Terwijl de meeste aanstaande zaterdag vrij hebben, begint het veldseizoen juist voor KCC/SO natural 1 en 2, die wekenlang hebben kunnen nagenieten van het succes in de zaal. Nu richten beide ploegen hun vizier op het resterende veldseizoen. Het doel voor KCC/SO natural 1 en 2 is handhaven, om volgend seizoen zowel op het veld als in de zaal op het hoogste niveau te kunnen spelen. Hoe stonden de Capellenaren er ook alweer voor? Tijd voor een korte terugblik op de eerste helft van het veldseizoen en tijd voor een vooruitblik op de wedstrijden tegen TOP/Quoratio 1 en 2. 

KCC/SO natural 2 - 3e plaats met 4 punten 
Het zaalseizoen was voor KCC/SO natural 2 wederom een succes. Het maakte zijn rol als gedoodverfde favoriet waar en werd zo voor de derde keer op rij kampioen in de Reserve Hoofdklasse, met slechts drie verliespunten en met 6 punten afstand op de nummers 2 en 3. Ditmaal werd het kampioenschap van 2 door KCC/SO natural 1 beloond, want doordat het eerste promoveerde, vinden we KCC/SO natural 2 volgend jaar terug in de Reserve Korfbal League, waar het meer tegenstand zal krijgen. 

KCC/SO natural speelt op het veld al wel een tijdje op het hoogste niveau en het krijgt daar logischerwijze meer tegenstand. Desondanks weet KCC/SO natural 2 zich prima te redden in de Reserve Ereklasse. Het is inmiddels bezig aan het derde jaar op het hoogste niveau en is hard op weg om er een vierde seizoen aan vast te plakken. De zwart-witten begonnen het seizoen met een 16-22 overwinning op promovendus KVS/Maritiem 2. Hierna verloor het van KZ/Hiltex 2 (14-18) en PKC/SWKGroep 2 (21-31), waarna het in de laatste veldwedstrijd van 2016 met 18-21 van DVO/Accountor 2 won. Door de overwinningen op DVO en KVS vinden we KCC/SO natural terug op de derde plek.

Met 6 wedstrijden te gaan en 1 punt achterstand op de tweede plaats lijkt KCC/SO natural 2 kanshebber voor de play-offs, maar het voornaamste doel blijft handhaving voor de Capellenaren. Dat was vorig jaar ook zo, maar toen liet KCC/SO natural 2 het liggen en pakte het na de zaalcompetitie geen punten meer. Dat zal dit seizoen ongetwijfeld anders moeten.  

KCC/SO natural 2 - TOP/Quoratio 2 - 14:00 uur - Sportpark Schenkel 
Aanstaande zaterdag kan KCC/SO natural 2 al een belangrijke slag slaan als het speelt tegen nummer 5 TOP/Quoratio 2. KCC 2 en TOP 2 kwamen elkaar nog niet eerder tegen in de Reserve Ereklasse. De laatste ontmoeting tussen beide ploegen dateert van 2014. Toen won KCC/SO natural 2 nog met 16-15 van TOP 2 en promoveerde het ten koste van de Sassenheimers naar de Reserve Ereklasse. Het jaar erna wist TOP wel te promoveren en zodoende draait TOP 2 al twee seizoenen mee op het hoogste niveau.

TOP/Quoratio staat momenteel vijfde in de poule, met 1 punt achterstand op KCC/SO natural 2 en 2 punten achterstand op de gedeelde nummers 2. KCC/SO natural 2 en TOP/Quoratio 2 zullen morgen gaan uitmaken wie afstand gaat nemen van de gevarenzone en wie er nog kans houdt op de kruisfinales. Een mooie wedstrijd dus in het vooruitzicht! Kom allemaal kijken morgen

KCC/SO natural 1 – 5e plaats met 2 punten
Het seizoen kan niet meer stuk voor KCC/SO natural. Het was oppermachtig in de zaalcompetitie, wist de vierde kruisfinale serie naar zich toe te trekken, en wist ditmaal wel te winnen in de Hoofdklasse-finale. Korfbal League is een feit voor de ploeg uit Capelle aan den IJssel, en het is zelfs mogelijk dat KCC/SO natural volgend seizoen zowel op het veld als in de zaal op het hoogste niveau speelt. De ploeg van Richard van Vloten en Marc Verberk staat er goed voor op het veld, maar het liefst zou KCC nog wat punten willen sprokkelen om zich definitief te verzekeren van wederom een jaar in de Ereklasse.

KCC/SO natural begon het seizoen met een zege in Arnemuiden (tegen TOP, 16-23), waarna KZ/Hiltex, PKC/SWKGroep en DVO/Accountor te sterk waren voor de zwart-witten. Vooral de nederlaag tegen DVO was zuur, want een of twee punten waren zeker mogelijk als KCC/SO natural toen beter uit de startblokken was. Feit is dus dat KCC vijfde staat met 2 punten voorsprong op TOP (A), en het kan over twee weken een grote slag slaan in de strijd om handhaving, mits het wint van het Arnemuidse TOP.

KCC/SO natural – TOP/Quoratio – 15:30 uur – Sportpark Schenkel
Maar morgen komt het Sassenheimse TOP/Quoratio op visite. Dat is andere koek, want TOP/Quoratio werd een paar weken geleden voor de tweede keer op rij kampioen in de zaal en heeft inmiddels al vier zaaltitels op zak. Wil de ploeg uit Sassenheim zich plaatsen voor de kruisfinales, dan zal het nog even aan de bak moeten, want het staat momenteel vierde in de Ereklasse. Toch doet TOP het even rustiger aan, zo gaf Mick Snel aan in een interview met Korfbal, wat zeker niet onlogisch is gezien de relatief korte pauze voor de rood-witten. Morgen moeten zij dan toch ook echt weer aan de bak.

Datzelfde geldt voor KCC/SO natural, dat een paar weken meer rust heeft gehad, en dat net als TOP een prachtig slotstuk van het zaalseizoen heeft meegemaakt. Morgen ontvangt de Hoofdklassekampioen de Korfbal League-kampioen. Of KCC morgen kans maakt op een gelijkspel of zege, dat valt te betwijfelen. KCC/SO natural is gedurende het seizoen flink gegroeid, maar datzelfde geldt voor TOP. Alleen als TOP het morgen iets te rustig aan doet, en als KCC in topvorm is, dan maakt de thuisploeg wellicht nog een kleine kans. In ieder geval krijgt u morgen een voorproefje te zien op volgend zaalseizoen, dus kom morgen gezellig naar de Capelse velden!

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 9 december 2023 tegen PKC/Vertom 1 om 15:30 uur in sporthal PKC-hal.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties