Er staat weer een interessant wedstrijdprogramma voor de deur, dus is het tijd voor een nieuwe voorbeschouwing. KCC/SO natural E1 en E2 reizen af naar Schiedam voor een ontmoeting met Nexus E1 en E2. KCC/SO natural E1 won thuis al van Nexus E1, terwijl de E2 in de vorige ontmoeting met Nexus E2 met 1-2 verloor. Weet de E-selectie in Schiedam wel de volle buit te pakken? KCC/SO natural D2 speelt uit tegen het lastige IJsselvogels D1, dat momenteel de koppositie bezet, en KCC/SO natural C2 speelt thuis tegen TOGO C1. KCC/SO natural 8 reist af naar Papendrecht voor een ontmoeting met PKC/SWKGroep 10.

Avanti - KCC/SO natural - De Viergang, Pijnacker - 19:00 uur
Na twee thuiswedstrijden op rij reist KCC/SO natural af naar Pijnacker voor de tweede ontmoeting met Avanti. Avanti staat momenteel vierde met zes punten achterstand op koploper KCC/SO natural, maar het seizoen is nog lang niet voorbij voor de ploeg van Erwin van der Putten. In de Hoofdklasse B bedraagt het verschil tussen de nummer 2 en nummer 6 slechts een punt, en in theorie heeft KVS/Maritiem, de nummer 7 uit de poule, ook nog de kans op kruisfinales. Avanti maakt dus ook nog kans op de tweede plaats, maar kijkt tegelijkertijd met een schuin oog naar beneden. Want als het in Scheveningen opeens begint te draaien, zullen er in Pijnacker ook punten gepakt moeten worden wil het zich handhaven. 

Maar tot nu toe doet Avanti het prima in de poule. In de laatste vier wedstrijden verloor het alleen van Sporting Delta (twee weken geleden, 23-28), terwijl de wedstrijden tegen DeetosSnel, Oranje Wit en Tempo werden gewonnen. Daarmee herstelde het zich van een valse start, waar het driemaal op rij geen punten wist te pakken. De wedstrijden tegen KCC/SO natural en TOP zullen cruciaal zijn voor Avanti. Slaat de ploeg uit Pijnacker haar slag en kan het zich gaan richten op de tweede plaats, of zal er na twee weken naar beneden gekeken moeten worden?

Avanti is een pittige tegenstander waartegen KCC/SO natural het eigenlijk altijd lastig heeft. Thuis in Sporthal Schenkel wist KCC/SO natural pas in de slotfase afstand te nemen (29-26) en ook in de ontmoetingen ervoor verliep niet alles even makkelijk. Sterker nog, de laatste drie ontmoetingen tussen Avanti en KCC in Pijnacker werden gewonnen door de thuisploeg.

KCC/SO natural doet het voorlopig uitstekend in de Hoofdklasse en staat met zes wedstrijden te gaan al vijf punten los op de concurrentie. Van een kampioenschap wil coach Richard van Vloten nog niets weten. Hij zegt tegen het Capels Dagblad zich vol te focussen op de wedstrijd tegen Avanti. Weet KCC ook scherp te blijven na alweer drie wedstrijden op rij ongeslagen te zijn? We gaan het zien!

Nic./Alfa-college 3 - KCC/SO natural 2 - Alfa College - 16:45 uur
Het ziet ernaar uit dat het tweede de wedstrijd tussen Avanti en KCC/SO natural 1 via twitter moet volgen, want voor hen wacht een uitwedstrijd in het verre Groningen. Daar ontmoet het Nic./Alfa-college 3, dat naar alle waarschijnlijkheid een stapje terug naar de Reserve Overgangsklasse gaat doen. Na 8 wedstrijden heeft de ploeg uit Groningen nog geen punt gepakt, en de twee punten helpen ook niet mee. Daarnaast werden ook alle wedstrijden met ruime cijfers verloren, waardoor Nic. 3 het slechtste doelsaldo uit de poule heeft. 

KCC/SO natural 2 staat er een stuk beter voor in de Reserve Hoofdklasse en leed al zeven wedstrijden op rij geen puntenverlies meer, waardoor het momenteel nog altijd de koppositie bezet. Vorige week nam het revanche op Nieuwerkerk door met 26-17 te winnen. Thuis won KCC/SO natural 2 al met 35-12 van Nic. 3 (na een 20-2 tussenstand). Kan het uit in Groningen ook winnen? 

PKC/SWKGroep A1 - KCC/SO natural A1 - PKC-Hal - 12:30 uur
KCC/SO natural A1 verzuimde vorige week punten te pakken tegen buurman Nieuwerkerk en zal in de komende weken hard aan de bak moeten voor handhaving. Morgen speelt de A1 tegen het sterke PKC/SWKGroep A1, dat nog geen puntenverlies heeft geleden en hard op weg lijkt naar de kruisfinales. PKC verlsoeg twee weken geleden nog Nieuwerkerk A1 met 27-21 en tot nu toe kwam alleen Fortuna A1 nog dichtbij een punt tegen PKC/SWKGroep A1. Wil KCC/SO natural A1 stunten tegen PKC A1, dan zal de A1 het niveau wat het tegen Fortuna behaalde moeten evenaren. Een of twee bonuspunten zijn uiteraard mooi megenomen. 

DSC B1 - KCC/SO natural B1 - De Vijfkamp - 15:35 uur
KCC/SO natural B1 leed vorige week puntenverlies tegen Sporting Delta B1 en zag de concurrentie uitlopen. De ploeg van Wouter Schippers en Remon Brands maakt wel nog altijd kans op de kruisfinales, maar on in het spoor te blijven van de top-3, zal het resultaat moeten behalen tegen DSC B1. En dat is lastig, want de nummer 2 van de poule verloor tot nu toe nog maar een keer en hijgt in de nek van de nummer 1 DeetosSnel. De Eindhovenaren verloren tot nu toe alleen van PKC/SWKGroep B1 en versloeg vorige week nog Vitesse B1 met liefst 12-36. In Capelle aan den IJssel eindigde de wedstrijd tussen KCC en DSC nog in 16-22. Kan KCC/SO natural B1 nu wel weerstand bieden?

KCR C1 - KCC/SO natural C1 - De Fakkel - 10:05 uur
Een vroege wedstrijd voor de ploeg van Wilco Knops en Yvar van Hijum, dat het om 10:05 opneemt tegen KCR C1. Dit is alweer de derde ontmoeting tussen beide ploegen. De vorige twee ontmoetingen werden gewonnen en in Sporthal Schenkel won de C1 al met 17-5 van KCR C1. Om in het spoor te blijven van De Meervogels C1 en Fortuna C1, zal er ook in Ridderkerk gewonnen moeten worden van de rode lantaarndrager, dat na acht wedstrijden nog altijd op jacht is naar de eerste punten. 

Fortuna/Delta Logistiek D1 - KCC/SO natural D1 - Fortuna-hal - 11:00 uur
Alweer de vierde ontmoeting tussen angstgegner Fortuna/Delta Logistiek D1 en KCC/SO natural D1. Fortuna D1 is met 16 punten uit 8 wedstrijden de te kloppen ploeg in de Hoofdklasse en KCC/SO natural D1 zal, na drie nederlagen tegen Fortuna, die vierde ontmoeting willen winnen. Of ze dat ook lukt? Drie keer eerder was KCC/SO natural al erg dichtbij. De ploeg van Steven Verhoeff won vorige week nog van Die Haghe D1 (17-5), terwijl Fortuna/Delta Logistiek het iets lastiger had tegen Tempo D1 (9-11). Kan KCC/SO natural D1 haar zegereeks van vier wedstrijden doorzetten of wint Fortuna voor de negende keer op rij?

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 2 maart 2024 tegen LDODK/Rinsma Modeplein 1 om 19:00 uur in sporthal Schenkel.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties