelpunt voor doelpunt dichterbij. Ineens ging men van afstand scoren, maar de ploeg hing nog steeds aan Snel en Pikaar. De duels onderling werden wat steviger maar bleven binnen de lijntjes, maar werden niet altijd begrepen, wat zo nu en dan gezeur opleverde. Met nog 2:16 op de klok komen de gasten op 6-7 en 0:52 voor de rust faalde Pikaar vanaf de strafworpstip waar hij zelf nog wel om kon lachen. KCC/SO natural stond achter in de rust en moest volle bak gaan om de punten in eigen huis te houden.

Na de thee wederom twee ploegen die weer eventjes op gang moesten komen. Pas in de 5e minuut scoorde Dekkers van afstand de 7-7, die doorgefloten werd, want het was eigenlijk een strafworp. TOP/Quoratio antwoordde snel met de 7-8, maar Meerkerk scoorde de 8-8. Hierna het eerste Sassenheimse damesdoelpunt. Split van ver met de 8-9. Na de 8-9 wist Dekkers op een ongelooflijke manier toch de 9-9 binnen te tikken. Dit moest wel hangend en half vallend, maar die tellen ook! De 9-9 was het moment dat KCC/SO natural de basis legde voor de overwinning. In de 12e minuut was het "minuutje van Meerkerk". Hoe hij het deed is nog steeds een raadsel, maar binnen een minuut werd Pikaar van het kastje naar de muur gestuurd. Via Meerkerk dus de 10-9 en 11-9. TOP/Quoratio profiteerde makkelijk van de Capelse verdedigingsfouten en kon, wederom via de stip, op 11-10 komen. Niebeek en Haan nemen een time-out om KCC/SO natural uit de concentratie te halen bij een meegekregen strafworp, maar dat lukte niet. Dekkers met de 12-10. Hierna trakteerde Meerkerk het publiek op een wereldactie tegen Pikaar. Wederom werd Pikaar op het verkeerde been gezet en kon hij de 13-10 op het bord zetten. De Negende Man werd gek. 13-10 voor tegen de landskampioen was knap, maar er waren nog wel 15 minuten te spelen.

KCC/SO natural maakte vervolgens minder goede keuzes en was de bal snel kwijt en kreeg, net zoals eerder in de wedstrijd, twee strafworpen tegen die TOP/Quoratio op een 13-12 stand brachten. De focus moest er wel blijven en er moest met de kop gespeeld worden. Gelukkig scoorde Dekkers - met een nog steeds felle wind over het veld - een knappe goal, wat de 14-12 betekende. Snel hierna scoorde TOP/Quoratio de 14-13 en KCC/SO natural moest wel bedacht zijn op de kansen die de gasten kregen, want nog niks was zeker. Weer waren de doelpunten even duur, maar Roest onderbrak de doelpuntenstilte en zorgde met een ditmaal wel gegeven strafworp dat de stand op 15-13. Wanneer dan Dekkers, na een goede actie naar binnen van Van Ofwegen zorgt voor de 16-13 mag hij ook de 17-13 aantekenen en met nog 10 minuten te spelen kan het toch niet meer verkeerd gaan? Mick Snel weer vanaf de stip met de 17-14, maar Meerkerk antwoorde met de 18-14. Ondanks de 18-15 van TOP/Quoratio kwam KCC/SO natural niet meer in gevaar. Met nog 5 minuten te gaan demonstreerde Dekkers op fraaie wijze de 19-15 tegen Mick Snel. Roest deed ook nog een duit in het zakje en scoort de 20-15 met nog drie minuten te gaan. De supporters leven mee en genieten van de wedstrijd met "de zon in hun hart". Snel scoort nog wel de 20-16, maar 30 seconden voor het einde schiet Dekkers met een one-hander voor de korf de 21-16 binnen. Pikaar geeft het laatste antwoord met 21-17.

De meeste supporters dachten dat KCC/SO natural de punten niet zouden gaan pakken tegen de landskampioen, maar zo zie je maar dat je dat nooit kunt voorspellen. De wedstrijd volgend weekend tegen TOP (A) is nu beslissend voor de onderste regionen. Maar als je gewoon wint van TOP/Quoratio met al z'n internationals, dan is het toch lekker twee extra bonuspunten, zeker als je na de wedstrijd ziet dat TOP (A) een tik heeft gehad van KZ/Hiltex. De equipe van Van Vloten en Verberk staat nu 4 punten los van de Arnemuidense formatie. Volgend weekend komt de ploeg van Goedkoop naar Capelle aan den IJssel en hopelijk kan KCC/SO natural dan weer een dreun uitdelen!

Doelpunten: Christian Dekkers 10x, Gertjan Meerkerk 6x, Eliza Roest, 2x, Tessa Noordzij, Sven Wierenga en Milou Wierenga ieder 1x.

Nog meer foto's van deze wedstrijd gemaakt door Peter van Dieren vind je hier.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 24 februari 2024 tegen DOS '46/VDK Groep 1 om 19:00 uur in sporthal De Eendracht.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties