Het is vrijdag, morgen staan er weer een hoop wedstrijden op het programma en dus is het tijd voor een nieuwe voorbeschouwing! De competitie is inmddels over de helft en dus worden de wedstrijden voor de teams die strijden voor het kampioenschap en de teams die strijden tegen degradatie nog iets crucialer.

De teams die zo goed als veilig zijn spelen ook nog een aantal aardige wedstrijden. KCC/SO natural C2 staat met 10 punten vierde in hun poule, met 6 punten achterstand op de nummer 1 uit de poule, KOAG C2. Morgen gaat de C2 van Ewout Buckmann en Guido Aarnoutse op bezoek bij nummer 2 Albatros C1. Kan de C2 in Zwijndrecht wel weerstand bieden tegen Albatros? KCC/SO natural A2 leed vorige week een ongelukkige nederlaag tegen Oranje Wit A2 en moet zich zien te herstellen tegen ONDO A1. Met drie punten achterstand op de koploper maar ook 2 wedstrijden minder gespeeld heeft de ploeg van Alexander van Dieren en Jelmer Wassink nog altijd kans op de koppositie. KCC/SO natural 4 speelt thuis tegen Tempo 2 en daar heeft de koploper van de Reserve 1e klasse C nog een appeltje mee te schillen, want Tempo 2 is de enige ploeg uit de poule die van KCC/SO natural 4 wist te winnen. 

KCC/SO natural - Tempo - Sporthal Schenkel - 20:20 uur
Morgen ontvangt KCC/SO natural het enigszins geplaagde Tempo. De promovendus uit Alphen aan den Rijn begon prima aan het zaalseizoen, maar speelt te wisselvallig waardoor we Tempo nu op de gedeelde vijfde plaats terugvinden. Tempo kampt ook met een aantal personele problemen, nadat het Tom Steenbeek en Lars Ottevanger zag vertrekken. Na hun vertrek verloor Tempo achtereenvolgens van Avanti en DeetosSnel. De ploeg heeft het sowieso erg lastig, want van de laatste vijf wedstrijden wist het alleen te winnen van nummers 7 en 8, KVS/Maritiem en Oranje Wit. 

Toch is er nog van alles mogelijk voor de ploeg van Jessica Zeevaart. Liefst zes ploegen maken nog kans op de tweede plaats, maar tegelijkertijd moeten zij allen vrezen voor degradatie, zo klein zijn de verschillen in de Hoofdklasse B. Tempo valt ook onder die zes ploegen, maar moet snel punten gaan pakken om afstand te nemen van de gevarenzone, want inmiddels is KVS/Maritiem bezig aan een puike inhaalrace nadat het wist te stunten tegen TOP en DeetosSnel en afgelopen week nog won van Oranje Wit. 

Waar zes ploegen in de Hoofdklasse strijden voor promotie en tegen degradatie, staat KCC/SO natural op eenzame hoogte bovenaan. Tot nu toe verloor de ploeg van Richard van Vloten en Marc Verberk nog maar 1 keer en de kruisfinales komen steeds dichterbij, maar voor de Capellenaren is het de taak om te pieken op het juiste moment en dus is er nog altijd sprake van een groeiproces. Over veerkracht beschikt KCC/SO natural in ieder geval wel, want tegen Avanti wist het een achterstand van 4 punten om te keren tot voorsprong. KCC/SO natural wist daarna het hoofd koel te houden tegen het sterke Avanti en won uiteindelijk met 26-29.

Hoe zijn de krachtsverhoudingen morgen in Capelle aan den IJssel? In Alphen aan den Rijn had KCC/SO natural nog haar handen vol aan Tempo en wist het de wedstrijd pas in de slotfase te beslissen (22-24). Kan Tempo ondanks het vertrek van twee spelers morgen ook weerstand bieden, of heeft KCC/SO natural morgen minder moeite tegen de Alphenaren? Voor KCC/SO natural is het de taak om de voorsprong van 6 punten op haar concurrenten te behouden, terwijl Tempo dringend op zoek is naar punten. 

A.s. zaterdag streamen wij de wedstrijd KCC/SO natural - Tempo! Ga naar www.kcconline.nl/live en je wordt direct naar de livestream gestuurd!

KCC/SO natural 2 - GKV/Enomics 2 - Sporthal Schenkel - 18:35 uur
KCC/SO natural 2 kreeg afgelopen zaterdag goed nieuws uit Sporthal de Kleine Vink nadat Nieuwerkerk 2 wist te winnen van runner-up TOP (A) 2. Hierdoor is het gat tussen KCC/SO natural 2 en TOP 2 nu vier punten. Morgen komt de nummer 6 uit de poule GKV/Enomics 2 op bezoek, een ploeg die lange tijd meedeed in de top, maar inmiddels is afgezakt naar de middenmoot. Dat komt mede doordat het in de laatste vijf wedstrijden slechts 3 punten wist te pakken. Ondanks de mindere resultaten is het gat met de nummer 7, KVS/Maritiem 2, nog altijd vijf punten. Toch zal de promovendus nog een aantal punten bijeen willen sprokkelen om zich definitief veilig te spelen.

In Gorinchem eindigde de ontmoeting tussen GKV/Enomics 2 en KCC/SO natural 2 in een 22-28 overwinning voor de Capellenaren. Wint KCC/SO natural 2 ook thuis van GKV/Enomics, of weet de ploeg uit Gorinchem te verrassen?

KCC/SO natural A1 - TOP/Quoratio A1 - Sporthal Schenkel - 17:05 uur
Een cruciale wedstrijd voor beide ploegen, die allebei strijden tegen degradatie. KCC/SO natural A1, de nummer 7, ontvangt nummer 6 TOP/Quoratio A1. De ploeg uit Sassenheim heeft twee punten meer dan de Capellenaren (maar ook twee wedstrijden minder gespeeld), doordat het een aantal weken geleden wist te verrassen tegen Nieuwerkerk A1. Verder moet TOP/Quoratio A1 net als KCC/SO natural A1 proberen de punten te pakken tegen de concurrenten, en omdat de belangen groot zijn morgen, belooft het dan ook een spannende wedstrijd te worden. In Sassenheim eindigde de wedstrijd nog in een gelijkspel. Om zicht te houden op handhaving moeten de zwart-witten morgen eigenlijk gewoon winnen. Gaat ze dat lukken? 

KCC/SO natural B1 - Vitesse B1 - Sporthal Schenkel - 14:30 uur
KCC/SO natural B1 wist vorige week in Eindhoven geen punten te pakken tegen DSC (18-9) en lijkt een kruisfinaleplaats uit het hoofd te moeten zetten. Kans op de derde plaats heeft de ploeg van Wouter Schippers en Remon Brands nog zeker wel, maar dan moet het wel gaan winnen van de overige tegenstanders. Morgen komt Vitesse B1 op bezoek, dat met 1 punt onderaan staat in de B-junioren Hoofdklasse. De ploeg uit Barendrecht wist alleen gelijk te spelen tegen KCR B1 en moet snel punten gaan pakken wil het nog kans maken op handhaving. Uit wist KCC/SO natural B1 al te winnen met 14-21. Worden in Capelle aan den IJssel ook de punten binnnengesleept? 

KCC/SO natural C1 - De Meervogels C1 - Sporthal Schenkel - 11:00 uur
Een belangrijke wedstrijd voor de ploeg van Wilco Knops en Yvar van Hijum, dat morgen aantreedt tegen de koploper uit de poule. KCC/SO natural C1 staat op de tweede plaats, wat recht geeft op deelname aan het NK, en zal er dus alles aan willen doen om deze positie vast te houden. Dan moet er ook gewonnen worden van De Meervogels C1, en dat is lastig, want de ploeg uit Zoetermeer is nog altijd ongeslagen en speelde maar twee keer gelijk. In Zoetermeer eindigde de wedstrijd tussen De Meervogels en KC in 15-8 voor de Meervogels. Weet KCC/SO natural C1 nu wel te winnen?

KCC/SO natural D1 - Tempo D1- Sporthal Schenkel - 12:00 uur
De D1 wist afgelopen zaterdag weer niet te winnen van Fortuna/Delta Logistiek D1 en moest de derde plaats afstaan aan Groen Geel D1, waardoor KCC/SO natural D1 inmiddels vierde staat. Morgen ontmoet het nummer 5 Tempo D1, dat in Alphen aan den Rijn nog veel te sterk was voor de ploeg van Ilona de Lange en Steven Verhoeff. Weet KCC/SO natural D1 zich te herstellen van de nederlaag op Fortuna/Delta Logistiek en revancheert het zich op de nederlaag tegen Tempo eerder in het seizoen? We gaan het zien!

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 10 juni 2023 tegen KZ/Thermo4U 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties