Dinsdagavond 17 januari 2017 was de derde ontmoeting tussen KCC/SO natural en Sporting Delta dit seizoen. Het betrof ditmaal een ontmoeting in de kwartfinale van de Zuid Holland Korfbal Cup.

Dat KCC/SO natural het lastig heeft tegen de Dordtse ploeg bleek afgelopen zaterdag in Capelle aan den IJssel al. Ook nu in de beker was Sporting Delta een pittige tegenstander. Waar KCC/SO natural thuis een snelle 3-0 voorsprong pakte was het nu Sporting Delta, dat met drie mensen uit het 2e begon binnen 6 minuten een 3-0 voorsprong op het bord zette. De wedstrijd stond onder leiding van het duo de Groot/Rombouts. KCC/SO natural had in de gehele eerste helft de grootste moeite met het vinden van de korf. De spitsen van de ploeg uit Capelle zagen hun acties stranden en Sporting Delta daarentegen pakte gewoon een 5-1 voorsprong na 12 minuten. Weinig goals in de beginfase maar de wedstrijd was er naar. Snel daarna de 5-2 maar Delta stoomde door naar 7-2. In de volgende 2 minuten komt KCC/SO natural een beetje op stoom en zorgt dat het na 16 minuten spelen 7-4 wordt, waarvan twee goals van de dames. Delta weer in de aanval wat 7 minuten voor de pauze de 9-5 betekende. Sporting Delta zat in een zetel de eerste helft. KCC/SO natural had voornamelijk veel 1-schots aanvallen en Sporting Delta daarentegen had controle in de rebound waardoor het meerdere keren kon "uitdelen", maar zag ook veel ballen uit de korf tollen. KCC/SO natural kon hierdoor nog bijblijven maar de rust kwam bij een stand van 11-7.

Na de pauze een compleet ander KCC/SO natural. In de kleedkamer zal zeker iets gezegd zijn geweest over de manier van spelen in de eerste helft en dat werd ook direct zichtbaar. Binnen 5 minuten zette Milou Wierenga, Gertjan Meerkerk, Christian Dekkers en Steven Verhoeff de ploegen naast elkaar (11-11). De wedstrijd werd feller, doch alles bleef netjes binnen de lijntjes maar scheidsrechter de Groot moest wel vermanend optreden. Een minuut na de 11-11 zorgde Biesbroek voor de eerste voorsprong van KCC/SO natural (11-12). Hierna ging de score om en om (12-12, 12-13, 13-13). In de 7e minuut was het Meerkerk met de 13-14 en duurde het 4 minuten alvorens KCC/SO natural weer scoorde (13-15). Bij Sporting Delta was het allemaal minder als de eerste helft, dankzij goed optreden van de Capellenaren. Via Steven Verhoeff, die in de rust Sven Wierenga kwam vervangen en Manouk de Vries is het met nog 10 minuten te spelen 13-17. Je zou denken, niks aan de hand. Maar Sporting Delta geeft niet op en zet goed door. Maar als er nog 8,5 minuut te spelen is en je staat 15-17 achter en een dame van Sporting Delta wacht netjes op Mandy Biesbroek, er was niks aan de hand, niet wil scoren in een mooie positie, is de bal voor KCC/SO natural en zijn er verbijsterde blikken op de tribune. Stephan Groeneweg komt in het veld voor Christian Dekkers. Sporting Delta komt 2 minuten voor het einde terug tot 17-17 en zo komt er een spannend slot. De bal vliegt door de Delta-hal en wil er aan beide kanten niet meer in, maar als dan, met nog 2 seconden op de klok Gertjan Meerkerk naar binnenvliegt en "geraakt zou worden", oordeelt scheidsrechter de Groot dat het geen strafworp is en zullen beide ploegen moet gaan verlengen.

In de verlenging wordt er 2x5 minuten zuivere speeltijd gespeeld zonder golden goal. Sporting Delta mag beginnen. In de eerste 2 minuten wordt er weer om en om gescoord. Eerst Gertjan Meerkerk met de 17-18 en dan Mike Oudshoorn met de 18-18. Nog steeds kan KCC/SO natural Sporting Delta niet over de knie leggen. Gelukkig is de pijp leeg aan het raken bij de Dordtenaren en de ploeg van Van Vloten en Verberk geeft meer gas bij. Via doelpunten van Christian Dekkers, Mariska Vos en tweemaal Eliza Roest is het 18-22, maar er moeten nogmaals 5 minuten zuiver gespeeld worden. In de 2e 5 minuten is het Mariska Vos die de beslissende 18-23 scoort. Sporting Delta komt nog wel snel op 19-23, maar Gertjan Meerkerk zorgt met een schot en een vrije bal dat KCC/SO natural uiteindelijk wint met 19-25.

Geen goede eerste helft van de ploeg, maar we komen aan het begin van de 2e helft goed terug en behouden de voorsprong doch zien wel Sporting Delta terug komen tot 17-17, waardoor KCC/SO natural de laatste 10 minuten van de 2e helft niet meer weet te scoren. In de verlenging wordt Sporting Delta verslagen en KCC/SO natural is door naar de halve finale.

Na de wedstrijd was de loting in de kantine, waarbij KCC/SO natural werderom een uitwedstrijd gaat spelen en wel in Den Haag tegen "de Eibers" (redactie: HKV/Ons Eibernest). De andere wedstrijd zal gaan tussen GKV/Enomics en PKC/SWKGroep. De wedstrijd zal qua datum in onderling overleg worden vastgesteld.

Doelpunten: Gertjan Meerkerk 6x, Christian Dekkers 5x, Eliza Roest 4x, Mandy Biesbroek 3x, Manouk de Vries, Steven Verhoeff en Mariska Vos ieder 2x en Milou Wierenga 1x.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 24 februari 2024 tegen DOS '46/VDK Groep 1 om 19:00 uur in sporthal De Eendracht.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties