Met de eerste speelronde van het jaar 2017 voor de deur is het weer tijd voor een nieuwe voorbeschouwing. Aanstaande zaterdag komen er 19 teams in actie, waarvan er 10 teams thuis spelen. Er komen liefst drie teams uit Scheveningen op bezoek: KVS/Maritiem 1, 2 en 3 en KCC/SO natural 1, 2 en 3 spelen tegen elkaar. 

Er zijn ook veel interessante uitwedstrijden aanstaande zaterdag. KCC/SO natural A2 jaagt op de koppositie en kan goede zaken doen als het wint van Tjoba A1. Behoudt de ploeg van Alexander van Dieren en Jelmer Wassink haar ongeslagen status? KCC/SO natural 10 zal het lastig krijgen in Spijkenisse, want zij spelen tegen Olympia 5. Zij hebben nog een appeltje te schillen met het tiende, dat op het veld won van Olympia en daarmee kampioen werd. KCC/SO natural F1 is nog altijd op zoek naar de eerste punten en zal deze willen pakken tegen Oranje Wit F1. Thuis speelt KCC/SO natural B3 tegen Oranje Wit B3. De winnaar van dat duel blijft zicht houden op de koppositie. En KCC/SO natural 4 strijdt tegen Avanti 3 om de koppositie. Beide staan gedeeld bovenaan en verloren tot nu toe slechts een keer. 

KCC/SO natural - KVS/Maritiem - Sporthal Schenkel - 20:00 uur
Na een prima begin van de zaalcompetitie start de selectie van Richard van Vloten en Marc Verberk in het nieuwe jaar tegen nummer 7 KVS/Maritiem. In de zaal stonden KCC en KVS voor het laatst in 2014 tegenover elkaar. In Papendrecht welteverstaan. Daar wonnen de Scheveningers de Hoofdklassefinale en promoveerden zij naar de Korfbal League ten koste van KCC. 

Sindsdien is er veel veranderd bij KVS en inmiddels strijdt het voor het tweede seizoen op rij tegen degradatie naar de Overgangsklasse. Momenteel staan zij er niet best voor, maar het kan met acht wedstrijden te gaan nog alle kanten op. Zeker na de verrassende overwinning op koploper TOP Arnemuiden, waarmee KVS nummer 2 KCC een handje hielp en zelf twee punten pakte.KCC/SO natural is dus gewaarschuwd, want makkelijk gaat het niet worden aanstaande zaterdag. KCC/SO natural begon uitstekend aan de zaalcompetitie, maar in de laatste twee wedstrijden leek de machine een beetje te schutteren. In Arnemuiden verspeelde KCC een voorsprong van zeven doelpunten en tegen DeetosSnel werd het in de slotfase onnodig spannend.

Maken de zwart-witten het komende zaterdag iets minder spannend of laten de bezoekers zien dat de overwinning op TOP (A) geen uitzondering is? We gaan het zien, en u hopelijk ook! Kom allemaal naar de sporthal en steun KCC/SO natural naar de overwinning!

Kunt u dan echt niet aanwezig zijn? Geen zorgen. Wij verzorgen aanstaande zaterdag weer een livestream.

 

KCC/SO natural 2 - KVS/Maritiem 2 - Sporthal Schenkel - 18:20 uur
Na de nederlaag tegen Nieuwerkerk 2 leed de ploeg van Robin Diepenhorst al 5 wedstrijden op rij geen puntenverlies, al kroop het in Dordrecht door het oog van de naald tegen het sterke DeetosSnel 2. KCC/SO natural 2 door de sterke reeks koploper in de Hoofdklasse en speelt aanstaande zaterdag tegen nummer 7 KVS/Maritiem. 

Het team uit Scheveningen vecht net als hun eerste tegen degradatie en behaalde uit 6 wedstrijden slechts 3 punten. Het speelde gelijk tegen GKV/Enomics 2 en won van nummer 8 Nic./Alfa-college 3. Om zich te handhaven, moet KVS nog hard aan de bak, want gedeeld nummers 5 Nieuwerkerk 2 en GKV 2 hebben drie punten meer dan KVS.

KCC/SO natural 2 en KVS/Maritiem 2 speelden op het veld al tegen elkaar. Toen trok KCC aan het langste eind met een 16-22 overwinning. Zegeviert KCC/SO natural 2 wederom in Capelle aan den IJssel en behoudt het de koppositie, of pakt KVS/Maritiem 2 de broodnodige punten? 

KCC/SO natural A1 - Fortuna/Delta Logistiek A1 - Sporthal Schenkel - 16:55 uur
Met twee kersverse internationals begint KCC/SO natural aan de wedstrijd tegen Fortuna/Delta Logistiek A1. De ploeg van Sander Jacob en Mariska Vos zal het lastig krijgen tegen de runner-up van de poule, want Fortuna wist tot nu toe nog maar een keer te verliezen en lijkt samen met PKC/SWKGroep hard op weg naar de kruisfinales. 

KCC/SO natural daarentegen strijdt tegen degradatie en wist uit zes wedstrijden nog maar drie punten te pakken. Het staat momenteel zevende en moet in het nieuwe jaar hard aan de bak om zich te handhaven. Of dat zaterdag tegen Fortuna A1 gaat lukken is nog de vraag, maar wellicht kan KCC/SO natural voor een stuntje zorgen en een of twee welkome punten pakken. 

KCC/SO natural B1 - KCR B1 - Sporthal Schenkel - 15:40 uur
KCC/SO natural B1 doet het tot nu toe prima in de B-junioren Hoofdklasse, maar moest afgelopen speelronde in DeetosSnel haar meerdere erkennen. Het sloot het jaar 2016 als vierde af en speelt aanstaande zaterdag tegen nummer 7 KCR B1. KCR deelt de laatste plaats samen met Vitesse B1. KCR speelde gelijk tegen die ploeg en de overige wedstrijden gingen kansloos verloren. Wil het zich handhaven, dan zal het punten moeten pakken. Of dat de ploeg uit Ridderkerk ook lukt, valt te betwijfelen. 

Het is aan KCC/SO natural B1 om de draad weer op te pakken. Als er van KCR B1 gewonnen wordt, dan blijft het uitzicht houden op de top-3. Gaat dat de ploeg van Wouter Schippers en Remon Brands ook lukken? 

KCC/SO natural C1 - ONDO (G) C1 - Sporthal Schenkel - 11:00 uur
KCC/SO natural C1 vinden we terug op de vierde plaats. Het draait tot nu toe een vrij wisselvallig seizoen en speelde liefst drie keer gelijk en leed een nederlaag. Toch kan er nog van alles gebeuren, omdat de concurrentie ook veel punten heeft laten liggen. 

Er zal in ieder geval wel gewonnen moeten worden van ONDO C1, de nummer 6 uit 's-Gravenzande. Het wist al te verrassen tegen HKV/Ons Eibernest C1, de nummer 2, en versloeg vorige speelronde nog Achilles C1 met ruime cijfers (18-5). ONDO is dus een niet te onderschatten tegenstander, en de C1 van Wilco Knops en Yvar van Hijum zal scherp moeten blijven om de punten binnen te halen. 

KCC/SO natural D1 - TOP/Quoratio D1 - Sporthal Schenkel - 12:00 uur
De ploeg van Steven Verhoeff en Ilona de Lange staat derde in de poule en ontvangt nummer 2 TOP/Quoratio. De ploeg uit Sassenheim is een sterk team en verloor alleen nog maar van Fortuna/Delta Logistiek D1. Verder boekte het ruime overwinningen zoals de 20-5 zege op Groen Geel D1 en de 17-1 winst op Victum D1. Een pittige tegenstander dus. Kan KCC/SO natural D1 in eigen huis weerstand bieden?

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 16 december 2023 tegen DOS '46/VDK Groep 1 om 18:45 uur in sporthal Schenkel.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties