Na een traject van jaren fluiten, dan toch eindelijk oud genoeg om het theorie examen te doen en gelijk geslaagd. Dan het traject in van verenigingsscheidsrechter BCD. Duurt lang omdat ze de opleiding hebben aan gepast, En dan al die heeeeeeeeel veeeeeeeeeel wedstrijden die je intussen gefloten hebt, variërend van de F, E, breedte BCD en de laatste jaren ook lage senioren en de Hoofdklasse D en de C2-klasse als er geen scheidsrechter kwam van de bond.

Ik vermoed dat je op weg naar de dag van vandaag al meer dan 100 wedstrijden hebt gefloten en dat is veel. De moeite waard? Voor KCC/Hijbekeo, KCC/Delta Logistiek en tegenwoordig KCC/SO natural van onschatbare waarde. Je was nooit te beroerd om nog een wedstrijd extra te fluiten (een enkele keer zelfs wel 3 in een weekend en meer dan 20 in vorig zaalseizoen) en ook de nodige KCC teams wisten je te vinden als hun team aan de beurt was om een scheidsrechter te leveren. Tot dit seizoen!

20161001   Jelle PostmaEind vorig seizoen was je nog aan het twijfelen of je al aan de KNKV SR opleiding moest beginnen. Een oefenwedstrijd van KCC/SO natural A2 tegen Weidevogels was een mooie testcase. Wedstrijd gefloten en testcase geslaagd. Je was eruit seizoen 2016/2017 zou het seizoen worden voor de KNKV SR opleiding.

Helaas konden de teams dus dit seizoen geen beroep meer op je doen, want je bent direct aan het begin van het seizoen gestart met de opleiding tot KNKV scheidsrechter. Tussen de opleidingswedstrijden bij GKV A2, Twist 5 en KOAG 5 door floot je toch ook nog even wedstrijden voor KCC/SO natural. Respect!!!

Vandaag de agenda leeg op je examenwedstrijd na. Gezonde spanning of toch een beetje zenuwachtig? wie zal het zeggen. We waren in ieder geval ruim op tijd bij RWA. Deze keer hadden we wel alle goede afslagen genomen :-). Even melden aan de bar dat je kwam fluiten en met een drankje wachten op de examinator. Nog wel iets nieuws vandaag: een klein veld, dat was je niet gewend. Alvast even met de aanvoerders overleg of het DWF, gewoon aan de voorbereiding begonnen om alvast bezig te zijn met de wedstrijd. Na het arriveren van de examinaor nog even met haar gepraat over de komende wedstrijden en dan eindelijk, ja eindelijk het eerste fluitsignaal.

Op papier een duidelijk krachtverschil tussen Twist 5 (koploper) en RWA 5 (onderste regio op de standenlijst). Dat was in het veld niet te zien. RWA en Twist gingen gelijk op en dat betekende spanning op het veld en dus extra werk voor de scheidsrechter. Je sloeg je er kranig doorheen. Ook Twist had last van het kleine veld en dat werd soms wel eens even druk in het kleine veld en even zoeken naar de juiste positie om te lopen en te staan. Al met al een pittige wedstrijd. Gelukkig herpakte Twist zich in de tweede helft en liep uit op RWA zodat er wat lucht kwam.

Na de wedstrijd even het gesprek met de examinator. Allereerst de mededeling dat je was geslaagd en daarna nog even nagepraat over de wedstrijden en waar je de komende tijd nog wat extra aandacht aan kan besteden. Vervolgens groen licht voor mij om deel te mogen nemen aan het gesprek. Wat praktische tips en een gesprek over hoe je je nu formeel mag gaan aanmelden als KNKV SR. Daarna volgde de officiële felicitaties en van KCC een leuk kadootje en in het kader van de Week van de Scheidsrechter een Bli(j)k van Waardering. Ook voor de examinator een Bli(j)k van Waardering van KCC/SO natural. Je vader en moeder waren ook gekomen om je examenwedstrijd te bekijken en je vader heeft nog wat mooie foto's gemaakt waaronder de foto bij dit stukje.

Jelle de mijlpaal is gehaald. Je bent nu officieel KNKV SR. Het traject was lang, maar we hebben je met veel plezier begeleidt. We hopen dat je nog heel veel leuke wedstrijden mag gaan fluiten. Buiten de deur en hopelijk ook nog bij KCC zelf. Voorlopig ga je dat doen in "begeleidend 7" dat betekent dat je de komende wedstrijden nog begeleiding krijgt van een speciaal daarvoor geselecteerde groep beoordelaars bij de bond.

Heel veel plezier met fluiten en dan nog één keer: gefeliciteerd namens het bestuur en de scheidsrechterscommissie van KCC/SO natural!

Saskia van Vlaanderen-Kanij
scheidsrechtercoördinator
KCC/SO natural

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 28 januari 2023 tegen Fortuna/Delta Logistiek 1 om 19:30 uur in sporthal Fortuna-hal.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties