KCC/SO natural speelt ook dit seizoen in de Ereklasse en dat is een knapper prestatie, want voor het derde jaar op rij hoort KCC/SO natural bij de beste tien veldploegen van Nederland. Dat heeft als groot voordeel dat je regelmatig tegen de Nederlandse topploegen speelt. Zo kwam zaterdag regerend landskampioen veld, PKC/SWKGroep, op bezoek op Sportpark Schenkel.

20160917   KCC 1   PKC 1KZ/Hiltex lukte het niet, TOP/Quoratio lukte het niet, wat zou KCC/SO natural gaan doen tegen de "grote jongens uit Papendrecht". Vooraf was bekend dat het een loodzware wedstrijd zou worden en dat KCC/SO natural het veld op moest om haar huid zo duur mogelijk te verkopen, want wie kan wel winnen van deze formatie? Veel ploegen nemen dit seizoen het veld niet serieus, maar dankzij de nieuwe regels moeten de internationals wel spelen zodat er geen fantasieopstellingen op het veld staan. PKC/SWKGroep trad ook aan met bijna het voltallige eerste team. 

De arbitrage was vandaag apart te noemen. Scheidsrechter Buis moest de klus alleen klaren. Hoe zou hij daarmee omgaan? Dat veel mensen de kunsten van het achttal van Vloten en Verberk wilden zien bleek wel uit het uitverkochte huis. Al ver voor het hoofdprogramma was er nauwelijks nog een parkeerplek te vinden op sportpark Schenkel.

KCC/SO natural begon redelijk aan de wedstrijd, maar steals van PKC/SWKGroep zorgden wel voor veel en snel balverlies. Het was Johannis Schot die in de 3e minuut de 0-1 scoorde. Ook bij PKC liep het nog niet zoals de coach wilde en liet dat merken aan zijn spelersgroep. Kwam dit door het goede verdedigingswerk van KCC/SO natural?

Men moest direct vanaf de eerste seconde volle bak spelen en fel op de tegenstander zitten. Na de 0-1 scoorde Sven Wierenga de 1-1. Gertjan Meerkerk liet zich niet gek maken tegen Richard Kunst. Via Van Wijngaarden kwam KCC/SO natural op 2-2 door Eliza Roest die vanaf de strafworp scoorde. Leeuwenhoek zat aan de paal bij het schot van Milou Wierenga waardoor het doelpunt niet genoteerd kon worden. We waren nog geen 10 minuten onderweg en de "PKC-show" was al begonnen, maar nog geen goals. Na 11 minuten stond het "slechts" 3-4 dus we konden nog lekker meekomen met de Papendrechters.

In de 13e minuut moest Buis het ontgelden. In zijn eentje zag hij een 100% verdedigde bal van Van Ofwegen over het hoofd en alles wat een Capels hart heeft liet dit duidelijk merken. Een bonusdoelpunt voor PKC/SWKGroep en en een 3-5 achterstand. Via Meerkerk werd het 4-6 en als scheidsrechter Buis een paar maal fluit in het voordeel van de thuisploeg, gaan de PKC-ers zeuren. KCC/SO natural blijft wel druk geven op de aanvallen van de gasten maar na de time-out kan het niet voorkomen dat PKC/SWKGroep nu echt los gaat. In de 20e minuut nog wel Dekkers met de 5-7, maar hierna gaan alle Papendrechtse remmen los. KCC/SO natural krijgt wel kansen maar benut ze niet. Veel 1-schots aanvallen met een rebound voor PKC/SWKGroep. De gasten scoorden er rustig op los. Danny den Dunnen kwam het veld in voor meer beweging. Na de 5-7 was het PKC wat de laatste 10 minuten heerste. Bij rust "slechts" 5-11. Waren en nog kansen voor de thuisploeg?

Na de pauze, die iets langer duurde dan normaal; PKC/SWKGroep kwam pas het veld op nadat scheidsrechter Buis al meerdere malen had gefloten, gingen de gasten vrolijk verder waar ze voor de rust gebleven waren. De duimschroeven werden nog wat strakker aangetrokken en KCC/SO natural kreeg een pijnlijke les in effectiviteit. PKC/SWKGroep scoorde maar liefst 11 keer op rij zonder een enkele goal tegen. De schutters bij de Capelse formatie gaven ook niet thuis. Binnen 8 minuten stond PKC/SWKGroep met maar liefst 5-17 voor. Veel plaatsfouten waardoor men, als men de bal had in de aanval, niks gevaarlijks kon aanrichten. In de 18e minuut inmiddels 5-21. Pas in de 20e minuut werd het 6-22. Verhoeff mocht aanleggen nadat Meerkerk verkeerd werd afgestopt. Beide ploegen wisselde met de nieuwe regel veel, maar dat mocht niks veranderen aan Capelse zijde. Ondanks de forse achterstand werden de schaarse goals wel gewaardeerd door het publiek. De laatste 4-5 minuten geloofde PKC het wel en wanneer scheidsrechter Buis dan eindelijk affluit, is het uiteindelijk 8-26.

Een grote en zeer pijnlijke nederlaag. Niet eens wat het aantal tegentreffers betreft, maar wel wat het aantal eigen goals betreft. Dat hadden er gezien het aantal pogingen zeker meer moeten zijn, maar daarvoor stond het vizier van de zwart-witten onvoldoende op scherp.

Volgende week (24 september, 16:00 uur) speelt KCC/SO natural de uitwedstrijd tegen DVO/Accountor in Bennekom. Wederom een zware tegenstander, maar wel minder dan de tegenstander van vandaag, dus wie weet wat er kan gebeuren. Hierna gaat KCC/SO natural zich opmaken voor veel oefenwedstrijden ter voorbereiding op de zaal.

Doelpunten: Eliza Roest 2x, Sven Wierenga, Mandy Biesbroek, Gertjan Meerkerk, Christian Dekkers, Steven Verhoeff en Milou Wierenga ieder 1x.

Klik op de foto of hier voor nog meer foto's van deze wedstrijd gemaakt door Peter van Dieren.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 20 april 2024 tegen Blauw-Wit (A) 1 om 17:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties