We mogen ons op gaan maken voor de derde en allesbeslissende wedstrijd in de best-of-three tussen KCC/SO natural en Dalto/BNAPP.nl, die vanavond om 20:30 uur gespeeld wordt in Sporthal Schenkel. Daarom een voorbeschouwing om in de stemming te komen, want vanavond is er weer een bloedstollende wedstrijd te zien in Capelle aan den IJssel.

Dit als resultaat van afgelopen zaterdag, waarin Dalto/BNApp.nl met 19-17 te sterk was voor KCC/SO natural. De ploeg van Richard van Vloten begon nog wel sterk in Sporthal Hoenderdaal, maar al snel begon de aanval te schutteren, waarvan Dalto, dat ook niet zinderend speelde, kon profiteren. Het was wel een typische play-off wedstrijd met een heerlijke sfeer. Misschien wel een Korfbal League-waardige sfeer. Het niveau was niet echt Korfbal League-waardig, en vooral KCC/SO natural haalde haar niveau van de afgelopen wedstrijden niet. De topschutters wisten de korf amper te vinden, het spel was slordig en reboundend werd KCC/SO natural afgetroefd door de Dalto-heren. 

Waar Dalto de eerste wedstrijd snel wilde vergeten, is daar ook sprake van bij KCC/SO natural en de tweede wedstrijd. In een interview met het AD gaf coach Richard van Vloten al aan dat KCC/SO natural niet van haar eigen kracht uitging en te veel fouten maakte. KCC/SO natural verloor niet alleen van Dalto, maar ook van zichzelf. Een terugblik op de competitie brengt ons naar TOP (A) - KCC/SO natural, waarin de Capellenaren ook een ruime voorsprong verspeelden dankzij slordig spel. Die nederlaag zorgde ervoor dat KCC/SO natural weer met beide voeten op de grond stond, waarna het de zegereeks weer opbouwde. 

Was daar afgelopen zaterdag misschien ook sprake van? Was er dan toch nonchalance bij de zwart-witten, na die 35-24 overwinning een week eerder? KCC/SO natural is in ieder geval wakker geschud, en zal er morgen alles aan doen om de Hoofdklassefinale te halen, gesteund door een enorm publiek. Dalto heeft zelfvertrouwen na de 19-17 overwinning op KCC en coach Jorrit Bergsma gaf aan het klusje te gaan klaren in Capelle aan den IJssel. Zal Dalto vandaag de eerste ploeg worden die dit seizoen in Sporthal Schenkel gaat winnen, of herstelt KCC/SO natural zich? 

Iedereen tot vanavond. Mocht u geen kaartje hebben, dan is de wedstrijd hier te bekijken. Prettige wedstrijd!

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 9 december 2023 tegen PKC/Vertom 1 om 15:30 uur in sporthal PKC-hal.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties