En zo, dat is 16 punten. Het was zaterdag in Pijnacker een zware bevalling. Avanti uit is en blijft een lastige horde en dat bleek zaterdag weer eens. Avanti is in vorm (vier overwinningen uit de laatste vijf wedstrijden) en liet dat direct zien. Opvallend was overigens de veel te bepalende rol van de scheidsrechter. De beste man floot werkelijk elk duel af en gaf totaal 14 vrije ballen en 21 strafworpen. Avanti en KCC/SO natural wilden een mooie pot korfbal op de mat brengen, maar kregen daar de kans niet voor. Al met al knokte men, mede door een ijzersterke bank, weer twee punten bij elkaar.

In een ijskoude sporthal de Viergang moest het publiek opgewarmd worden met een goede pot korfbal. Na het voorstellen van de spelers, Eliza werd ineens anders genoemd en in het programmaboekje was een nieuw KCC-lid toegevoegd, kon de wedstrijd eindelijk beginnen. KCC/SO natural begon wederom met Manouk de Vries voor Adriënne van Ofwegen.

Avanti pakte de 1-0 voorsprong na 1 minuut spelen, maar enkele tellen later was het Dekkers met de 1-1. Al na 1,5 minuut spelen begon het grote "vrije ballen/stippenfestijn". Met name de eerste helft was die verhouding wel heel erg scheef met 14 stuks voor Avanti en slechts 4 voor KCC/SO natural, maar gelukkig was dat de tweede helft wat meer in evenwicht. Werkelijk elke aanraking werd een vrije bal, zo konden de spelers duidelijk niet in het spel komen. Laat duels lekker doorgaan en laat de spelers korfballen. KCC/SO natural had het lastig met Jordi van Zuidam in de spits. Avanti kreeg keer op keer meer goede aanvallen en KCC/SO natural kon zich niet instellen op de sterke Pijnackerse rebound. De Capelse spits Meerkerk had het lastig en kwam niet los en in zijn spel. Na 3 minuten een 4-2 achterstand. Via Milou Wierenga werd het 4-3 maar aanvallend liet KCC/SO natural de nodige steekjes vallen en wanneer je in de rebound duels blijft verliezen wordt het lastig korfballen tegen zo'n tegenstander.

Toen het weer eens tijd was voor een strafworp aan de kant van Avanti werd het 5-3. Via Christian Dekkers wordt het 5-4, maar dan neemt de thuisploeg een spurt en moet KCC/SO natural met lede ogen aanzien hoe de tegenstander binnen 3 minuten doorstoomt naar 8-4. Sven Wierenga bengt het gat terug tot 8-5, maar Avanti blijft gewoon haar spelletje spelen en blijft scoren. Wanneer KCC/SO natural scoort, doet Avanti direct wat terug. Duels onder de korf tussen Roest en Reijgersberg blijven interessant; Roest had het moeilijk. Na de 8-5 werd het binnen 1,5 minuut 11-7 en KCC/SO natural moest uit een ander vaatje tappen. Inmiddels kreeg KCC/SO natural meer vrije ballen mee van scheidsrechter De Haan. KCC/SPO natural kwam iets beter in de wedstrijd, maar stond nog steeds achter. Via doelpunten van Eliza Roest, Milou Wierenga en Manouk de Vries werd het weer een wedstrijd (11-10).

De volgende 7 minuten waren één en al een stippenfestijn. Nadat Avanti een strafworp miste, deed KCC/SO natural dat ook, maar hierna was Eliza wel trefzeker, maar ook Avanti scoorde tweemaal uit een stip waardoor het, met nog 4 minuten te gaan 13-11 was. De irritaties werden groter, in het veld en aan de zijkant. Onbegrijpelijk dat er geen normale wedstrijd gespeeld kon worden. Met nog 2 minuten te spelen wordt het 14-11 en lijkt KCC/SO natural met een grote achterstand de kleedkamers op te zoeken. KCC/SO natural speelde niet als vanouds en het spetterde nog niet. Focussen was het codewoord. Het moest duidelijk anders. 6 seconden voor de pauze scoorde de thuisploeg de 15-12 en leek men te gaan rusten met 15-13, maar scheidsrechter De Haan keurde een doelpunt van KCC/SO natural af. Viel hij voor of na de zoemer van het eindsignaal. Rust 15-12.

In de rust had KCC-supporter Richard de hoofdprijs in de loterij al in de wacht gesleept, hij won een koffer. Nu nog de punten. Die passen mooi in die grote koffer. Na de thee startte KCC/SO natural goed. Met name de dames van KCC/SO natural werden gezocht, want de opponent verdedigde die niet sterk. Zodoende kon men via Milou Wierenga, na 18 seconden en Mariska Vos en een strafworp van Sven Wierenga terug komen tot 15-15. Inmiddels had Avanti een strafworp gemist. Wel weer een 16-15 voorsprong voor de thuisploeg, maar hierna werd Verhoeff gebracht voor Meerkerk. Verhoeff ging zich bemoeien met Van Zuidam en dat wierp duidelijk zijn vruchten af. Van Zuidam, zo scherp in de eerste helft, had niks meer te vertellen door het strakke verdedigen van Verhoeff.

Inmiddels 5 minuten onderweg met een stand van 17-15, gingen de aanvallen weer over de dames dat zorgde dat Mariska Vos en Sven Wierenga de stand weer op 17-17 zette. Door toch nog wat scheurtjes in de KCC-defensie kon Avanti blijven meedoen in de wedstrijd, 18-17 na 7,5 minuut. Via Steven Verhoeff kwam KCC/SO natural op 18-18 en daarna werd Gertjan Meerkerk naast Christian Dekkers gepositioneerd. Twee spitsen in een vak? Gaat dat wel goed komen. En ja hoor. De tactische zet lukte. Dekkers mocht tot tweemaal toe een strafworp scoren na ook weer goede acties van de Capelse dames. Eindelijk een 18-20 voorsprong en nu doordrukken. Avanti was aanvallend niet meer de ploeg van de eerste helft en KCC/SO natural kon daar eindelijk profijt van hebben. Na de 18-20 ging KCC/SO natural door. Via Roest en Dekkers komt men op 19-22 en lijkt men te kunnen afgaan op een overwinning, maar met nog ruim 10 minuten zuivere speeltijd kan het nog alle kanten op.

Wanneer de klok nog 8:30 aangeeft is Avanti terug tot 21-22. Verhoeff scoort nog wel de 21-23 maar dan is de wedstrijd weer helemaal open als Avanti met nog 7:33 te spelen op 23-23 komt. De doelpunten vallen om en om tot de 25-25 met nog 5:28 op de klok. Stephan Groeneweg werd gebracht voor Steven Verhoeff en met Groeneweg in het veld is het altijd prijs. Vandaag had hij slechts 30 seconden nodig voordat hij de trekker overhaalde (25-26). Wanneer Groeneweg dan ook langs zijn heer raast en er aan de noodrem wordt getrokken is het Eliza Roest die de 25-27 mag afronden met nog 4:33 op de klok. Ook Christian Dekkers zet Van Zuidam op het verkeerde been en zorgt met 25-28 voor een grote ontlading bij de spelers en supporters, maar er waren nog 3:52 minuut te spelen. Met nog 2:37 te spelen gooit Milou Wierenga de wedstrijd definitief in het slot met de 26-29. In de laatste minuut speelt KCC/SO natural de wedstrijd professioneel uit. Zo werd er uiteindelijk (net als in de thuiswedstrijd) met 26-29 gewonnen.  

Al met al, eind goed al goed. Het moest van heel diep komen. Doordat Avanti niet meer in hun spel kon komen in de tweede helft, door het kordate optreden van de equipe van Van Vloten en Verberk, werden de punten weer in de "koffer" meegenomen naar Capelle aan den IJssel. Toen even later bekend werd, dat achtervolgers TOP (A) en Sporting Delta 21-21 tegen elkaar gelijk gespeeld hadden was de vreugde nog groter. De ploeg van Richard van Vloten en Marc Verberk staat nu zes punten voor op de concurrentie. Met nog 5 wedstrijden te gaan komt plaatsing voor de play-offs (11 en 18 maart) nu wel erg dichterbij. Het zou mooi zijn als we dit voor de vierde keer op rijd gaan halen. Als de ploeg de huidige vorm vasthoudt moet dat zeker lukken.

Volgende week (zaterdag 28 januari) speelt KCC/SO natural weer een thuiswedstrijd, om 20:20 uur tegen Tempo. 

Doelpunten: Christian Dekkers 7x, Eliza Roest en Milou Wierenga ieder 5x, Sven Wierenga 4x, Mariska Vos 3x, Steven Verhoeff 2x, Gertjan Meerkerk, Manouk de Vries en Stephan Groeneweg ieder 1x.

Kijk hier voor het verslag met foto's op de site van Avanti.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 4 februari 2023 tegen DVO/Transus 1 om 20:00 uur in sporthal Schenkel.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties