KCC/SO natural speelde dit weekend in de Profilease Cup bij Nieuwerkerk. Op donderdagavond was er al een voorproefje op dit toernooi. Nieuwerkerk 2 speelde in eigen huis tegen KCC/SO natural 2 een oefenwedstrijd. Ondanks het altijd strijd en passie oplevert tussen de teams van beide verenigingen denderde de ploeg van Robin Diepenhorst over de Nieuwerkerkse formatie. Met maar liefst 10 goals! van Wouter Schippers won KCC/SO natural met 10-25.

Op vrijdagavond was de "korfbalklassieker" tussen de buurtjes Nieuwerkerk en KCC/SO natural. De thuisploeg begon verrassend met Kores Punt in de basis. Na een fraaie opkomst, werd Dekkers welkom geheten op zijn oude honk. Vijf minuten later dan gepland, startte de wedstrijd die onder leiding stond van het koppel Cerdijn/Moonen. KCC/SO natural had al een aantal gewonnen oefenwedstrijden in de benen en moest ook dit duel winnen, al was het maar omdat het tegen Nieuwerkerk was. In de eerste helft liep het nog niet als een trein. De SO Natural diesel moest nog op stoom komen, nadat het met 1-0, 3-2, 5-4, 6-5 en 8-7 had achtergestaan. KCC/SO natural kwam vlak voor de rust nog wel op 8-8 maar de thuisploeg ging met 2 punten verschil (12-10) rusten.

Na de pauze een geheel ander KCC/SO natural. Fris, fruitig en gretig. Nieuwerkerk had wissels toegepast en KCC/SO natural gebruikte dit om direct toe te slaan. Waar het nog in de rust tegen een 12-10 achterstand aan keek, kwam de ploeg snel op een 12-14 voorsprong. Door de felle en gretige druk van KCC/SO natural had Nieuwerkerk het enorm lastig om onder deze druk uit te komen. Ze scoorden gewoon niet. Van een gaatje van 2 naar een gaatje van 4 (16-20). De wedstrijd werd in de 2e helft wel feller en de scheidsrechter moest alle zeilen bijzetten om het tot een goed einde te brengen. Ondanks de felle onderlinge duels bleef het rustig op het veld en won KCC/SO natural deze "klassieker" met 19-24. 

Doelpunten: Sven Wierenga 6x, Eliza Roest 4x, Gertjan Meerkerk 4x, Christian Dekkers en Mariska Vos-Brands ieder 3x, Jet Ittmann 2x en Adriënne van Ofwegen en Milou Wierenga ieder 1x.

Zaterdagavond speelt KCC/SO natural 2 om 17:30 uur in de Kleine Vink een oefenwedstrijd tegen OVVO/De Kroon 2 en neemt KCC/SO natural het om 20:30 uur op tegen de formatie van Leon Simons, OVVO/De Kroon 1.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 30 september 2023 tegen Valto 1 om 16:30 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties