Aangezien KCC/SO natural (de koploper in de Hoofdklasse) zaterdag tegen de nummer laatst (Oranje Wit) speelde verwachtte het publiek een eenvoudige overwinning. Waar je dan voor moet waken is onderschatting, maar zaterdag was daar geen sprake van. Zonder goed te spelen liet KCC/SO natural zien dit seizoen een maatje te groot te zijn voor de ploeg uit Dordrecht. Na 50 minuten stond er dan ook een 30-18 eindstand op het scorebord, maar als het vizier echt op scherp had gestaan was een veel grotere uitslag mogelijk geweest.

20161203   KCC 1   Oranje Wit 1Oranje Wit (D) kwam op bezoek in Capelle aan den IJssel en moest proberen om de doelpuntenmachine van de Hoofdklasse B af te stoppen. Tot op heden is het nog geen ploeg gelukt om de equipe van Van Vloten en Verberk een halt toe te roepen. Sporting Delta kreeg er al 30 tegen, Avanti (P) al 29 en Tempo slechts 24.

De sporthal was, mede vanwege Sinterklaasavond matig gevuld, maar de 9e man was er zoals vanouds weer bij en zorgde voor vocaal geweld. Oranje Wit had personele problemen en kon helaas niet aantreden met de "basisacht".

Jan de Jager, die zonder zijn vaste kompaan de coaching moest verrichten, moest dus improviseren. En die improvisatie bracht de bezoekers na 40 seconden direct met 0-1 aan de leiding. Oranje Wit speelde tegen 9 man, want het werd ook op de huid gezeten door "het hoekje", waardoor de gelijkmaker van KCC/SO natural niet lang op zich liet wachten. In de 2e minuut was het Christian Dekkers, die Lex van Gent moest schaduwen, met de 1-1 en daarna moest men direct vol aan de bak. Oranje Wit liet zich niet gek maken maar via een combinatie tussen van Meerkerk en Roest mocht laatstgenoemde de 2-1 maken, gevolgd door de snelle 3-1 na 5 minuten van Mandy Biesbroek. De Capelse dames hadden een vrij makkelijke avond, want hun opponenten waren niet opperbest. Het moest vooral van de Dordtse mannen afkomen. Opvallend was dat scheidsrechter de Haan, geassisteerd door Kuif veel floot in de beginfase waardoor het spel veelal stil lag. Tot in de 6e minuut was de wedstrijd nog spannend en daarna kwam KCC/SO natural eindelijk los. Tweemaal Eliza Roest en tweemaal Christian Dekkers, deze avond net zoals Roest goed voor 8 doelpunten, samen met een doelpunt van Milou Wierenga, zorgden voor een stand van 9-3 na 11 minuten. De Dordtse dames waren erg ongelukkig in de passing, maar KCC/SO natural moest zo nu en dan ook uitkijken, dat het niet allemaal helemaal zo gemakkelijk ging. Oranje Wit werd wat feller en zocht duidelijk haar tegenstander op wat zo nu en dan resulteerde in "ongemakkelijke" overtredingen. Ook coach De Jager en zijn bank waren het niet altijd eens met de beslissingen van scheidsrechter De Haan, die de gehele wedstrijd scherp moest zijn.

Oranje Wit kwam in de 12e minuut op 9-4, maar wederom was het Dekkers met de 10-4. Na 'n schotklokoverschrijding van de thuisploeg werd dit direct gerepareerd door doelpunten van Eliza Roest en Mariska Vos (12-5). Via Van Ooijen en Donkervoort werd het in de 19e minuut 12-7. Met nog ruim 5 minuten op de klok was Mandy Biesbroek haar tegenstander te snel af en mocht Roest vanaf de strafworpstip aanleggen voor de 13-7. Toch weer een snelle goal aan Dordtse zijde, maar hierna werd pijnlijk duidelijk dat er vanavond ook voor Oranje Wit geen punten meegenomen konden worden. Met ondersteuning van de 9e man, schoten Sven Wierenga, Milou Wierenga en Eliza de stand naar 16-8. Roest was op dreef op dat moment. Hij schoot 6 uit 9. Ondertussen probeerde Oranje Wit het wel, maar de schoten en acties lukten gewoon niet. Met nog 2 minuten tot de rust werd de wedstrijd gecontroleerd en was het "Aadje" van Ofwegen, die het 100e doelpunt van KCC/SO natural in deze zaalcompetitie mocht aantekenen. De laatste 40 seconden waren voor de statistieken waardoor de ruststand op 17-8 kwam.

Na de thee was het wederom Oranje Wit dat de score opende. Henno Ploeg scoorde de 17-9. Gertjan Meerkerk kon blijven vuren maar was nog niet trefzeker. Via Roest en Vos was het in de 3e minuut al weer 19-9. Werd ook ditmaal de 30 aangetikt? Intussen 5 minuten gespeeld, scoorde Oranje Wit ook weer een keertje (19-10). Maar na een goal van Mariska Vos was het Meerkerk die de 21-11 binnenknalde. Meerkerk was eindelijk los en ging op zoek naar meer en meer kwam er ook. KCC/SO natural moest wel gewoon bij de les blijven en zich niet wanen in een "schietsalon". Blijf je focussen op de wedstrijd en werk naar ieder doelpunt toe. Na goals van Sven Wierenga en Christian Dekkers was het 24-11 met het tweede doelpunt van Gertjan Meerkerk. Er waren nog ruim 11 minuten te spelen. Oranje Wit neemt een time-out en brengt Hanneke Batenburg, die meer rebounds moest gaan pakken en een nieuwe heer, Freek de Peuter. Prompt was het de Peuter die direct de 24-13 binnenschoot. Oranje Wit blij dat er nu wel een doelpunt viel, maar enkele tellen later was het Dekkers met een "hoekje" met de 25-13. Na de 25-13 vielen de goals ineens razendsnel. Binnen de minuut 4 goals, twee voor de bezoekers, een voor KCC/SO natural. Inmiddels was de stand 26-15. Tussendoor nog een Dordts doelpunt, maar na een tweede schotklokoverscheiding van Oranje Wit tilden de mannen Roest, Meerkerk en Dekkers de wedstrijd in het slot (29-16). Wie zou de eer krijgen om de 30e te maken? Het was Gertjan Meerkerk die deze eer kreeg. In de laatste minuut gingen de supporters "1 minuutje staan voor KCC" waardoor de eindstand op 30-18 werd gebracht.

Volgende week speelt KCC/SO natural wederom om de koppositie. De zwart-witten spelen dan om 18:40 uur in Arnemuiden tegen achtervolger TOP (A), dat slechts op één punt achterstand staat. Wie zich de wedstrijden van de laatste play-offs herinnert (nog maar 9 maanden geleden) weet nog hoe spannend die waren. KCC/SO natural zal ongetwijfeld iets recht willen zetten, omdat ze in die play-offs geen enkele keer het niveau haalden van de competitie. Lukt dat zaterdag wel? Uiteraard hopen we dat ook naar Arnemuiden zoveel mogelijk supporters afreizen. 

Doelpunten: Eliza Roest en Christian Dekkers ieder 8x, Gertjan Meerkerk 4x, Milou Wierenga 3x, Mariska Vos Mandy Biesbroek en Sven Wierenga ieder 2x en Adriënne van Ofwegen 1x.

Klik op de foto of hier voor nog veel meer foto's van het team van de week, het oplopen en deze wedstrijd gemaakt door Peter van Dieren.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 23 september 2023 tegen HKC (Ha) 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties