"KCC/SO natural, eenzaam en alleen aan kop". Het lijkt net een nieuwe titel voor een korfbalroman in de serie "KCC/SO natural op weg naar de League". Door de simpele winst op KVS/Maritiem vorige week, keek menig supporter zaterdag verbijsterd naar Twitter en zal zich een aantal keer in de ogen hebben moeten wrijven. Is er wellicht een typefout gemaakt? Een uur voor de wedstrijd werd bevestigd dat runner-up TOP (A) hard onderuit ging in eigen huis tegen Oranje Wit (D) dat eerder nog geen punten pakte. Ook KVS/Maritiem deed "gekke zaken" tegen DeetosSnel. Voor de bookmakers dus alleen een 1-tje bij KCC/SO natural tegen Sporting Delta. Een goede uitgangspositie dus voorafgaande de wedstrijd. 

20170114   KCC 1   Sporting Delta 1De tegenstander van KCC/SO natural was afgelopen zaterdag de verrassende nummer 2 (en promovendus) Sporting Delta dat op bezoek kwam in Sporthal Schenkel. In de heenwedstrijd in Dordrecht werd het een gemakkelijke 15-30 overwinning, maar sinds die tijd is Sporting Delta enorm gegroeid.

De banken waren als vanouds goed gevuld voor de "kraker" in de Hoofdklasse B. Beide supportersgroepen zorgden voor een sfeervol en luidruchtig spektakel in Sporthal Schenkel. De heren Winters en Landman waren de leidsmannen in deze wedstrijd. Bij de Dordtenaren waren er wat pijntjes en zij konden dus niet met hun "echte" ploeg binnen de lijnen verschijnen.

In de eerste 2 minuten was het nog niet direct goed wat KCC/SO natural liet zien in de eigen vertrouwde hal. KCC/SO natural miste in de 2e minuut een strafworp, maar maakte dit een minuut later dubbel en dwars goed door de tweede verkregen strafworp. Sporting Delta was in het begin al te gretig en daar maakte men graag gebruik van, 2-0 na 2,5 minuut gespeeld te hebben. En als dan Milou Wierenga in de 3e minuut de 3-0 op het bord schiet is de beer los en kunnen de supporters gaan zitten voor een heerlijke pot korfbal. En heerlijk werd het wel degelijk. Niet alleen fraaie duels in het veld maar ook de supportersgroepen zorgden onderling voor veel steun waardoor er een lekker "kruisfinale-sfeertje" hing. KCC/SO natural kan er maar alvast op "getraind" worden. Maar zo goed als KCC/SO natural begon, des te sterker ging Sporting Delta korfballen. Na de 3-0 pikten ze de wedstrijd op en werd het binnen 1,5 minuut ineens 3-3 en de thuisploeg kon weer opnieuw beginnen.

Inmiddels liet de Dordtse bank merken dat het, in hun ogen, niet altijd even eerlijk ging op het veld en Winters moest Geijtenbeek even toespreken. In de 5e minuut schoot Roest KCC/SO natural weer op voorsprong (4-3), maar de gasten komen snel op 4-4. Ondanks dat de wedstrijd gelijk op ging, had KCC/SO natural wel veel last van 1-schots aanvallen doordat Sporting Delta in een vak met twee rebounders acteerde. Hierdoor moest KCC/SO natural zich aanvallend aanpassen aan de situatie. Tot aan de 9-8 moest KCC/SO natural Sporting Delta telkens in de achtervolging, maar dan, met nog 10 minuten op de klok, komt KCC/SO natural los en wordt het eerste gat geslagen. Sporting Delta kon de mand niet meer vinden en doordat het vol op de doorbraak ging moesten Winters en Landman vaak de Dordtenaren een halt toe roepen wegens "aanvallende fout/doordringen".

Via doelpunten van Christian Dekkers, Mandy Biesbroek en weer een geniale actie (minuut 50:20) van Gertjan Meerkerk, die de gehele wedstrijd Frank Vogt in zijn achterzak had, komt KCC/SO natural op 12-8 en gaat het lopen. Sporting Delta geeft niet op en komt binnen 5 minuten terug tot 12-11. Inmiddels heeft Adriënne van Ofwegen het veld verlaten voor Manouk de Vries. De doelpunten van Delta komen wel erg gemakkelijk tot stand. KCC/SO natural is eventjes niet scherp. Via Milou Wierenga, 5 minuten voor de pauze wordt het 13-11, maar heel snel erna de 13-12. Wierenga en Roest geven met hun team eventjes gas en 1 minuut later is het al weer 15-12. Inmiddels moest Zachary van Thijs een blok bekopen door zijn opponent Dekkers. Nog steeds is er ophef langs de kant en dat werd duidelijk gemaakt aan het adres van de arbitrage. Toch komt Sporting Delta net voor de pauze terug tot 15-14.

Na de thee komt Sporting Delta erg goed uit de kleedkamers. Binnen 10 seconden is het 15-15 en wordt het zelfs na 3 minuten 15-16 en de Dordtse bank en hun meegereisde supporters komen los. Ook de beide supportersgroepen gaan elkaar weer testen wat een groot korfbalfeest betekende. Meerkerk schiet KCC/SO natural weer naast Delta (16-16) en daarna pakken de gasten wederom een 16-17 voorsprong. Via Christian Dekkers, Gertjan Meerkerk en Sven Wierenga zijn de rollen na 6,5 minuut weer omgedraaid. KCC/SO natural leidt weer met 19-18, maar lang kan men niet genieten van deze voorsprong want de gasten komen razendsnel op 19-19 waardoor de wedstrijd spannend blijft. Er zijn dan nog ruim 18 minuten te spelen. Het gat moet groeien en in deze fase is Meerkerk van enorm belang in zijn acties. Hij is persoonlijk verantwoordelijk voor de 20-19 en 21-19. Winters c.s. moet scherp zijn en zien niet altijd dat spelers opgevangen worden.

Na de genomen time-out van KCC/SO natural is het Sporting Delta dat direct tweemaal scoort wat de 21-21 betekent. Sporting Delta wil niet opgeven en blijft korfballen. Nadat Meerkerk wederom trefzeker is met de 22-21 gaat Sporting Delta slechter schieten en de te korte schoten zijn een prooi voor de thuisploeg. In de 13e minuut weer Meerkerk (23-21). Hij was een ware plaag voor de Sporting Delta-defensie. Nadat de Negende Man al minuten lang "wij willen Groeneweg" zingt, komt hij dan in de 14e minuut in het veld voor Dekkers. En met Groeneweg in het veld is het altijd prijs. En de supporters hoefden maar 3 minuten te wachten en daar was Groeneweg al (25-21). Was dit de basis voor de overwinning?

Door onoplettendheid komt Sporting Delta door twee dames doelpunten terug tot 25-23 met nog 7 minuten op de klok. Sporting Delta denkt terug te zijn in de wedstrijd, maar daar denken Mariska Vos en Sven Wierenga anders over. Binnen 40 seconden is het 26-23 en 27-23. Weer komt Sporting Delta terug tot 27-25 met nog 4 minuten te spelen en lijkt er een spannend slot te komen. Via Groeneweg, 3 minuten voor het einde, wordt het 28-25 en komt Steven Verhoeff voor Sven Wierenga in het veld voor het nodige reboundwerk. Als de klok nog 2:30 aangeeft en Eliza Roest een afvallend schot van Meerkerk onder de korf weet te benutten is het 29-26 en is de wedstrijd gelopen.

Sporting Delta zet nog een keertje aan en komt in de laatste minuut terug tot 29-28. Na een onenigheid kan Sporting Delta een strafworp in tweemaal benutten. Gaat het dan toch nog mis in de laatste minuut? Gelukkig trekt het publiek de spelers over de finish, want in de laatste minuut gaat de gehele Capelse aanhang "1 minuutje staan voor KCC". Dit kwam zo binnen bij de spelers dat Stephan Groeneweg 42 seconden voor tijd de wedstrijd definitief op slot gooide (30-28). Helaas nog een domme gele kaart 16 seconden voor het einde van de wedstrijd, maar de buit was alweer binnen. Met nog enkele tellen te gaan, liet de 9e man nog eventjes weten wat de stand nu is. "Wij staan bovenaan, wij staan bovenaan!!" galmde door de sporthal. Door een ongelukkig duel moest een dame van Sporting Delta net voor het einde het veld gehavend verlaten. 

Door de nederlagen van de andere drie achtervolgers TOP, DeetosSnel en Tempo slaat de ploeg van Richard van Vloten en Marc Verberk een dubbelslag en staat nu vijf punten voor op alle concurrenten. Op het "foutje van Arnemuiden" na heeft KCC/SO natural een "almost perfect score". Hoewel de trainers zich vooral focussen op het proces, het steeds beter worden en pieken op het juiste moment, hopen de supporters natuurlijk op de vierde play-offs op rij. En dat is volstrekt begrijpelijk en nu echt wel gerechtvaardigd! Omcirkel dus alvast 11 en 18 maart 2017 in je agenda, want wie weet is er die dagen iets te doen in Sporthal Schenkel.

Doelpunten: Gertjan Meerkerk 9x, Sven Wierenga 5x, Christian Dekkers, Eliza Roest en Stephan Groeneweg ieder 4x, Milou Wierenga 2x, Mandy Biesbroek en Mariska Vos iedere 1x.

Foto's van deze wedstrijd en alles er omheen vind je hier.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 4 februari 2023 tegen DVO/Transus 1 om 20:00 uur in sporthal Schenkel.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties