KCC/SO natural reisde zaterdag 10 december 2016 af naar Arnemuiden voor de topper tegen TOP (A). Met één punt voorsprong op achtervolger TOP konden de zwart-witten een mooie slag slaan en de koppositie nog verder verstevigen. Hoewel het daar de eerste helft totaal niet naar uitzag, werd er uiteindelijk onnodig verloren met 21-23.

KCC/SO natural moest tegen TOP (A) tot het gaatje spelen om de gastheer op de knieën te krijgen. De wedstrijd stond onder leiding van het scheidsrechtersduo De Nekker/Herikhuizen. Het was volle bak in Zeeland. Nadat de spelers voorgesteld waren kon de wedstrijd beginnen. Van Ofwegen was gekoppeld aan Marijs en Mandy Biesbroek moest De Ridder schaduwen. TOP kwam heel goed in de wedstrijd en had al tweemaal gescoord binnen de minuut. KCC/SO natural daarentegen had nog geen fatsoenlijke aanval neegezet. De Zeeuwen gaven direct hun visitekaartje af en dat de punten niet zomaar uit de Blikken meegenomen kon worden. De wedstrijden tussen TOP en KCC/SO natural hebben altijd iets. Buiten veel doelpunten is er veel emotie en moet men allebei tot het gaatje gaan.

Na 1 minuut was het Dekkers die ook het eerste doelpunt van de Capellenaren op het bord zette (2-1), maar een minuut later was het al weer 3-1. TOP zat goed in de wedstrijd en KCC/SO natural maakte verkeerde keuzes en de passing kon stukken beter. Via Gertjan Meerkerk en Milou Wierenga kwam KCC/SO natural na 8 minuten terug tot 3-3. Weinig doelpunten tot dusver, het was wel spannend en de wedstrijd werd wat scherper. Scheidsrechter De Nekker moest bij de les blijven om alles onder controle te houden. Na de 3-3 was het startsein gegeven om nu door te drukken en dat deed de equipe van Van Vloten en Verberk dan ook. Christian Dekkers was na een heerlijke scrum tweemaal trefzeker, waardoor het Capelse achttal in de 9e minuut met 3-5 voor kwam. Na 10 minuten vond coach Goedkoop het noodzakelijk om de Capelse aanvalsdrift te temmen en riep de spelers naar de kant voor een time-out. TOP zat in een dip en KCC/SO natural was "back in the game".

Via Jeanine Marijs werd het 4-5, haar derde goal van de avond. Via Gerjan Meerkerk was de marge weer twee (4-6) na 12 minuten. Wanneer De Ridder net voor de schotklokoverscheiding de 5-6 binnentikt blijft het om en om gaan. Sven Wierenga vergroote de marge weer (5-7). Roest had het in de rebound lastig tegen de lange Corné Bezemer en moest alle zeilen bijzetten. TOP bleef komen en hield aansluiting (6-7). KCC/SO natural maakte niet al te slimme overtredingen waardoor de thuisploeg bij bleef. Hierna was KCC/SO natural eindelijk los. Een zelfopgezette actie van Roest werd door hem persoonlijk afgerond (6-8) en als Sven Wierenga dan binnen 30 seconden tweemaal weet te scoren is de beer los. Ondertussen wordt de wedstrijd feller en feller en wordt de grens van het toelaatbare duidelijk opgezocht. Meerkerk krijgt in een duel in het hoekje van het veld een flinke opzwieper van Dylan Gillissen. Meerkerk was sneller maar scheidsrechter De Nekker oordeelde dat er niks aan de hand was. De touwtjes moesten nog strakker aangetrokken worden. Met nog een kleine 5 minuten op de klok zorgde Van Ofwegen door het goede verdedigen dat TOP tot een schotklokoverscheiding kwam. In de laatste minuten van de 1e helft was het alleen KCC/SO natural dat de klok sloeg. Via Meerkerk en een one-hander van Roest was het met nog 2:42 op de klok 6-12! Met nog 1:15 op de klok was het Mariska Vos die ook nog een duit in het zakje deed (6-13) een marge van maar liefst 7 doelpunten! Anita de Ridder zorgde 22 seconden voor de pauze voor de 7-13. Niks aan de hand zou je zo zeggen.

Na rust kwam KCC/SO natural goed uit de kleedkamer. Gertjan Meerkerk scoort binnen 50 seconden tweemaal, betekent een comfortabele 7-15 tussenstand. Daarna stortte de ploeg echter volledig in. Mede door drie gemistte strafworpen, fraaie Zeeuwse goals en het publiek dat daardoor achter de thuisploeg ging staan, raakten de zwart-witten het spoor volledig bijster. TOP was los en komt binnen 5 minuten terug tot 12-15, 5 goals op een rij, zonder tegenspartelen van KCC/SO natural. De gasten waren niet bij de les en TOP kon als kleine kinderen genieten in het veld van de vrijheid die ze kregen. Waar waren de afspraken van KCC/SO natural?  We staan nog voor met 12-15 maar de wedstrijd duurt nog erg lang met de zuivere speeltijd. Dan kan KCC/SO natural binnen 2 minuten de stand naar 12-17 brengen maar faalt maar liefst tweemaal vanaf de strafworpstip. In plaats van 12-17 wordt het 13-15. Met nog 15:45 op de klok is het Meerkerk die tweemaal trefzeker is waardoor er een 13-17 op het bord komt. Groeneweg voor Wierenga. Hij moest zorgen voor de goals. Helaas was hij dit keer niet gelukkig in zijn schoten. Goal TOP betekent 14-17, maar Dekkers zorgt voor de 14-18. Nog niks aan de hand zo lijkt het, maar schijn bedriegt. De meegereisde Capelse supporters zien een dolend KCC/SO natural en houden hun hart vast. De thuisploeg begint de wedstrijd over te nemen en met nog 11:36 op de klok is het weer 18-19, met ondermeer gelukkige doelpunten van TOP, maar die tellen ook. KCC/SO natural is compleet de weg kwijt, maakt onverklaarbare fouten en TOP maakt er graag gebruik van. Snel een Capelse time-out om te bespreken hoe nu verder. Met nog 9:07 op de klok eindelijk een doelpunt van KCC/SO natural (18-20). Gertjan Meerkerk dolt twee man en weet met één hand te scoren, Korfbal.nl doelpunt van de week waardig. Maar met alleen mooie treffers win je een wedstrijd niet. 1,5 minuut later is TOP terug in de wedstrijd (20-20), time-out TOP. Hierna is het over en uit met KCC/SO natural, de ploeg is knock-out en TOP maakt het karwei vakkundig af. TOP speelt lange aanvallen en gebruikt de tijd. Het laatste doelpunt van Dekkers was voor de statistieken. Einde wedstrijd, stand 23-21 en KCC/SO natural is nu de koppositie kwijt aan TOP.

Een totaal onnodige nederlaag die alle Capelse supporters verbijsterd achterliet. Geluk bij een ongeluk was dat DeetosSnel ook verloor, zodat de tweede plek nog steeds in het bezit is. Volgende week (zaterdag 17 december) speelt KCC/SO natural om 20:00 uur in Dordrecht tegen datzelfde DeetosSnel. Wederom een belangrijke wedstrijd dus en hopelijk heeft de ploeg deze pijnlijke nederlaag dan verwerkt.

Doelpunten:
Gertjan Meerkerk 8x, Christian Dekkers 5x, Sven Wierenga 3x, Milou Wierenga en Eliza Roest ieder 2x en Mariska Vos 1x.

De overige uitslagen:

Avanti 1 - DeetosSnel 1 34 - 26
Sporting Delta 1 - Oranje Wit 1 30 - 23
Tempo 1 - KVS / Maritiem 1 20 - 19

Kijk hier voor de stand in de Hoofdklasse B.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 9 december 2023 tegen PKC/Vertom 1 om 15:30 uur in sporthal PKC-hal.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties