In sporthal Schenkel speelde KCC/SO natural zaterdag tegen één van de laagvliegers: KVS/Maritiem. De Scheveningers hebben het dit seizoen moeilijk maar verbaasden vriend en vijand in de laatste wedstrijd vorig jaar door een overwinning op koploper TOP (A). KCC/SO natural ging daardoor als koploper de kerst in maar was dus gewaarschuwd. Blijkbaar telt ook een gewaarschuwde ploeg voor twee want de zwart-witten hadden geen enkele moeite met de TOP-bul en wonnen eenvoudig met 28-10.

20170107   KCC 1   KVS 1Het was zaterdag de grote reus tegen klein duimpje. De Scheveninge vissen werden vakkundig gefilieerd en werd het pijnlijk dat KVS/Maritiem een zwaar seizoen had. In de matig gevulde sporthal, met erg weinig Scheveningse supporters hadden scheidsrechter Peeters en zijn assistent van den Beukel de leiding over deze wedstrijd. De SO natural motor moest eerst even warmdraaien, immers het was koud buiten, maar ook in de hal was het niet direct raak. Gekker nog, KVS/Maritiem was de eerste ploeg die de korf vond, nadat ze al in de 2e minuut een strafworp omzeep hielpen. Coach den Dekker was vanaf de eerste seconde van de wedstrijd duidelijk aanwezig om zijn spelers de weg te wijzen. Na 2,5 minuut de 0-1. Dat was ook de enige keer dat de gasten voor stonden. In de 3e minuut was de diesel goed warmgedraaid en via Dekkers de 1-1. In een mum van tijd stond KCC/SO natural op 4-1 door doelpunten van Milou Wierenga, Mandy Biesbroek en Sven Wierenga, na 5 minuten gespeeld te hebben. De spitsen Redelijkheid en Nadorp werden vakkundig door Meerkerk en Dekkers uit de wedstrijd gespeeld. De Scheveningse druk was niet optimaal waardoor KCC/SO natural naar hartelust kon aanvallen. Zo nu en dan een speldenprik van KVS/Maritiem, maar snel werd duidelijk hoe dit team in hemelsnaam gewonnen had van TOP (A). KVS/Maritiem was niet gelukkig in de pasing en het "vangpercentage" was ook niet denderend hoog, waardoor KCC/SO natural snel de bal kon onderscheppen. Ondanks dit gegeven konden de bezoekers nog wel bijblijven. Inmiddels 10 minuten onderweg, betekende een 6-3 voorsprong voor de thuisploeg. Hierna had KVS/Maritiem even de swung te pakken. Binnen 3 minuten van 7-3 naar 7-5 en het leek weer een wedstrijd te worden. Leek, want KCC/SO natural zette weer eventjes aan. Ondanks de voorsprong gaf KCC/SO natural wel door domme fouten teveel vrije ballen weg aan KVS/Maritiem. Men kreeg veel kansen maar die werden niet direct verzilverd. Toch, omdat KVS/Maritiem er niks tegenover stelde, kon KCC/SO natural makkelijk blijven spelen. In de laatste 9 minuten hield de thuisploeg de gasten op de nul. Via Mariska Vos, Christian Dekkers, Mandy Boesbroek, Gertjan Meerkerk, die zijn tegenstander compleet het bos in stuurde en nogmaals Vos, die haar tegenstandster te snel af was, gingen het equipe van Van Vloten en Verberk met een 12-5 voorsprong naar de kleedkamers.

Ook na rust was het KVS/Maritiem die het eerst scoorde (12-6), maar KCC/SO natural liet zich niet van de wijs brengen. De heren Meerkerk, Roest en Dekkers zorgden hoogstpersoonlijk voor de 15-6 na 3 minuten gespeeld te hebben. Zou KCC/SO natural KVS/Maritiem onder de tien kunnen houden? De Scheveningers komen na 6 minuten terug tot 16-8, maar het was al lang geen wedstrijd meer. De KCC-speeltuin was open, alleen de Capelse aanhang moest nog eventjes verwend worden met fraaie staaltjes korfbal. Die kwamen er ook. Eliza Roest begreep dit en ronde zijn actie onder de korf, eigenlijk al ver voorbij de korf, op fraaie wijze af. De SO natural show was begonnen, het was showtime! Ook de supporters gaven blijk van waardering en gingen los. KVS/Maritiem verdedigde de gehele wedstrijd achter. KCC/SO natural speelde gewoon hun spelletje en heerste vrijwel op alle fronten. Na de 16-8 gingen alle remmen los in sporthal Schenkel en liet KCC/SO natural KVS/Maritiem alle hoeken van de sporthal zien. Den Dekker, coachend langs het veld wist niet meer hoe hij zijn spelers moest oppeppen en bleef wel coachen en zag hoe KCC/SO natural in 13 minuten maar liefst 10 keer scoorde. Inmiddels, met een score van 22-9 op het bord nam KVS/Maritiem een time-out. Dit hielp niet want KCC/SO natural denderde door naar 25-9. Dat erg veel fout ging bij de bezoekers, werd ook in lichaamstaal uitgedrukt. Nadat Mariska Vos wederom haar tegenstandster te snel af was, liet men dit blijken in het andere vak door de paal te beroeren.

Voor de fraaiste actie moest het publiek wachten tot 5 minuten voor het einde. Dat Gertjan Meerkerk en Eliza Roest elkaar blindelings kunnen vinden, wist iedereen, maar als dan ook de dames hierbij een rol gaan spelen en je zet Mandy Biesbroek in de aangeef, dan is Meerkerk los. Biesbroek speelt de bal vanuit onder de korf fel in op Meerkerk die in een beweging zijn tegenstander fopt, naar binnen valt, een andere heer tegenkomt en door moest pasen op de uitwijkende Roest, die in een refleks Gertjan Meerkerk weer bediende, die onder de korf kon afronden. De actie van dit vak kan je hier terugkijken. De supporters werden gek en dit had de wedstrijd eventjes nodig. Stand inmiddels 26-9. De laatste 5 minuten was de wedstrijd wel klaar en kabbelde naar het einde. Een smet was een gele kaart, maar wanneer Biesbroek doorbreekt en een KVS-heer gaat bewust in haar baan staan, heb je wel eens emoties die loskomen. Eliza Roest mag aanleggen voor de 27-9. KVS/Maritiem scoort 1 minuut voor het einde hun 10e goal (27-10), maar Adriënne van Ofwegen besluit de wedstrijd met een onvervalste buzzerbeater de wedstrijd. Eindstand 28-10.    

Doordat TOP eerder die dag al met 31-36 verloor van DeetosSnel doet KCC/SO natural goede zaken en gaat nu met drie punten voorsprong op de achtervolgers aan kop. Volgende week speelt KCC/SO natural weer thuis. Dan om 20:25 uur tegen één van de achtervolgers: Sporting Delta. In de eerste ronde werd die ploeg nog met 15-30 verslagen maar of dat zaterdag weer zo makkelijk gaat valt te betwijfelen. We hopen u natuurlijk weer te begroeten in Sporthal Schenkel, ook al vanwege de heerlijke Griekse maaltijd die geserveerd wordt in de kantine.

Was je er niet bij of wil je de wedstrijd nog een keer terugzien? Dat kan hier.

Doelpunten:  Christian Dekkers 6x, Gertjan Meerkerk 5x, Eliza Roest, Sven Wierenga en Mandy Biesbroek ieder 4x, Marisa Vos 3x, Milou Wierenga en Adriënne van Ofwegen ieder 1x. 

Foto's van het team van de week, het oplopen, de wedstrijd zelf en de handtekeningenjacht erna vind je hier.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 10 juni 2023 tegen KZ/Thermo4U 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties